Quinta do Crasto #2 med Manuel Lobo, vinmakare [E] – BKWine TV

Dela / gilla:

Google Translate-översättning nedan av beskrivningen av videon.

Se den engelska sidan för originaltexten! (Klicka på flaggan eller på länken “engelska” i slutet på texten.)

DEL 2 av Quinta do Crasto intervjuer med Manuel Lobo de Vasconcellos, vinmakare och oenolog på Crasto. Quinta do Crasto är i Dourodalen i norra Portugal, den region som är mest känd för portvin, den portugisiska starkvin. Men det är också ett vinland som gör utmärkta bordsviner.

Så, hur de gör vinframställning på Quinta do Crasto? De följer en mycket praktisk filosofi att göra viner: Mycket hög kvalitet druvor från vingårdarna för att göra högkvalitativa viner. De gör både en befäst portvin och en rad bordsvin, rött och vitt. På Quinta do Crasto de också tror på att använda lokala traditionella portugisiska druvsorter.

För vinframställningen och arbetet i vingården de dont följer några specifika recept på hur man gör något, de ser hur varje årgång är och anpassa sig till klimatet och druvor. Den vinframställning handlar om sunt förnuft, som Manuel säger. Framför allt de gillar att respektera frukten i vinet.

Quinta do Crasto, Manuel Lobo, winemaker
Quinta do Crasto, Manuel Lobo, winemaker

De använder både mycket modern vinframställning teknik och dessutom mycket gammal: både temperatur-kontrollerade rostfria tankar och gammal betong Lagares. Manuel förklarar i detalj hur de arbetar med trampade druvorna i Lagares: antingen mekaniskt trampa eller manuell trampar av män gå på druvor och krossa dem med fötterna. Den första trampar sker alltid av män, med riktiga fötter. Crasto gör också ett vin som heter Xisto Roquette e Cazes, gjord i samarbete med Jean-Michel Cazes. Manuel berättar vad som är annorlunda i vinframställning mellan vad de gör traditionellt i Douro och vad som är tradition i Bordeaux (där Cazes kommer ifrån, Château Lynch Bages och andra), och hur detta samarbete innebär att de både lära av varandra.

Denna intervju gjordes vid Europeiska Wine Bloggers Conference # EWBC 2009 i Lissabon: https://winebloggersconference.org/europe/

Mer om Quinta do Crasto: https://www.quintadocrasto.pt/uk/intro.htm

Musik: Kalejdoskop, Sol e pappa, Http: / / www.jamendo.com

Genom BKWine, https://www.bkwine.com. Intervjuare: Per Karlsson, BKWine. © Copyright BKWine, Per Karlsson.

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?