September 2018: Systembolagets nyheter | HELA PROVNINGEN

Dela / gilla:

KLICKA GILLA OCH DELA om du gillar rapporten!

De bästa nya vinerna, öl, sprit mm på Systembolaget i september 2018.

BKWines provningskommentarer på alla nyheter.

Nyhetslanseringar och rapportering denna månad:

  • Små partier 7 september 2018
  • Små partier 21 september 2018
  • TSLS vin & sprit September 2018
  • FSN september 2018
  • FSB september 2018
  • Nya årgångar augusti-september 2018
  • Oktoberfestöl TSS 2018
  • Oktoberfestöl TSLS 2018

Här nedan får du kommentarer på samtliga viner som Systembolaget presenterat på journalistprovningarna.

BKWine Magazine ger dig varje månad tips och råd om de bästa nya vinerna, vinnyheterna, på Systembolaget. Sveriges mest heltäckande bevakning av Bolagets nya viner på webben? Prenumerera på vårt nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, så får du nyheterna direkt i din brevlåda!


Systembolagets nyheter september 2018

Bäste vinvän,

Välkommen till en ny vinhöst där Bolaget rivstartar med över 300 nya viner samt, som grädde på moset, ett tjugotal så kallade oktoberfest-öl. En hel del av dessa nyheter kan Du införskaffa redan 1 september och består av en påfyllnad i systembolagets fasta sortiment, d.v.s. viner som Du kan hitta över hela landets butiker och som bör finnas kvar under en längre tid (således inget köande). Hit hör genuina nyheter i fasta sortimentet som vi inte sett förut men också viner som passerat nålsögat och kvalat in från det gigantiska beställningssortimentet (FSB). Lägg till dessa att ett betydande antal viner under sommaren byter årgång så har Du en betydande samling nytt att överväga.

Tur då för Dig att jag provat igenom detta stora startfält av inköpskandidater och lyckats banta ned helheten till ett hyfsat antal tips med en skara mycket prisvärda viner (fyra BKWine-stjärnor ****).

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]

Aktuella vinresor och matresor med BKWine

BKWine-resor-tex-bild-vin-100x100

Hösten 2018

Vinter-vår 2019

Höst 2019

  • Nya Zeeland, 20 november – 5 december
  • Mer kommer snart.

Fullständigt program för alla resor och information om skräddarsydda vinresor, konferensresor, lyxvinresor osv finns på BKWineVinresor.com.

Världens bästa vinresor”, enligt Travel+Leisure. ”Topp 10-vinresor” enligt AOL Travel. Av Munskänkarna ”rekommenderade vinresor”.

Varför chansa på en annan vinresa?

Boka en vinresa med BKWine nu!

[/box]

Som helhet är jag (som väntat) besviken över att så många nyheter behöver sorteras in bland det ointressanta och anonyma, inte direkt dåligt och felaktigt men så påfrestande tråkigt. Att alkohol, sötma, syltighet, ek och vanilj samt ung frukt säljer stort bekräftas även med dessa nyheter.

Mer glädjande, men då till högre priser, är septembers nyheter i små partier där vinerna ofta närmast per definition blir personliga och intressanta och med stort engagemang från vinodlaren, men med små volymerna och ibland lite för höga priser.

Ett Fynd

Ur denna skara, som släpps i två omgångar fredagen den 7 respektive 21 september, har jag relativt sett hittat en större andel mycket prisvärda viner och faktiskt ett fynd, en ung men synnerligen läcker barberalansering från en av Piemontes topp-producenter, Ca” di Pian Barbera d’Asti La Spinetta 2015.

Bästa viner i små partier 7 september 2018

Ur de små partierna den 7 september återfinns inte helt överraskande månadens bästa vin, Louis Roederer Cristal 2008, som är ett vin där tradition och högklassig produktion sammanfaller med en lysande årgång vilket dessvärre ger Dig en topp-champagne som inte bör röras de närmaste tio åren men som bör ha en storartad framtid under många år framöver.

Till en tredjedel av priset kan Du som alternativ till kristallen och från samma fina årgång få en utmärkt Delamotte Blanc de Blancs Brut 2008 som dessutom bör kunna njutas tidigare än 2030.

Tre mycket bra röda viner kompletterar bubblet som köpkandidater med dels de två klassiska komplexa tungviktare Acumen Peak Cabernet Sauvignon 2013 och Vigna Rionda Barolo 2011, båda med skriande behov av källartid dels en aningen lättare (och billigare) Barbaresco Montestefano 2013 Produttori del Barbaresco som lite förvånande redan idag uppvisar mognadstoner.

Till sist inför den 7e har Du två druvtydliga vita att notera, en lite småfet Far Niente Chardonnay 2016 samt en hyfsat mogen mineralstram Rauenthaler Baiken Riesling aus dem Cabinetkeller 2011 Kloster Eberbach.

Bästa viner i små partier 21 september 2018

Möjlighet till bra vinköp ur de små partier den 21 september är både färre och av lägre kvalitetsnivå än mina tips för den 7e. Dock uppvägs detta mer än väl av att de bästa vinköpen denna fredag kan göras till en lägre prislapp.

Mest prisvärd av dem alla är en klassisk chianti, Pargolo La Villa di Ilaria 2013, som redan nu uppvisar karaktäristiska mognadsdrag och druvtydlighet.

Ytterligare druvtydlighet har Du i en idag mycket ung men tät och kryddig Pichler Krutzler Grüner Veltliner Supperin 2016 eller i en mer utvecklad chardonnay med brynt smörsmak, Pouilly Fuissé Tête de Cru 2016 Château Fuissé.

Lägg till dessa viner två riktigt bra och idag aningen mer ovanliga druvor (gamay och dolcetto) som lanseras i Côte de Brouilly Dom de la Voûte des Crozes 2016 Nicole Chanrion respektive Dolcetto d’Alba Coste & Fossati 2016 G.D. Vajra, så har Du en druvkvartett att låta vila på sina lagrar.

Bästa viner i ”fasta sortimentet” 1 september 2018

Mitt urval av nyheterna den 1 september i fasta sortimentet ger Dig inte mindre än tretton möjligheter till köp av ett mycket prisvärt vin. Av dessa börjar jag med att lyfta fram tre söta viner där två portviner också toppar min tipslista över nyheter i fasta sortimentet.

Bästa fasta nyhet är Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008. Den kompletteras bra med en redan idag fint utvecklad Croft 10 Year Old Tawny Port. Med dessa två kan Du ge båda dessa porttyper en plats i Ditt vinskåp.

Tredje söta är en österrikisk mycket tät och honungssöt Nittnaus Beerenauslese Exquisite 2015 för tillfällen när det riktigt söta krävs. Dock, vill Du ha Ditt supersöta med rejäl syra så överväg den nya Jurançon Chateau de Rousse 2016 så får Du kanske mer balans på paletten.

Mycket prisvärd är också en snart drickfärdig Duménil Brut Millésimé Premier Cru 2007 i chokladpräglad stil och en likaledes hyfsat utmognad Dehesa La Granja 2012 Fernández Rivera med riojaliknande dillfat och bra balans.

För stora festen eller för inköp med begränsad budget, men fortfarande mycket prisvärda, har jag hittat två intressanta alternativ, dels ett förvisso enkelt men korrekt och fint fruktigt bubbel Federico Paternina Banda Azul Brut 2016 (till under sjuttio kronor!) samt en bra utvecklad ripasso, Castelmare Valpolicella Ripasso 2015 Cantina Valpolicella Negrar, som undviker att fastna i hög alkohol eller syltig frukt.

Bästa viner i ny årgång augusti-september 2018

Bland vinerna i ny årgång som smugit in i hyllorna under sommaren bör Du nalkas denna månghövdade skar med vederbörlig försiktighet och noggrannhet innan Du går till inköp. Jag fann att (tyvärr) färre än 10 % av alla dessa årgångsbyten kan anses gett oss ett mycket prisvärt vin vilket är ett sämre netto än tidigare i år. Men som sagt, det finns bra köpkandidater och bästa viner att särskilt uppmärksamma från mitt tipsurval är alla från de traditionella vinländerna.

Från Italien notera en Amarone della Valpolicella 2014 Luigi Righetti i stilren uppenbarelse och alkoholsaftig utan syltighet eller nästan-fyndet Villa Cavallo 2006, en lätt men mogen och klassisk chianti (drickfärdig!). Italien ger Dig också två mycket prisvärda och druvdrivna treliters-boxar, Monti Garbi Soave 2017 Tenuta Sant” Antonio och The Big Zin Zinfandel Old Wines 2017 ViniMundi, väl värda att duka fram på kommande kalas.

Bland de vita i ny årgångar brädas de alla av två tyska rieslingviner, ännu unga Georg Breuer Riesling Sauvage 2017 och Von Winning Riesling 2017, två producenter som sedan länge etablerat sig som pålitliga kvalitetsleverantörer och där dessa instegsmodeller låter oss ana vilka toppviner de också kan erbjuda (t.ex. i de små partierna).

Till sist ett sött tips på halvflaska, Ruffino Vinsanto Serelle 2013, ett väluppfostrat Vin Santo med bra oxidativ stil och tät honungssötma bra nu och de kommande tjugo åren!

Bästa festöl – Oktober Fest – i september 2018

Avslutningsvis vill jag att Du noterar att bolaget även detta år lanserar ett antal, i år ca tjugo stycken, festöl inför den kommande oktoberfestperioden. Denna öltyp, som för något decennium sedan knappast syntes i hyllorna, har nu, med stort stöd från de svenska lokala producenterna, växt och närmar sig påskölen i antal produkter.

Öltypen är för mig, som ju närmar mig öl från en vinprovares perspektiv, en aning smal men i år kan jag faktiskt rekommendera inte mindre än fyra oktoberöl som mycket prisvärda. Bäst är ett svenskt, med sitt något stilbrytande Nääs Oktober Pils, men följs tätt av Göteborgs Ekologiska Oktoberfestöl. Bästa tyska öl och nog det mest klassiska är i år Spaten Oktoberfestbier Anheuser-Busch men Weihenstephan Festbier utgör ett helt tillfredsställande alternativ.

