Boken “Champagne, vinet och odlarna” vinner första pris som bästa vinbok i Gourmand Awards

Dela / gilla:

Pressmeddelande
Paris, 2017-12-19

Boken “Champagne, vinet och odlarna” vinner första pris som bästa vinbok i Gourmand Awards

”Champagne, vinet och odlarna”, en svensk bok om det berömda franska mousserande vinet, skriven av Britt Karlsson och Per Karlsson, har vunnit första pris i kategorin ”vinböcker, Frankrike” i den prestigefyllda tävlingen Gourmand Awards i Sverige. Boken är utgiven av Carlsson Förlag.

”Champagne, vinet och odlarna” berättar ingående om hur det franska mousserande vinet tillverkas, om druvor, geografi, historia och ekonomi i detta nordfranska vindistrikt. Boken innehåller också ett omfattande urval av några av de bästa så kallade ”odlarchampagnerna”, dvs de som produceras av oberoende producenter som själva odlar druvorna och tillverkar vinet, till skillnad från de flesta berömda champagnemärken som ofta är mer industriellt producerade av ”champagnehus” av köpta druvor. Boken är den enda svenska bok som verkligen går på djupet i hur detta ”festliga” vin kommer till och hur det vunnit så stor framgång i Sverige. Boken breddar perspektivet på champagne bortom de traditionella märkena, bland annat genom att inkludera hela Champagne ända ner till området Côte des Bar, som ofta glöms bort i champagnesammanhang, liksom den underskattade druvan pinot meunier.

Boken bygger på hundratals intervjuer med producenter, många tusen provade champagner och besök på vingårdar och i vinkällare under många år. Författarna bor sedan ett tjugotal år i Frankrike och reser flera gånger om året i Champagne. De arbetar med vinjournalistik på BKWine Magazine och Forbes, och som vinresearrangör under namnet BKWine Vinresor. Boken ”Champagne, vinet och odlarna” är deras nionde vinbok, den femte på Carlsson förlag.

Gourmand Awards har sedan 1995 prisat världens bästa dryckesböcker och kokböcker och har blivit kanske världens mest prestigefyllda tävling för böcker inom området. Gourmand Awards Sverige offentliggjorde de svenska vinnarna 17 december och hade utsett ”Champagne, vinet och odlarna” till bästa svenska vinbok i kategorin Frankrike. Boken går därmed vidare och tävlar för Sverige i den internationella finalen av Gourmand Awards som äger rum i Kina 26 maj 2018. Hela listan med vinnare finns här.

Detaljerad information om boken finns här: Champagne, vinet och odlarna.

Recensionsexemplar kan begäras från Carlsson Förlag eller från författarna.

– – – – – – –

Presskontakt:

  • BKWine, författarna: Britt eller Per Karlsson, tel 08-559 22 155, eller mobil 0033 6 80 45 35 70, eller 0033 6 83 51 12 53, info (at) bkwine.com
  • Carlsson Förlag: Katarina Sandart, tel 08-545 254 82, info (at) carlssonbokforlag.se

Mer info:

Champagne, vinet och odlarna, omslag
Champagne, vinet och odlarna, omslag

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?