Hälsningar i sensommaren önskar BKWines utsände

Jack Jakobsson

BKWines listor

BKWine *****, fem stjärnor – Fynd små partierna 7 september 2018

BKWine *****, fem stjärnor - Fynd små partierna 7 september 2018
16,0p 95880Ca' di Pian Barbera d'Asti La Spinetta 2015185 kr

BKWine ****, fyra stjärnor – Små partierna 7 september 2018

BKWine ****, fyra stjärnor - Små partierna 7 september 2018
18,0p 97062Louis Roederer Cristal 20081750 kr
17,5p95677Acumen Peak Cabernet Sauvignon 2013895 kr
17,5p 95753Vigna Rionda Barolo 2011899 kr
17,0p 95800Barbaresco Montestefano 2013 Produttori del Barbaresco429 kr
17,0p97042Delamotte Blanc de Blancs Brut 2008549 kr
17,0p 96203Far Niente Chardonnay 2016575 kr
16,5p 96145Lioco Estero Chardonnay 2015349 kr
16,0p96215Rauenthaler Baiken Riesling aus dem Cabinetkeller 2011 Kloster Eberbach229 kr
15,5p95862Berardenga Chianti Classico Felsina Spa 2015179 kr

BKWine ****, fyra stjärnor – Små partierna 21 september 2018

BKWine ****, fyra stjärnor - Små partierna 21 september 2018
16,0p 95912Pargolo La Villa di Ilaria 2013229 kr
16,0p 96308Pouilly Fuissé Tête de Cru 2016 Château Fuissé279 kr
16,0p 96294Pichler Krutzler Grüner Veltliner Supperin 2016279 kr
15,5p 95692Opalia Campi Valerio 2014169 kr
15,5p 90070Côte de Brouilly Dom de la Voûte des Crozes 2016 Nicole Chanrion175 kr
15,5p 90335Dolcetto d'Alba Coste & Fossati 2016 G.D. Vajra179 kr
15,5p90124Moulin à Vent Les Vignes du Tremblay 2016 Dom Paul Janin et fils185 kr

BKWine ****, fyra stjärnor – Nyheter fasta sortimentet 1 september 2018

BKWine ****, fyra stjärnor - Nyheter fasta sortimentet 1 september 2018
16,5p 8418Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008339kr
16,5p7522Duménil Brut Millésimé Premier Cru 2007359kr
16,0p8039(FSB) Croft 10 Year Old Tawny Port225kr
16,0p4127Jurançon Chateau de Rousse 2016 375 ml119kr
15,5p 2440Delaire Graff Chenin Blanc 2016179kr
15,5p2959(FSB) Nittnaus Beerenauslese Exquisite 2015 375ml94kr
15,0p 4505Dehesa La Granja 2012 Fernández Rivera119kr
15,0p2507Portuga Reserva 2016 Quinta do Conde119kr
14,5p77135(FSB) Lancewood Sauvignon Blanc 2017 Domaine Wines95kr
14,5p2720Verus Vineyards Sauvignon Blanc 2017119kr
14,5p 6526King’s Garden Shiraz Grenache Mourvèdre 2016 Heirloom Vineyards119kr
14,0p75630(FSB) Castelmare Valpolicella Ripasso 2015 Cantina Valpolicella Negrar89kr
13,5p71275(FSB) Federico Paternina Banda Azul Brut 201669kr

BKWine ****, fyra stjärnor – Nya årgångar under augusti 2018

BKWine ****, fyra stjärnor - Nya årgångar under augusti 2018
16,5p 8119Ruffino Vinsanto Serelle 2013 375ml149kr
15,5p2740Amarone della Valpolicella 2014 Luigi Righetti190kr
14,5p3027Ribera 1 One 2014 Bodegas Aster99kr
14,5p 75158Villa Cavallo 2006109 kr
14,5p 73651Esprit Barville Brotte Côtes du Rhône 2016109kr
14,5p73018Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes 2016119kr
14,5p5899Georg Breuer Riesling Sauvage 2017119kr
14,5p79393Von Winning Riesling 2017119kr
14,0p 6192Two Tracks Sauvignon Blanc 2017 Wither Hills Wines 1500ml189kr
13,5p 2078Monti Garbi Soave 2017 Tenuta Sant' Antonio 3000ml245kr
13,0p2360The Big Zin Zinfandel Old Wines 2017 ViniMundi 3000ml219kr

BKWine ****, fyra stjärnor – Oktoberfest-öl 2018

BKWine ****, fyra stjärnor - Oktoberfest-öl 2018
15,0p11207Nääs Oktober Pils 330ml19,8kr
14,5p 11270Göteborgs Ekologiska Oktoberfestöl 330ml19,9kr
14,0p 11281Spaten Oktoberfestbier Anheuser-Busch 500ml22,9kr
13,5p11237Weihenstephan Festbier 500ml22,5kr

Fullständiga provningskommentarer

Här kommer så de fullständiga bedömningarna och provningskommentarerna från samtliga lanseringar.

Samtliga bedömda lanseringar denna månad:

  • Små partier 7 september 2018
  • Små partier 21 september 2018
  • TSLS vin & sprit September 2018
  • FSN september 2018
  • FSB september 2018
  • Nya årgångar augusti-september 2018
  • Oktoberfestöl TSS 2018
  • Oktoberfestöl TSLS 2018

Små partier 7 september 2018

Små partier 7 september 2018
197011 Lallier Millésime 2002649 kr, 750 ml, 12,5%Lallier, Frankrike, Champagne, Quaffable Wines Sweden AB LI, 360 fl
Omdöme: 16,5p (=) mognad, oxidativ med rejäl äppelsmak, balanserad och tät, långt slut med nötter och choklad, nu-6år
297062 Louis Roederer Cristal 20081750 kr, 750 ml, 12%Louis Roederer, Frankrike, Champagne, Vinunic AB MI, 1200 fl
Omdöme: 18,0p = komplex aning utvecklad doft med rosor, citrus, lite gummi och stram frukt, smak ung md rejäl syra, täthet och långt saftigt slut, behöver tid, idag syradriven, 8-20år
397042 Delamotte Blanc de Blancs Brut 2008549 kr, 750 ml, 12%SalonDelamotte, Frankrike, Champagne, Johan Lidby Vinhandel AB MI, 1800 fl
Omdöme: 17,0p = utvecklad, balanserad och med choklad och hasselnötter, citrus i slutet med bra syra och rejäl frukt, 6-13år
497079 Ayala Blanc de Blancs 2010599 kr, 750 ml, 12%Ayala, Frankrike, Champagne, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, LI, 600 fl
Omdöme: 16,5p (=) sluten idag med stram struktur och lite kartig eftersmak, aning citron och lite kantig syra, adstringerat slut, 4-9år
597048 Costadilà 330 SLM 2016179 kr, 750 ml, 10,5%Costadilà/Ederlezi, Italien, Venetien, En halvpall AB MI, 1200 fl
Omdöme: 11,0p -- apelsin, oxidativ, platt slut, kantig, nu-1år
696307 Chemin des Prières Muscadet 2017139 kr, 750 ml, 12%Jérémie Huchet Vigneron, Frankrike, Muscadet, Handpicked Wines Sweden AB MI, 1800 fl, Ekologiskt
Omdöme: 14,0p = ung, fruktig, beska, saftig, svarta vinbär, relativt frisk, 1-3år
796285 Chablis Premier Cru Montmains 2016299 kr, 750 ml, 13%William Fèvre, Frankrike, Chablis Premier Cru, Prime Wine Sweden AB MI, 1140 fl
Omdöme: 16,0p (+) utvecklad, tät, aning fet och smörig, lätt oxidativ, stram syra, 2-5år
896264 Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2017199 kr, 750 ml, 13,5%Gaia, Grekland, Santorini, Quaffable Wines Sweden AB MI, 2400 fl
Omdöme: 15,0p = ektoner, saftig, mandarin, aning vass, saftig, 1-3år
990028 Askos Verdeca Masseria Li Veli 2017149 kr, 750 ml, 14%Masseria Li Veli, Italien, Valle d'Itria, Hermansson & Co AB MI, 840 fl
Omdöme: 14,5p (+) ung, fruktig, stram, beska, lime, tät, 2-4år
1090207 Le Marigny Domaine Aubuisières 2016159 kr, 750 ml, 13%Domaine des Aubuisières, Frankrike, Vouvray, Handpicked Wines Sweden AB MI, 2400 fl
Omdöme: 15,0p + ung, saftig, apelsin och lite rosor, tät, eldigt syraslut, 3-7år
1196252 Saracco Langhe Riesling 2016139 kr, 750 ml, 13,5%Saracco, Italien, Langhe, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, MI, 1800 fl
Omdöme: 13,5p (=) utvecklad, aning gummi, stumt slut, ok i druvsaften, syra, 2-4år
1296215 Rauenthaler Baiken Riesling aus dem Cabinetkeller 2011229 kr, 750 ml, 12,5%Kloster Eberbach, Tyskland, Rheingau, Provinum Vinhandel AB MI, 1200 fl
Omdöme: 16,0p + stor doft med mognad och tydlig R, aning firne, tät, torr, honung, aprikos, långt slut, nu-3år
1396290 Jochinger Riesling Federspiel 2017159 kr, 750 ml, 12,5%Weingut Josef Jamek, Österrike, Wachau, Heba Food & Beverages AB MI, 2160 fl
Omdöme: 14,5p = ung, frisk, lättare stil, smakrik R, torr, 3-5år
1496251 Wiltinger Alte Reben 2016169 kr, 750 ml, 10%Weingut Nik Weis, Tyskland, Mosel, AB Wicked Wine Sweden, MI, 3600 fl
Omdöme: 15,0p (+) ung, krusbär, rosor och mineral, R-tydlig, 4-7år
1596141 Gran Clos Blanco 2016199 kr, 750 ml, 13,5%Gran Clos, Spanien, Priorat, Vinunic AB MI, 600 fl
Omdöme: 14,0p = utvecklad, ek, saftig, kåda, långt aning sladdrigt slut, 2-3år
1695620 Paracombe Sauvignon blanc 2017149 kr, 750 ml, 12,7%Paracombe Premium Wines, Australien, Adelaide, Hills, Johan Lidby Vinhandel AB MI, 1440 fl
Omdöme: 13,5p = knuten, aning fläder, lätt, tunn, aning elegans, saftigt slut, 2-3år
1795471 Las Pizarras Chardonnay 2016559 kr, 750 ml, 13%Viña Errazuriz S.A, Chile, Aconcagua, Winemarket Nordic AB LI, 60 fl
Omdöme: 16,0p (=) ung, sluten doft, CH-stil, saftig tät smak med långt aning vasst slut, fattoner spretar idag, frisk i syran, 4-9år
1896145 Lioco Estero Chardonnay 2015349 kr, 750 ml, 13,5%Lioco, USA, Sonoma County, Handpicked Wines Sweden AB MI, 1200 fl
Omdöme: 16,5p (+) tät, utvcklad, citrus, lime, aning fet, ok fatbehandling, lite eldig och vass i slutet, smakrik, 3-6år
1996203 Far Niente Chardonnay 2016575 kr, 750 ml, 14,3%Far Niente Winery, USA, Napa Valley, Vinobele AB LI, 240 fl
Omdöme: 17,0p (+) utvecklad, tät, långt slut, fint smörig och aning oljig CH med bra fattoner och komplex helhet, lime, mandarin, 3-7år
2096004 Orange Gewürztraminer Rossidi Winery 2016235 kr, 750 ml, 13,5%Rossidi Winery, Bulgarien, Bulgarien, Prime Wine Sweden AB MI, 300 fl
Omdöme: 12,0p -- aromatisk med rejäl beska och kartig slut, kantig och undda, oxidativ, nu-2år
2195844 Bollinger La Côte Aux Enfants 2014789 kr, 750 ml, 12%Bollinger, Frankrike, Coteaux Champenois, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, LI, 360 fl
Omdöme: 15,0p -- saftig, syrlig, ung, tät och smakrik, aning anemisk PN men med långt fruktigt slut, röda bär, 3-10år
2295623 Côte de Nuits?Villages Le Vaucrain 2016279 kr, 750 ml, 13,5%Maison Louis Jadot, Frankrike, Côte de Nuits?, Villages Vinunic AB MI, 720 fl
Omdöme: 15,5p = saftig, ung, mörka bär, aning syltigt slut, ung, 5-9år
2395628 Beaune Premier Cru les Boucherottes Louis Jadot 2016399 kr, 750 ml, 13%Maison Louis Jadot, Frankrike, Beaune, Vinunic AB MI, 480 fl
Omdöme: 16,0p = tät, saftig, helt ung PN med hallonfrukt och syrlighet, sträv i slutet, fyllig, 7-15år
2495466 Julia Bertram Ahrweiler 2016229 kr, 750 ml, 12%Julia Bertram, Tyskland, Ahr, Handpicked Wines Sweden AB MI, 1200 fl
Omdöme: 15,0p = örtig, dill, saftig, aning hallon, mjukt slut, utvecklad, 4-7år
2595360 Laurène Pinot Noir Domaine Drouhin Oregon 2014595 kr, 750 ml, 14%Domaine Drouhin Oregon, USA, Dundee Hills, Fine Wines Sweden AB MI, 600 fl
Omdöme: 16,5p = tät, utvecklad, örtig, varm frukt och fyllig, röda bär, PN-tydlig, aning syltigt slut, ung, 6-12år
2695048 Mt Jefferson Cuvée Cristom Vineyards 2015299 kr, 750 ml, 13,5%Cristom Vineyards, USA, Willamette Valley, Fine Wines Sweden AB MI, 1200 fl
Omdöme: 15,5p = saftig, röda bär, syltig, dill och fat, fyllig, 4-7år
2795473 Las Pizarras Pinot Noir 2016799 kr, 750 ml, 13%Viña Errazuriz S.A, Chile, Aconcagua, Winemarket Nordic AB LI, 60 fl
Omdöme: 16,0p - bränd, örtig, apelsin, fruktsötma, aning eldig, utvecklad, nypon, 5-9år
2895249 Fleurie Les Hauts du Py 2016179 kr, 750 ml, 13%Villa Ponciago, Frankrike, Fleurie, Prime Wine Sweden AB MI, 2400 fl
Omdöme: 15,0p (+) gamay-tydlig, fruktig, ung, saftig, blåbär, 4-7år
2992001 Sankt Laurent Reserve 2015229 kr, 750 ml, 13%Weingut Umathum, Österrike, Burgenland, Johan Lidby Vinhandel AB MI, 540 fl
Omdöme: 15,0p = mognad, ros, apelsinskal, gles frukt, aning tanniner, 2-5år
3095709 Lalama 2014179 kr, 750 ml, 13%Dominio de Bibei, Spanien, Ribeira Sacra, Terrific Wines AB MI, 3600 fl
Omdöme: 14,0p (+) fruktig, saftig, ok fat, mörka bär, kärvt slut, 2-5år
3195698 Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2015199 kr, 750 ml, 14%Avignonesi, Italien, Vino Nobile di Montepulciano, Quaffable Wines Sweden AB MI, 1800 fl
Omdöme: 14,5p = utvecklad, gles frukt, citrus, kärvt slut, kort slut, lätt stil, 2-3år
3295697 Avignonesi Grandi Annate 2013699 kr, 750 ml, 14%Avignonesi, Italien, Vino Nobile di Montepulciano, Quaffable Wines Sweden AB LI, 120 fl
Omdöme: 17,0p = stor utveckladd doft med läder och bonvax, extraktrik och fyllig med tanniner och kärv citrus, långt fylligt slut, nyponpulver, 4-9år
3395862 Berardenga Chianti Classico Felsina Spa 2015179 kr, 750 ml, 13%Felsina Spa, Italien, Chianti Classico, Vinunic AB MI, 4000 fl
Omdöme: 15,5p + solvarm frukt, läder, apelsin, bonvaxdoft, balanserat slut, utvecklad, 3-5år
3495765 Brancaia Cabernet Sauvignon 2016199 kr, 750 ml, 14%Casa Brancaia, Italien, Toscana, Johan Lidby Vinhandel AB MI, 3600 fl
Omdöme: 14,0p (=) ung, sluten, tanniner, kantig, kärvt slut med snipig syra, 7-10år
3595911 Munaloss Casa Vinicola Garrone S.n.c. 2016139 kr, 750 ml, 12%Casa Vinicola Garrone S.n.c., Italien, Piemonte, Mondo Wine Sweden AB MI, 3000 fl
Omdöme: 14,0p + tanniner, apelsinsaft, aning mint, kärv, långt slut, kantig idag, utvecklad, 3-6år
3695880 Ca' di Pian Barbera d'Asti La Spinetta 2015185 kr, 750 ml, 14%La Spinetta, Italien, Barbera d'Asti, Enjoy Wine & Spirits AB MI, 8000 fl
Omdöme: 16,0p ++ tät, saftig, fruktig, kirsch, fyllig, alkoholrik, långt slut, 5-12år
3795548 P.F Bodegas y Viñedos Ponce 2016179 kr, 750 ml, 13,5%Bodegas y Viñedos Ponce, Spanien, Manchuela, Quaffable Wines Sweden AB MI, 1200 fl
Omdöme: 14,0p (+) kärv, tanninrik, ung, mörka bär, plommon, 3-5år
3895813 Pintia Bodegas Pintia 2013399 kr, 750 ml, 14%Bodegas Pintia, Spanien, Toro, janake wine group AB MI, 600 fl
Omdöme: 16,5p = stor ung vaniljrik doft, kärva tanniner och mycket eksmak, kantig idag, alkoholrik med bra fyllighet, långt slut, aning katrinplommon, 6-8år
3995822 Macán Clásico 2014319 kr, 750 ml, 14,5%Benjamin de Rothschild &Vega Sicilia, Spanien,, Rioja, janake wine group AB MI, 900 fl
Omdöme: 16,0p = ung, sluten, varm frukt, fyllig, ok fatbehandling, mörka bär, aning ceder, fyllig, 7-13år
4092500 Nicolas Vielles Vignes 2016149 kr, 750 ml, 15%Domaine Lafage, Frankrike, VdP des Côtes, Catalanes, Mondo Wine Sweden AB MI, 3600 fl
Omdöme: 14,5p (+) saftig, eldig, kärv, alkoholvasst slut, fyllig, fikon, tät, 4-8år
4195868 Domaine de l'Hortus Grand Cuvée 2016199 kr, 750 ml, 14%Domaine de l'Hortus, Frankrike, Languedoc Pic, Saint Loup, Swedish Wine Cellar AB MI, 1800 fl
Omdöme: 15,0p = röda bär, aning lakrits, fruktsötma, ung, saftig, 4-6år
4295920 Château Camplazens Premium La Clape 2016199 kr, 750 ml, 14%Château Camplazens, Frankrike, La Clape, Swedish Wine Cellar AB LI, 600 fl
Omdöme: 15,0p = utvecklad, ceder, mint, apelsin, fyllig, björnbär, 3-7år
4395934 Château Camensac 2009399 kr, 750 ml, 13,5%Château Camensac, Frankrike, Haut?Médoc, janake wine group AB MI, 960 fl
Omdöme: 16,5p = ceder, blyerts, tanniner, utvecklad, klassisk stil i lättare format, CS-inslag, 4-10år
4495867 Château Fourcas Hosten 2011249 kr, 750 ml, 12,5%Chateau Fourcas Hosten, Frankrike, Listrac?Médoc, Vinunic AB MI, 2400 fl
Omdöme: 15,0p (=) utvecklad, sluten, snipig med uns oxidativa drag, ok tanniner, kärvt slut, fat, 4-7år
4595712 Rosso di Valtellina Arpepe 2016189 kr, 750 ml, 12,5%Arpepe, Italien, Rosso di Valtellina, Vinoliv Import AB MI, 3600 fl
Omdöme: 14,0p (=) ung, tanniner, oxidativ, gles frukt, kort slut, knuten, 2-4år
4695801 Barbaresco Ovello 2013429 kr, 750 ml, 14%Produttori del Barbaresco, Italien, Barbaresco, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, MI, 180 fl
Omdöme: 16,0p = utvecklad, tanninkärv, apelsin, aning mynta, långt slut, gles frukt, 5-9år
4795800 Barbaresco Montestefano 2013429 kr, 750 ml, 14%Produttori del Barbaresco, Italien, Barbaresco, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, MI, 180 fl
Omdöme: 17,0p + mynta röda bär, tanniner, fruktig, saftig, nypon och citrus, 6-12år
4895792 Barbaresco Montefico 2013429 kr, 750 ml, 14%Produttori del Barbaresco, Italien, Barbaresco, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, MI, 180 fl
Omdöme: 16,5p = utvecklad, citrus, kärv med bra tanniner, ok frukt, mandarin, långt slut, 5-10år
4995753 Vigna Rionda Barolo 2011899 kr, 750 ml, 14,5%Az. Agr. Vigna Rionda S.S. di Massolino F.lli, Italien,, Barolo, Provinum Vinhandel AB LI, 120 fl
Omdöme: 17,5p = knuten doft, mynta, apelsin, smak mycket tät och extraktrik med bra frukt och täta tanniner, ungdomlig, mycket långt kärvt slut, 8-20 år
5090402 Côte?Rôtie Améthyste Vignobles Levet 2015469 kr, 750 ml, 13,5%Vignobles Levet, Frankrike, Côte?Rôtie, Johan Lidby Vinhandel AB LI, 180 fl
Omdöme: 16,5p = ung, extraktrik, syrah-tydlig, chark och salami, bra frukt, knuten doft, långt slut, 8-13år
5190052 Château Changyu Moser Family Cabernet Sauvignon 2015199 kr, 750 ml, 14%Château Changyu Moser, Folkrepubliken Kina,, Ningxia, Gullberg by Stockwine AB MI, 600 fl
Omdöme: 14,0p = brettantydan, tanniner och fruktsötma, röda bär, mentol, aning oxidativ och kantig, kärvt slut, fyllig och alkoholsöt, 2-5år
5295264 Erasmo Barbera Garnacha 2017135 kr, 750 ml, 14%Viña la Reserva de Caliboro, Chile, Maule, Carovin AB MI, 2000 fl Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = syltig, alkoholsötma, bläckig, tät, saftig, mörka bär, ung, 2-5år
5395748 La Luna Avondale 2011219 kr, 750 ml, 14%Avondale, Sydafrika, Paarl, Handpicked Wines Sweden AB MI, 2500 fl, Ekologiskt
Omdöme: 15,0p = rökig, RSA-stil, fyllig, tanninrik, styrenplast, mörka bär, mognad, 2-5år
5499039 The Patriarch Babich Wines Limited 2014449 kr, 750 ml, 13,5%Babich Wines Limited, Nya Zeeland, Hawke's Bay, The Wine and Spirits Collective Sweden AB MI, 120 fl
Omdöme: 16,0p = rostade fat, tät, balanserad, ceder, relativt långt slut, 5-9år
5599188 Ridge Lytton Estate Petite Sirah 2016339 kr, 750 ml, 13,8%Ridge Vineyards, USA, Dry Creek Valley, Vinunic AB MI, 2760 fl
Omdöme: 16,0p = örtig, saftig, blodapelsin, kärvt slut av kirsch, fyllig, drar mot syltighet, 7-11år
5695677 Acumen Peak Cabernet Sauvignon 2013895 kr, 750 ml, 13,2%Acumen Wines, USA, Atlas Peak, Vinunic AB MI, 240 fl
Omdöme: 17,5p = stor komplex doft med ceder och rostade fat, utvecklad, balanserad smak med fat, frukt och sandiga tanniner, ok frukt, fyllig, mörka bär, 5-15år
5795676 Artemis Cabernet Sauvignon 2015549 kr, 750 ml, 14,5%Stag's Leap Wine Cellars, USA, Napa Valley, Vinunic AB MI, 840 fl
Omdöme: 16,5p = sluten, röda bär, fruktdriven, örtig, saftig, mycket ung, syltig med hög idag lite eldig alkohol, långt slut, CS-frukt, 10-15år

Små partier 21 september 2018

Små partier 21 september 2018
197066 Loriot Pagel Special Club 2012496 kr, 750 ml, 12,5%Joseph Loriot?Pagel, Frankrike, Champagne, ChampagneHuset CH LI, 360 fl
Omdöme: 16,0p (=) ung, äpple, kvitten, oxidativ choklad, lite knuten och gles i slutet, 5-8år
297050 Sanchez?Le Guédard Special Club Premier Cru 2011496 kr, 750 ml, 12%Sanchez?Le Guédard, Frankrike, Champagne, ChampagneHuset CH LI, 360 fl
Omdöme: 16,5p = utvecklad, brödig, dosage som märks, fruktsötma, rosor, 3-8år
396298 Dürnstein Riesling 2008199 kr, 750 ml, 12,5%Tegernseerhof, Österrike, Wachau, Amka Vinimport AB MI, 1200 fl
Omdöme: 15,5p + mogen, firne, R-tydlig, långt slut, aprikos, nu-1år
496294 Pichler Krutzler Grüner Veltliner Supperin 2016279 kr, 750 ml, 13%Weingut Pichler?Krutzler, Österrike, Wachau, The WineAgency Sweden AB LI, 600 fl
Omdöme: 16,0p (+) sluten, ung, saftig och fruktig med aning beska, lätt kryddig, 5-9år
596242 Oestricher Rosengarten Riesling Grosses Gewächs 2016349 kr, 750 ml, 13%Weingut Spreitzer, Tyskland, Rheingau, Enjoy Wine & Spirits AB MI, 360 fl
Omdöme: 16,0p = aprikos, tät, utvecklad, saftig, R-tydlig, fruktdriven, aning knuten doft, 3-5år
696241 Altembamberg Rotenberg Riesling Grosses Gewächs Trocken 2016299 kr, 750 ml, 13%Gut Hermannsberg, Tyskland, Nahe, Enjoy Wine & Spirits AB MI, 360 fl
Omdöme: 16,0p = helt sluten, stram och saftig, aning krusbär och citronsyra, behöver tid, 6-10år
796064 Domaine Rewa Riesling 2015239 kr, 750 ml, 11%Domaine Rewa, Nya Zeeland, Central Otago, Vintedge AB MI, 900 fl
Omdöme: 15,5p = utvecklad, smakrik R med typisk åssi-stil, saftig, fruktsötma, lite gles i syran, grön marmeladkula, 2-5år
896308 Pouilly?Fuissé Tête de Cru 2016279 kr, 750 ml, 13,5%Château Fuissé, Frankrike, Pouilly?Fuissé, Johan Lidby Vinhandel AB MI, 1200 fl
Omdöme: 16,0p (+) utvecklad, CH-ton, brynt smör, saftig och aning lime, långt slut, 2-5år
996305 Domaine Rewa Chardonnay 2016299 kr, 750 ml, 13,8%Domaine Rewa, Nya Zeeland, Central Otago, Vintedge AB MI, 1200 fl
Omdöme: 16,0p = utvecklad, fet, fat, smörig, eldigt slut, alkoholtydlig, 2-5år
1096268 Larkün Chardonnay Pandolfi Price 2016159 kr, 750 ml, 13,5%Pandolfi Price, Chile, Valle del Itata, Johan Hagström & Co HAB MI, 1242 fl
Omdöme: 13,5p (=) saftig, lite gles, utvecklad, syra och lite för mycket alkohol i slutet, 1-2år
1196267 Pandolfi Price Los Patricios Chardonnay 2015239 kr, 750 ml, 14,5%Pandolfi Price, Chile, Valle del Itata, Johan Hagström & Co HAB MI, 828 fl
Omdöme: 14,5p = citroncest, selleri, ektät, kärv i slutet, obalanserad, utvecklad, 2-5år
1299256 Chanin Bien Nacido Chardonnay 2015399 kr, 750 ml, 12,5%Chanin Wine Co, USA, Santa Maria Valley, Quaffable Wines Sweden AB MI, 360 fl
Omdöme: 15,5p (=) ek, aning rökig, utvecklad, clementin, stramt slut med kärvhet,2-5år
1395913 Côte de Beaune Joseph Drouhin 2015299 kr, 750 ml, 13%Joseph Drouhin, Frankrike, Côte de Beaune, Provinum Vinhandel AB MI, 840 fl
Omdöme: 15,0p (=) ung, saftig, stram, hallontoner, syrlig och med beska i slutet, PN lite för diffus, kantig idag lagra 4-7år
1495467 Benedikt Baltes Bischofsberg 2015399 kr, 750 ml, 13%Benedikt Baltes, Tyskland, Franken, Handpicked Wines Sweden AB MI, 300 fl
Omdöme: 14,0p - stram, röda bär, aning kokt, bitter, varmt slut, dill, 3-4år
1595926 Domaine Rewa Pinot Noir 2014299 kr, 750 ml, 13,5%Domaine Rewa, Nya Zeeland, Central Otago, Vintedge AB MI, 900 fl
Omdöme: 16,0p (+) saftig, köttig animalisk PN med kärvt slut, tät, ok fat, utvecklad, 3-5år
1695463 LIOCO Pinot Noir Saveria Vineyard 2016495 kr, 750 ml, 13%Lioco, USA, Santa Cruz Mountains, Handpicked Wines Sweden AB MI, 360 fl
Omdöme: 16,0p - ung sluten PN med hallonbåtsinslag, saftig, kärv, knuten idag, 5-8år
1794021 Chanin Duvarita Pinot Noir 2014499 kr, 750 ml, 13,5%Chanin Wine Co, USA, Santa Barbara County, Quaffable Wines Sweden AB MI, 360 fl
Omdöme: 16,5p = mognad, läder, dill, tät, aning fikon, långt slut, tanniner, 3-8år
1895937 Mondeuse Claude Quenard & Fils 2015219 kr, 750 ml, 12%Claude Quenard & Fils, Frankrike, Savoie, Vintedge AB MI, 1200 fl
Omdöme: 14,0p = bonvax, äpple, tanniner, kärv, röda bär, bläckig, 3-5år
1990070 Côte de Brouilly Domaine de la Voûte des Crozes 2016175 kr, 750 ml, 13%Nicole Chanrion, Frankrike, Côte de Brouilly, Vinson AB MI, 840 fl
Omdöme: 15,5p + ung, fruktig, blommig, gamay-tydlig, aning hallon, koncentration, 3-7år
2095940 Morgon Corcelette Vieilles Vignes 2017229 kr, 750 ml, 13,6%Domaine Daniel Bouland, Frankrike, Morgon, Johan Lidby Vinhandel AB MI, 840 fl
Omdöme: 15,5p (+) sluten, saftig, mörka bär, aning viol och hallonbåt, tät, 4-7år
2190124 Moulin?à?Vent Les Vignes du Tremblay 2016185 kr, 750 ml, 13%Domaine Paul Janin et fils, Frankrike, Moulin?à?, Vent Vinson AB LI, 480 fl
Omdöme: 15,5p + sluten doft, tät och smakrik med hallonbåt och röda bär, ungt fruktigt slut, 4-7år
2299410 Saint?Amour Grandes Mises 2016159 kr, 750 ml, 13%Mommessin, Frankrike, Saint?Amour, Giertz Vinimport AB MI, 2100 fl
Omdöme: 15,0p (+) ung, floral, kärv, kirsch, saftig, viol, 3-5år
2395845 Scarpa Barbera d´Asti I Bricchi 1996279 kr, 750 ml, 13%Antica Casa Scarpa, Italien, Barbera d'Asti, Gullberg by Stockwine AB MI, 1200 fl
Omdöme: 13,0p - trött, oxidativ, nypon, sur totalsmak, kantigt slut, drick nu
2495692 Opalia Campi Valerio 2014169 kr, 750 ml, 14%Campi Valerio, Italien, Tintilia del Molise, Quaffable Wines Sweden AB MI, 1200 fl
Omdöme: 15,5p + blåbär, laktos, tät, tanniner, fyllig, fikon, långt slut, utvecklad, 3-5år
2595912 Pargolo La Villa di Ilaria 2013229 kr, 750 ml, 13,5%La Villa di Ilaria, Italien, Chianti Classico, Vintedge AB MI, 500 fl
Omdöme: 16,0p + bonvax, läder, fikon, tanniner, tät, smakrik, mognad, 2-5år
2695803 Biondi?Santi Fascia Rosso di Montalcino 2014559 kr, 750 ml, 13,5%Biondi?Santi, Italien, Rosso di Montalcino, Provinum Vinhandel AB LI, 360 fl
Omdöme: 16,5p (=) ung, tanninrik, knuten, nypon, apelsintoner, kärvt slut, behöver tid, 8-12år
2790335 Dolcetto d'Alba Coste & Fossati 2016179 kr, 750 ml, 13,5%G.D. Vajra, Italien, Dolcetto d'Alba, Moestue Grape Selections AB MI, 1800 fl
Omdöme: 15,5p + ung, mycket kärv, kirsch, saftig, tät, laktos och mörka bär, 6-10år
2895143 Barbaresco Starderi 2014446 kr, 750 ml, 14%Az. Agr. Olek Bondonio, Italien, Barbaresco, Vin & Natur Malmö AB MI, 60 fl
Omdöme: 15,5p (=) utvecklad, tanniner, nyponsaft, aning mynta, kärv, 3-6år
2995705 La Bruja de Rozas 2016199 kr, 750 ml, 14,5%Comando G, Spanien, Vinos de Madrid, Wine Trade Sweden AB MI, 1800 fl
Omdöme:15,0p = röda bär, dill, floral, kärv, utvecklad, viol på slutet, 3-5år
3095852 Runchet Freisa d'Asti 2013329 kr, 750 ml, 13,5%Trinchero, Italien, Piemonte, Wine Trade Sweden AB MI, 840 fl
Omdöme: 16,0p (+) läder, utvecklad, kraftiga tanniner, mörka bär, blåbär, laktos, lingon, 5-12år
3190222 Veraton Bodegas Alto Moncayo 2015269 kr, 750 ml, 15,5%Bodegas Alto Moncayo, Spanien, Campo de Borja, Vinovativa AB MI, 1008 fl
Omdöme: 15,5p = vanilj, ek, saftig, utvecklad, röda bär, aning hallon, alkoholsötma, 3-7år
3299196 Saint?Joseph Hedonism 2016239 kr, 750 ml, 13%Domaine Faury, Frankrike, Saint?Joseph, Picky Drinks AB MI, 600 fl
Omdöme: 15,0p = helt ung, syrlig, frisk, lätt stil, syrah, salami, 6-9år
3390428 Château Tour Baladoz 2015299 kr, 750 ml, 14%Château Tour Baladoz, Frankrike, Saint?Emilion, Grand Cru, Robert Rask Vinhandel, LI, 600 fl
Omdöme: 15,5p = ceder, rostade fat, tanniner och kärv frukt, ung, mörka bär, knuten, 6-10år
3490472 Les Petites Cailles 2012299 kr, 750 ml, 14%Jean Luc Baldes?Clos Triguedina, Frankrike, Cahors, Vintedge AB LI, 600 fl
Omdöme: 15,5p = läder, fikon, ung, tanniner, aning russin, glest slut, mognadstoner, 1-4år
3595933 Turley Juvenile Zinfandel 2016319 kr, 750 ml, 15,5%Turley Wine Cellars, USA, Kalifornien, Divine AB LI, 360 fl
Omdöme: 15,5p (=) syltig, utvecklad, saftig, tung, Z-tydlig, aning läder och fikon, 3-5år
3699292 Ridge Geyserville 2016349 kr, 750 ml, 14,5%Ridge Vineyards, USA, Alexander Valley, Vinunic AB MI, 840 fl
Omdöme: 16,5p = sluten, balanserad, aning fat och ceder, mjuka tanniner, långt slut, fyllig, 4-9år
3795670 Anaperenna 2016379 kr, 750 ml, 15,5%Glaetzer Wines, Australien, Barossa Valley, Prime Wine Sweden AB LI, 240 fl
Omdöme: 16,5p = örtig, blodgrape, fyllig, alkoholsötma, kirsch, långt slut, tät, 8-12år
3895668 Amon?Ra 2016499 kr, 750 ml, 15,5%Glaetzer Wines, Australien, Barossa Valley, Prime Wine Sweden AB LI, 360 fl
Omdöme: 17,0p = sluten, extraktrik, örtig, mycket fyllig, blodapelsin, bronzol, långt eldigt slut, 10-20år

TSLS vin & sprit September 2018

TSLS vin & sprit september 2018
133193 Villa Mathilda Cuvée Solaris Siegerrebe 2017173 kr, 500 ml, 12%Vingården Villa Mathilda, Sverige, Höganäs kommun, Arilds vingård AB, Depå
Omdöme: 13,0p -- ung, fruktig, fläder, saftig med liten syrlighet, 1-2år
233181 Högberga Arne 2015349 kr, 750 ml, 14%Högberga Vinfabrik AB, EU, EU Högberga Vinfabrik AB, Depå
Omdöme: 14,0p - aning brett, mognad, lättare stil med mandarin och nypon, relativt långt slut, ok tanniner, 2-4år
333179 Högberga San 2014200 kr, 750 ml, 13,5%Högberga Vinfabrik AB, EU, EU Högberga Vinfabrik AB, Depå
Omdöme: 13,5p (-) ung, rostade fat, saftig, aning metallisk, björnbär, fat, 2-3år
433180 Högberga Lajla 2015200 kr, 750 ml, 13,5%Högberga Vinfabrik AB, EU, EU Högberga Vinfabrik AB, Depå
Omdöme: 14,0p = fat, saftig, bra frukt och ok fyllighet och längd, tanniner, ung, 3-5år

FSN september 2018

FSN september 2018
67522 Duménil Brut Millésimé Premier Cru 2007359 kr, 750 ml, 12%Duménil, Frankrike, Champagne, Scandinavian Wine & Food KB
Omdöme: 16,5p (+) utvecklad, kartig syrlighet, tät, choklad och mandel, långt slut, 2-5år
77470 Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva 201399 kr, 750 ml, 12,5%Masia can Mayols.L, Spanien, Penedès, Amka Vinimport AB Ekologiskt
Omdöme flaska 1: oren, kork! Flaska nr 2: 14,5p + torr, frisk, utvecklad, aning gles, brödig, lite apelsin, nu-4år
85555 Bourgogne Chardonnay 2016269 kr, 2250 ml, 12,5%Vignerons des Terres Secrètes, Frankrike, Bourgogne, Vinunic AB
Omdöme: 13,5p = ung, smakrik och saftig med ok eknivå, lite kantigt slut, drick nu
95830 Schömehl Riesling trocken QbA 201779 kr, 375 ml, 12%Weingut Schömehl GbR, Tyskland, Nahe, VinoNovo AB
Omdöme: 15,0p (+) ung, syrlig, beska, syradrivet, krusbär, 3-5år
105830 Schömehl Riesling QbA trocken 2017139 kr, 750 ml, 12%Weingut Schömehl GbR, Tyskland, Nahe, VinoNovo AB
Omdöme: 15,0p + se ovan nr 9, 4-6år
115802 Deep Roots 201789 kr, 750 ml, 12%Drei Winner GmbH, Tyskland, Pfalz, The Wine and Spirits Collective Sweden AB
Omdöme: 12,5p = slapp, saftig, vinbärssaft, ok frukt, 1-3år
122715 Leva Chardonnay Miscet Dimiat & Muscat 201769 kr, 750 ml, 13%Vinex Slavyantsi, Bulgarien, Trakien, Giertz Vinimport AB Etisk
Omdöme: 12,5p = saftig, lätt aromatisk, 1-2år
132089 Haut Marin Cuvée Fossiles 201775 kr, 750 ml, 11,5%Sarl Menard, Frankrike, Côtes de Gascogne IGP, Quaffable Wines Sweden AB
Omdöme: 13,5p (+) ung, lätt, fläder, kattlåda, 1-2år
142338 Kir-Yianni Assyrtiko 201799 kr, 750 ml, 13,5%Kir-Yianni Estate, Grekland, Florina, Carovin AB
Omdöme: 14,0p = stram. Lite kort slut, citrus, citroncest, balanserad, 1-3år
152709 Pinot Grigio Piera Martellozzo 201789 kr, 750 ml, 12,5%Piera Martellozzo, Italien, Delle Venezie, Quaffable Wines Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = päron, ung, frukt, lite beska i slutet, 1-2år
165406 Underwood Pinot Gris 2017119 kr, 750 ml, 13%Union Wine Company, USA, Oregon, Enjoy Wine & Spirits AB
Omdöme: 14,5p = sluten, relativt tät, saftig, lite fet och päronfruktig, 2-4år
172720 Verus Vineyards Sauvignon Blanc 2017119 kr, 750 ml, 12,5%Verus Vinogradi d.o.o, Slovenien, Ljutomer-Ormoz, Vinia Sweden AB
Omdöme: 14,5p (+) druvtypisk med fläder och kattlåda, saftig och syrlig, långt slut, 2-4år
182762 Château Valoux 2016169 kr, 750 ml, 13%Château Valoux, Frankrike, Pessac-Léognan, Quaffable Wines Sweden AB
Omdöme: 15,0p (+) citrus, lime, ung, aning gles i syran, bra frukt, ok slut, 3-5år
192278 Glen Carlou Sauvignon Blanc 201899 kr, 750 ml, 13,5%Glen Carlou, Sydafrika, Cape Town, Moestue Grape Selections AB
Omdöme: 14,0p = SB-tydlig, balanserad, aromatisk, lite klent slut, bra frukt, 2-3år
205401 Nederburg Organic Chenin Blanc 201889 kr, 750 ml, 13,5%Nederburg Wines, Sydafrika, Western Cape, Bibendum, Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = ung, fruktig, aning rökig, ok syra, 1-3år
212440 Delaire Graff Chenin Blanc 2016179 kr, 750 ml, 14%Delaire Graff Estate, Sydafrika, Swartland, Enjoy Wine & Spirits AB
Omdöme: 15,5p + utvecklad, rökig, saftig, aning arrak och tobak, smakrik, långt lite kantigt slut, SA-stil, 2-5år
222756 Tobia Blanco Barrel Fermented 201659 kr, 375 ml, 13%Bodegas Tobia, Spanien, Rioja, TOMP Beer Wine & Spirits AB
Omdöme: 13,5p = lime, fat, ung, aning frukt, eken tar över, idag ointegrerad, stram och torr, 1-2år
232756 Tobia Blanco Barrel Fermented 201699 kr, 750 ml, 13%Bodegas Tobia, Spanien, Rioja, TOMP Beer Wine & Spirits AB
Omdöme: 13,5p = se ovan nr 22, 2-3år
242364 Tukma Gran Torrontes 2016179 kr, 750 ml, 14%La Pascuala SA, Argentina, Salta, Concealed Wines AB
Omdöme: 15,0p = aromatisk, aning tvålig, tät, oljig, långt slut, floral, lite alkoholvass, 1-4år
254127 Jurançon Chateau de Rousse 2016119 kr, 375 ml, 12,5%Earl Chateau de Rousse, Frankrike, Jurançon, Vinia Sweden AB
Omdöme: 16,0p + ung, botrytis, honung, extraktrik, tät, söt, apelsin, långt fylligt slut, ok syra, 7-15år
262387 Il Conte Rosso 2017199 kr, 3000 ml, 14%La Vite, Italien, Terre Siciliane, Carovin AB Ekologiskt
Omdöme: 10,5p = drick nu
272152 Château la Carelle 2016269 kr, 2250 ml, 13,5%Vignobles Bayle-Carreau, Frankrike, Blaye Côtes de Bordeaux, The Wine Team Global AB
Omdöme: 12,5p - kantig och kartig med drag av sur fruktig, drick nu
282192 Gisselbrecht Pinot Noir Tradition 2017139 kr, 750 ml, 12,5%Willy Gisselbrecht, Frankrike, Alsace, Prime Wine Sweden AB
Omdöme: 12,0p - mycket lätt och gles, aning tanniner, kort slut, drick nu
292418 Cacique Maravilla Pipeño Pais 201799 kr, 750 ml, 11,5%Agricola y Vitivicola Cacique Maravilla SPA, Chile, Secano, Interior de Yumbel, Kiviks Musteri AB
Omdöme: 11,5p - tobak och tobak – inget mer, mycket gles frukt, kantig, drick nu
304504 Faustino Rivero Ulecia Joven 201759 kr, 750 ml, 13,5%Marques del Atrio, Spanien, Utiel-Requena, Grapestyle Scandinavia
Omdöme: 11,0p (+) 1-2år
312763 7 Fuentes Suertes del Márques 2016149 kr, 750 ml, 13%Suertes del Marques, Spanien, Valle de la Orotava, Wine Trade Sweden AB
Omdöme: 13,0p (=) aning bränd, floral, gles, utvecklad, nu-2år
323658 Saveron Corvina 201789 kr, 750 ml, 12,5%Terra dei Templari srl, Italien, Verona, Tuesday Wine AB
Omdöme: 12,0p (=) 1-2år
332432 Sachia Perricone 201789 kr, 750 ml, 13,5%Caruso & Minini Srl, Italien, Terre Siciliane, Hübsch Vinhandel AB
Omdöme: 13,0p = tanniner, ok frukt, 2-5år
342296 Syrocco Syrah 2015139 kr, 750 ml, 13%Alain Graillot, Marocko, Zenata, Ward Wines AB
Omdöme: 13,0p - syrlig, kantig, cement, lite tanniner och röda bär, mineral, utvecklad, 2-3år
352702 Vinus Syrah 201779 kr, 750 ml, 13,5%Jean-Claude Mas, Frankrike, VdP d'Oc, Domaine Wines Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,0p (+) saftig, 3-5år
362507 Portuga Reserva 201659 kr, 375 ml, 14%Quinta do Conde, Portugal, Lisboa, Giertz Vinimport AB
Omdöme: 15,0p + ung, tät, vanilj, fat, tanniner, mörka bär, röda bär, lite fikon, 3-6år
372507 Portuga Reserva 2016119 kr, 750 ml, 14%Quinta do Conde, Portugal, Lisboa, Giertz Vinimport AB
Omdöme: 15,0p + Se ovan nr 36, 4-8år
382711 Chafariz D. Maria 201768 kr, 750 ml, 14%Adega Coop. de Palmela CRL, Portugal, Península de Setúbal, Starkstrom Wineimport Limited UK
Omdöme: 11,5p (+) 1-3år
394505 Dehesa La Granja 2012119 kr, 750 ml, 14,5%Fernández Rivera, Spanien, Castilla y León, Winepartners Nordic AB
Omdöme: 15,0p + utvecklad, dillfat, tanniner, vanilj, långt slut, 3-10år
4075137 Cantaburros Roble 2016139 kr, 750 ml, 13,5%S.A.T. San Pablo, Spanien, Ribera del Duero, VinoNovo AB Ekologiskt
Omdöme: 15,0p + ung, saftig, fat, gräddglass och blåbär, 4-6år
412397 Les Passionnés 201599 kr, 750 ml, 14%Domaine Laougue, Frankrike, Madiran, Vin Champagne Produits de France AB
Omdöme: 14,0p = utvecklad, mörka bär, extraktrik, tanniner, gles frukt, 2-5år
422407 Kleine Zalze Red Blend 201789 kr, 750 ml, 14%Kleine Zalze, Sydafrika, Western Cape, Winemarket Nordic AB Etisk
Omdöme: 12,5p (=) ung, Z-typisk, syltig, kärv, eldig, alkoholsöt, 2-4år
432508 Long Beach Merlot 201795 kr, 750 ml, 13,5%Leeuwenkuil, Sydafrika, Cape Town, Tuesday Wine AB
Omdöme: 14,0p = rökig, SA-stil, tät, tanniner, röda bär, kantig, 2-4år
442512 Starmont Merlot 2014199 kr, 750 ml, 14%Starmont Winery & Vineyards, USA, Napa Valley, Skrubbes Wines AB
Omdöme: 15,0p = utvecklad, tät, bra fatbehandling, aning syltig, balanserad, alkoholsötma, rejäl frrukt, röda bär, 3-7år
452417 Swings & Roundabouts Cabernet Sauvignon 2016118 kr, 750 ml, 14%Swings & Roundabouts, Australien, Margaret River, Meadow Valley Wines
Omdöme: 13,5p (=) ung fruktig CS med kärv syrlighet och tanniner, kantig idag, glest slut, 4-6år
462429 Garage Wine Carignan 2015229 kr, 750 ml, 14%Garage Wine, Chile, Maule, Handpicked Wines Sweden AB
Omdöme: 15,5p = fikon, läder, koncentration, extrakt, mörka bär, syrlig, långt slut, sandiga tanniner, 6-10år
476526 King's Garden Shiraz Grenache Mourvèdre 2016119 kr, 750 ml, 14,5%Heirloom Vineyards Wine Company Pty Ltd, Australien,, McLaren Vale, The Wine Team Global AB
Omdöme: 14,5p (+) ung, saftig, tät, lakrits, örtig, kärv, aning syltig, 5-8år
482513 Luca Beso de Dante 2015199 kr, 750 ml, 14%Puerto Ancona S.A, Argentina, Uco Valley, Vinunic AB
Omdöme: 15,0p = utvecklad, tät, saftig, markant syra, tanniner, röda bär, aning slånbär, 4-6år
493210 Garzón Reserva Tannat 2016119 kr, 750 ml, 14,5%Bodega Garzòn, Uruguay, Uruguay, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Omdöme: 14,0p = tät, fruktsötma, mörka bär, eldig, långt slut med lite blåbär, 3-5år
508418 Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008339 kr, 750 ml, 20,5%Fonseca Guimaraens, Portugal, Porto, Johan Lidby Vinhandel AB
Omdöme: 16,5p = ung, tät, eldig, spretar idag, russin och röda bär, mynta, sötma och kärvhet, 15-20år

FSB september 2018

FSB september 2018
177366 La Chouette de Champillion Blanc de Noirs239kr, 750ml, 12,5%Champagne Autréau, Frankrike, Champagne, Sophronie AB
Omdöme: 15,5p = ung, knuten, oxidativ, röda äpplen, saftig, citrus, syrlig, 4-7år
271275 Federico Paternina Banda Azul Brut 201669kr, 750ml, 11,5%United Wineries, Spanien, Cava, Brandpartners AB
Omdöme: 13,5p + fruktig, lätt och lite gles, saftig, ok balans, nu-2år
377313 La Marca Prosecco Blue Label99kr, 750ml, 11%La Marca Harman House, Italien, Prosecco, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 13,5p = fruktig, aromatisk, torr, saftig, kort slut, lätt, nu-1år
478857 Mionetto Prosecco Luxury99kr, 750ml, 11%Mionetto SPA, Italien, Prosecco Treviso, Henkell & Co Sverige AB
Omdöme: 14,0p (+) saftig, elegans, balanserad fin frukt, lätt aromatisk, nu-1år
572809 Perfect Day Bubbles Spumante Cuvée Extra Dry79kr, 750ml, 11%Contemporary Wines AB, Italien, Italien, Contemporary wines Sweden AB
Omdöme: 12,5p = ung, saftig, gles, aromatisk, kort, drick nu
676170 Maschio Dei Cavalieri Prosecco Treviso Frizzante89kr, 750ml, 10,5%Cantine Riunite, Italien, Prosecco Treviso, Nigab
Omdöme: 12,5p (=) torr, gles, äpple, lätt oxidativ, viss elegans, kort slut, drick nu
775408 Ecoltura Spumante Rosé Extra Dry 201789kr, 750ml, 12%Domaine Wines, Italien, Italien, Domaine Wines Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,0p = uns smultron, saftig, gles, fruktig, drick nu
874616 Mionetto Prestige Rosé85kr, 750ml, 11,5%Mionetto SPA, Italien, Venetien, Henkell & Co Sverige AB
Omdöme: 13,0p = röda bär, hallon, saftig, ung, drick nu
971610 KWV Cuvée Rosé69kr, 750ml, 7%KWV, Sydafrika, Sydafrika, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Omdöme: 11,0p (=) kuvertklister, klibbig, Hs, aning röda bär, drick nu
1077125 Barefoot Bubbly Pink Moscato Rosé79kr, 750ml, 8%Barefoot Cellars, USA, Kalifornien, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 11,0p - hs, saft, drar åt alkoläsk med hallonsmak, drick nu
1173198 Say Blush Pink Grapefruit79kr, 750ml, 6,5%Rivarose, Frankrike, Méditerranée, Bibendum
Omdöme: 11,0p - söt, grape, alkoläsk, drick nu
1272759 Mud House Sauvignon Blanc 2017179kr, 1500ml, 12,5%Mud House, Nya Zeeland, Marlborough, Mondo Wine Sweden AB
Omdöme: 13,5p = SB-tydlig, saftig, ung, fläder, drick nu
1376083 Bourgogne Chardonnay J M Brocard 2016129kr, 750ml, 12,5%J M Brocard, Frankrike, Bourgogne, Johan Lidby Vinhandel AB
Omdöme: 14,5p (+) utvecklad, saftig, ren CH, ok frukt, aning oxidativ, 1-2år
1471808 Louis Jadot Coteaux Bourguignons Blanc 2017119kr, 750ml, 12,5%Maison Louis Jadot, Frankrike, Coteaux Bourguignons, Vinunic AB
Omdöme: 14,0p = ung, sluten, druvren, ok frukt, aning citrus, 2-4år
1576491 Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Chardonnay Eco 2016139kr, 750ml, 12,5%Albert Bichot, Frankrike, Bourgogne, Nigab, Ekologiskt
Omdöme: 14,5p = utvecklad, ek, gles i frukten, lime, 1-3år
1675700 Moreau Chardonnay 201799kr, 750ml, 12,5%J.MOREAU & FILS - Boisset La Famille des Grands Vins,, Frankrike, Frankrike, Giertz Vinimport AB
Omdöme: 14,0p (+) saftig, fruktig, druvren CH, aning mandarin, 2-3år
1774234 Bergh Grüner Veltliner Organic 201799kr, 750ml, 12,5%Icon Wines, Österrike, Niederösterreich, The Wine Team Global AB Ekologiskt
Omdöme: 14,0p (+) ung, saftig, kryddig, krusbär, lime, 4-6år
1877135 Lancewood Sauvignon Blanc 201795kr, 750ml, 11,5%Domaine Wines, Nya Zeeland, Marlborough, Domaine Wines Sweden AB
Omdöme: 14,5p +(+) fläder, fruktig och aromatisk, kallklimatsvin utan överdriven kattlåda, SB-tydlig, vinbärsblad, balans, behöver rundas av under 3-5år
192959 Nittnaus Beerenauslese Exquisite 201594kr, 375ml, 10%Weingut Nittnaus, Österrike, Burgenland, Bibendum
Omdöme: 15,5p + tät, söt, ok syra, ung, botrytis, EA, bivax, 5-15år
2073112 Echo Falls Rosé Fruit Fusion With Summer Berries69kr, 750ml, 8,5%Accolade Wines, Storbritannien, Storbritannien, Mondo Wine Sweden AB
Omdöme: 11,0p = jordgubbe I kubik, söt, kort, saft, drick nu
2174789 Farmers Market Organic79kr, 750ml, 14%Winepartners Nordic AB, Italien, Italien, Winepartners Nordic AB Ekologiskt
Omdöme: 12,5p = aning brett, 1-2år
2274128 Nespolino Sangiovese 201779kr, 750ml, 13%Poderi dal Nespoli, Italien, Emilia-Romagna, Lively Wines Sweden AB
Omdöme: 11,5p = kärv, kirsch, bonvax, 2-3år
2376790 Maggio 201379kr, 750ml, 13,5%Vino Veritas, Italien, Piemonte, Iconic Wines
Omdöme: 12,5p = mognad, aning tomat, ok frukt, lite slapp, drick nu
2475735 Capello Terra Antica 2011119kr, 750ml, 13,5%Famiglia Bottinelli, Italien, Monferrato, Chris-Wine AB
Omdöme: 14,0p = stram, utvecklad, gles och kort, lite snipig frukt och bitterhet, bonva, 1-3år
2570884 Castel del Monte Riserva Ragaletti 2008119kr, 750ml, 13,5%Ragaletti, Italien, Castel del Monte, The Company of Urban wines&Other Liquids Sweden
Omdöme: 14,5p + personligt, stort doft av hallonbåt och sötlakrits, saftig och mycket kirsch, röda bär, mognad, drick nu
2673555 Masso Antico Primitivo Appassito 201789kr, 750ml, 14%Schenk Italia S.p.A, Italien, Salento, Chris-Wine AB
Omdöme: 13,0p = kirsch, fruktsötma, alkohol, tanniner, ung, 2-5år
2775436 I Crinali Appassimento 201499kr, 750ml, 13%Torrevento, Italien, Apulien, Fields Wine Company AB Ekologiskt
Omdöme: 14,0p (+) aning läder, mognad, torr med russinfrukt, gles frukt i slutet, nu-3år
2875630 Castelmare Valpolicella Ripasso 201589kr, 750ml, 13,5%Cantina Valpolicella Negrar, Italien, Valpolicella Ripasso, Carovin AB
Omdöme: 14,0p + läder, ceder, ok frukt, tanniner, surkörsbär, 2-5år
2973995 Rock Valpolicella Ripasso 2016129kr, 750ml, 13,5%Viticultori d'Italia, Italien, Valpolicella, Vinovum AB
Omdöme: 13,5p = knuten, saftig, ung, kort slut, röda bär, 2-3år
3087710 Quentaurus 2014119kr, 750ml, 14%The Company of Urban wines And Other Liquids Sweden, AB, Italien, Montepulciano d'Abruzzo, The Company of Urban wines&Other Liquids Sweden, Ekologiskt
Omdöme: 13,0p - utvecklad, fruktsötma, kärv, sötlakrits, fikon, alkoholrik, drick nu
3174059 Corte dall' Ecovista 2016109kr, 750ml, 13,5%Domaine Wines Sweden AB, Italien, Toscana, Domaine Wines Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p (=) ung, saftig, balanserad med fruktsötma, röda bär och körsbär, 1-3år
3272939 Tirreno Marchesi Mazzei 2015159kr, 750ml, 13,5%Marchesi Mazzei, Italien, Maremma Toscana, The WineAgency Sweden AB
Omdöme: 15,0p (+) tät, bonvax, smakrik, aning russin, kirsch, läder, 4-6år
3373413 Chianti Castelsina Riserva 2011109kr, 750ml, 13,5%Cantina Senesi Aretini, Italien, Chianti, Fields Wine Company AB
Omdöme: 14,0p = mognad, lite gles frukt, kärv, röda bär, sangiovese märks, nu-2år
3476584 Borgogno Barolo Classico 2013389kr, 750ml, 14%Giacomo Borgogno, Italien, Barolo, The WineAgency Sweden AB
Omdöme: 16,0p (=) utvecklad, apelsin, nypon, tanniner, gles frukt, långt slut, ok frukt, 2-7år
354632 Finca Antigua Organic Selection 201469kr, 750ml, 14%Finca Antigua, Spanien, La Mancha, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, Ekologiskt
Omdöme: 11,0p = drick nu
3671745 The Golden Stallion 201699kr, 750ml, 15%Juan Gil, Spanien, Jumilla, Vinunic AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = sötlakrits, 1-2år
3774952 Anciano 35 year Old Vines Garnacha 2015109kr, 750ml, 15%Guy Anderson Wines Ltd, Spanien, Calatayud, The Wine Team Global AB
Omdöme: 14,0p (+) fikon, läder, uns brett, syrlig, utvecklad, 2-5år
386313 Santa Helena Alpaca Merlot 201765kr, 750ml, 13%Viña Santa Helena, Chile, Valle Central, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Omdöme: 10,5p (=) drick nu
3972374 Gato Negro 9 lives Cabernet Sauvignon Reserve 201780kr, 750ml, 13,5%Viña San Pedro, Chile, Valle Central, Pernod Ricard Sweden AB
Omdöme: 11,5p (=) drick nu
4073968 19 Crimes red blend 201699kr, 750ml, 13,5%19 Crimes, Australien, South Eastern Australia, Treasury Wine Estates Sweden AB
Omdöme: 14,0p (+) ung, saftig, örtig, blodapelsin, kärv och fatig, 5-9år
4178686 Montes Alpha Cabernet Sauvignon 2015149kr, 750ml, 14%Montes, Chile, Colchagua, Quaffable Wines Sweden AB
Omdöme: 15,0p + ung, ceder, aning blyerts, tanniner, ok frukt, lite läder och mörka bär, 4-9år
4277123 Zupreme Cabernet Sauvignon 201659kr, 750ml, 13%Brandpartners AB, USA, Kalifornien, Brandpartners AB
Omdöme: 10,0p (+) lätt, korrekt, drick nu
4370984 Apothic Dark 2015109kr, 750ml, 14%Apothic Wines, USA, Kalifornien, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 13,0p (=) alkoholsötma, fruktig, hallon, ht, utvecklad, 1-3år
4474824 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel 2016139kr, 750ml, 14,5%1000 Stories Vineyards, USA, Kalifornien, VCT Sweden AB
Omdöme: 14,0p = alkoholtät, Z-tydlig, kärvt slut, ung, mörka bär, syltig, 2-5år
4570635 Amarone della Valpolicella ai Colli Vivaldi 2015199kr, 750ml, 15%Vivaldi Wines, Italien, Amarone della Valpolicella, Fields Wine Company AB
Omdöme: 15,0p = knuten, saftig, nypon, röda bär, tanniner, ung, aning ceder och fat, 6-9år
468039 Croft 10 Year Old Tawny Port225kr, 750ml, 20%Croft, Portugal, Porto, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 16,0p + mognad, fikon, russin, oxidativ, långt slut, söt, läder, nu-15år
58320 Fer à Cheval VSOP399kr, 700ml, 40%My Pleasure AB, Frankrike, Cognac, Enjoy Wine & Spirits AB
Omdöme: 15,5p + tät, vanilj och sötma aningen ointegrerad men bra ålderskaraktärer
5988567 Don Papa Rum377kr, 700ml, 40%Don Papa Rum, Filippinerna, Filippinerna, Bibendum
Omdöme: 15,0p (+) väl söt och vaniljfatsstinn, tät, långt slut

Nya årgångar augusti-september 2018

Nya årgångar augusti-september 2018
12150 Petit Chablis Ropiteau 2017349kr, 2000ml, 12,5%Ropiteau Frères, Frankrike, Petit Chablis, Giertz Vinimport AB
Omdöme: 14,5p (+) ren, ung, frisk, tät, druvtydlig och balanserad, frisk, drick nu
22078 Monti Garbi Soave 2017245kr, 3000ml, 12,5%Tenuta Sant' Antonio, Italien, Soave, Johan Lidby Vinhandel AB
Omdöme: 13,5p + frisk, lätt aromatisk, drick nu
327003 Foot of Africa Chenin Blanc 2018189kr, 3000ml, 13%Kleine Zalze, Sydafrika, Western Cape, Winemarket Nordic AB
Omdöme: 11,5p (+) drick nu
46192 Two Tracks Sauvignon Blanc 2017189kr, 1500ml, 13%Wither Hills Wines, Nya Zeeland, Marlborough, WineWorld AB
Omdöme: 14,0p + SB-tydlig, ren, fläder, relativt tät, drick nu
579390 Matua Sauvignon Blanc 2017189kr, 1500ml, 13%Matua Valley Wines, Nya Zeeland, Marlborough, Treasury Wine Estates Sweden AB
Omdöme: 13,5p (+) SB, katt låda, fruktig, drick nu
62069 Drostdy-Hof Chenin Blanc 2018189kr, 3000ml, 12,5%Drostdy Cellars, Sydafrika, Western Cape, Bibendum
Omdöme: 12,0p (+) tunn, ren, drick nu
715558 Drostdy-Hof Chardonnay Viognier 2018219kr, 3000ml, 13%Drostdy Cellars, Sydafrika, Western Cape, Bibendum
Omdöme: 12,0p (+) drick nu
82661 Foot of Africa Grand Reserve 2018219kr, 3000ml, 13%Kleine Zalze, Sydafrika, Western Cape, Winemarket Nordic AB Etisk
Omdöme: 12,5p (+) drick nu
96355 SomeZin Chardonnay 2017219kr, 3000ml, 13%PrimeWine Sweden AB, USA, Kalifornien, Prime Wine Sweden AB
Omdöme: 12,5p (+) oxidativ, lite fet, CH-tydlig, drick nu
107469 Königsmosel Riesling 2017199kr, 3000ml, 8,5%Ewald Theod Drathen, Tyskland, Mosel, Prime Wine Sweden AB
Omdöme: 10,5p (=) hs, drick nu
115135 Moselland Riesling Kabinett 2017199kr, 3000ml, 7,5%Moselland, Tyskland, Mosel, Pernod Ricard Sweden AB
Omdöme: 11,5p (+) lätt och gles, korrekt, drick nu
122816 Pierre & Paul Côtes de Provence Rosé 2017229kr, 2000ml, 13%Domaines Pierre Chavin, Frankrike, Côtes de, Provence, The Wine Team Global AB Ekologiskt
Omdöme: 13,0p - lätt, röda bär, syrlig, drick nu
133105 Chill Out Delicate & Fruity Shiraz Rosé 2017209kr, 3000ml, 12%Altia, USA, Kalifornien, Altia Sweden AB
Omdöme: 10,0p - sliskigt sötblask, undvik
1472915 Campos de Luz Garnacha 2017179kr, 3000ml, 13%Bodegas Esteban Martin, Spanien, Spanien, Sigva AB
Omdöme: 10,5p (=) drick nu
152348 Tommolo 2017199kr, 3000ml, 13%Chiusa Grande, Italien, Montepulciano d'Abruzzo, Winepartners Nordic AB Ekologiskt
Omdöme: 11,0p = drick nu
162353 Il Barone Rosso 2017169kr, 3000ml, 12%ViniMundi, Italien, Italien, The Wine Team Global AB
Omdöme: 10,5p = drick nu
1772875 Leva Reserve Cabernet Sauvignon Merlot 2015159kr, 3000ml, 13,5%Vinex Slavyantsi, Bulgarien, Trakien, Giertz Vinimport AB Etisk
Omdöme: 10,5p (+) ok basvin, drick nu
182442 Sangre de Toro Organic Selection 2017239kr, 3000ml, 14,5%Miguel Torres, Spanien, Catalunya, The Wine and Spirits Collective Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 11,0p (=) oxidativ, äpple, kantig, drick nu
1974312 LAB Reserva 2017199kr, 3000ml, 14%Casa Santos Lima, Portugal, Lisboa, Giertz Vinimport AB
Omdöme: 12,0p + aning örtig, lätt floral, drick nu
2075008 Smart Dog Syrah 2017219kr, 3000ml, 13,5%João Portugal Ramos, Portugal, Alentejano, Hermansson & Co AB
Omdöme: 11,5p = kantig, drick nu
2181603 Vinistella La Passione 2017229kr, 3000ml, 13,5%ViniMundi, Italien, Sicilien, The Wine Team Global AB Ekologiskt
Omdöme: 12,5p + söt frukt, saftig, russin, drick nu
226298 Adobe Cabernet Sauvignon Syrah Carmenere 2017229kr, 3000ml, 13%Viñedos Emiliana, Chile, Valle Central, VCT Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 12,0p (+) drick nu
2378963 Hardys Nottage Hill Cabernet Shiraz 2017119kr, 1500ml, 14%Hardy Wine Company, Australien, South Eastern, Australia, Mondo Wine Sweden AB
Omdöme: 12,5p = örtig, syrig och kantig, drick nu
242001 Foot of Africa Shiraz 2017209kr, 3000ml, 14%Kleine Zalze, Sydafrika, Western Cape, Winemarket Nordic AB
Omdöme: 11,0p kärv och bitter med rök och tobak, drick nu
254646 Bosman Pinotage Cabernet Sauvignon 2018219kr, 3000ml, 14%Bosman Adama t/a Bosman Family Vineyards,, Sydafrika, Western Cape Mondo Wine Sweden AB Etisk
Omdöme: 11,5p = drick nu
262732 Montes Cabernet Sauvignon 2016239kr, 3000ml, 14%Montes, Chile, Valle Central, Quaffable Wines Sweden AB Etisk
Omdöme: 12,5p = syltig, drick nu
272360 The Big Zin Zinfandel Old Wines 2017219kr, 3000ml, 13,5%ViniMundi, Italien, Apulien, The Wine Team Global AB
Omdöme: 13,0p + utvecklad, citrus, saftig, solvarm frukt, drick nu
2874659 The Wanted Zin Zinfandel Old Vines 2017259kr, 3000ml, 14,5%Orion Wines, Italien, Apulien, WineWorld AB
Omdöme: 13,5p + utvecklad, tät, fikon, aning syltig, alkoholsötma, eldig, drick nu
296420 Apothic Red Winemaker's Blend 2016279kr, 3000ml, 13,5%Apothic Wines, USA, Kalifornien, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 13,0p syltig, söt frukt, lingon och fikon, drick nu
3077403 Desbordes-Amiaud Premier Cru 1997645kr, 750ml, 12%Elodie D., Frankrike, Champagne, Spruce Up AB
Omdöme: 16,5p (=) mognad, äpple, nötter, choklad, stor tät doft, smak helt mogen med saftig syrlighet, lite bokna äpplen och hasselnötter, långt slut, drick nu
317889 Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir109kr, 750ml, 13%Boschendal Estate, Sydafrika, Western Cape, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 14,0p (+) ung, lätt, fruktig och lite gles, balanserad och ren i slutet, 2-5år
3231922 Ebba Brut 2016289kr, 750ml, 13%Flädie Vinproduktion AB, Sverige, Lomma kommun, Flädie Vinproduktion AB
Omdöme: 14,0p - stor fläderdoft, ung frukt, kattlåda, syrlig, frisk, ung, aning smultron samt ok beska i slutet, 2-4år
332185 Ch du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 201779kr, 750ml, 12%Sauvion, Frankrike, Muscadet de Sèvre-et-Maine, sur lie, Stellan Kramer AB
Omdöme: 13,0p = 1-2år
346013 Greco di Tufo Iovine 2017119kr, 750ml, 12,5%Tenuta Iovine, Italien, Greco di Tufo, Quaffable Wines Sweden AB
Omdöme: 13,5p = ung, saftig, lime, tät, 2-3år
3531360 Pegasus Stål 2016235kr, 750ml, 14,5%Vingården i Åhus, Sverige, Kristianstads kommun, Euroway Airline
Omdöme: 14,0p - sluten doft, saftig, ung frukt och balanserad, saftig, aning röda vinbär, fyllig, 2-3år
362478 Zecci Classico 2016109kr, 750ml, 14%Piersanti, Italien, Verdicchio dei Castelli di Jesi, The Wine Team Global AB Ekologiskt
Omdöme: 13,0p (=) sluten doft, lite fet, syltig och alkoholsöt, klumpigt slut, 1-3år
371002 Pinot Blanc Organic 2017119kr, 750ml, 12,5%Cave de Turckheim, Frankrike, Alsace, Nigab, Ekologiskt
Omdöme: 14,0p = druvren och lätt, ung, frisk, balanserad, fruktigt slut, 2-3år
382198 Biecher Riesling Réserve 201689kr, 750ml, 12%Jean Biecher, Frankrike, Alsace, The Wine Team Global AB
Omdöme: 12,5p (=) gles, lätt, aning oxidativ, 1-2år
392294 Dreissigacker Riesling Organic Trocken 2017119kr, 750ml, 12%Weingut Dreissigacker, Tyskland, Rheinhessen, Bornicon & Salming, Ekologiskt
Omdöme: 14,0p = ung, R-ren, saftig, stram och ok syra, lätt stil och idag knuten, 2-5år
405899 Georg Breuer Riesling Sauvage 2017119kr, 750ml, 11,5%Georg Breuer, Tyskland, Rheingau, Vinunic AB
Omdöme: 14,5p + ros, ung, aning gummi-R, smakrik med citrus och ok syra, 2-5år
415822 Leitz Eins Zwei Dry Riesling 201799kr, 750ml, 12%Josef Leitz, Tyskland, Rheingau, Johan Lidby Vinhandel AB
Omdöme: 13,5p (+) ung, syrafrisk, saftig, aning lime, druvren R, 3-5år
4279393 Von Winning Riesling 2017119kr, 750ml, 12%Von Winning, Tyskland, Pfalz, Intermondi AB
Omdöme: 14,5p + ung, saftig, tät och smakrik R, krusbär, ok syra, 3-6år
432799 Winkl Sauvignon 2017159kr, 750ml, 13,5%Cantina Terlan, Italien, Alto Adige, Prime Wine Sweden AB
Omdöme: 15,0p (+) fläder, saftig, SB-tydlig, gröna bär, relativt fyllig, tät, 3-5år
446697 Chilcas Sauvignon Blanc 201752kr, 375ml, 13%VIA Wine Group, Chile, Valle de Curicó, The WineAgency Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 12,0p - oxiderad, trött, aromatisk, drick nu
4578951 Moulin Blanc Sauvignon Blanc Chardonnay 201779kr, 750ml, 12%Jean Biecher, Frankrike, Frankrike, The Wine Team Global AB Ekologiskt
Omdöme: 12,5p (=) drick nu
465551 Groh Organic Grauburgunder Trocken 2017119kr, 750ml, 12,5%Estate Groh, Tyskland, Rheinhessen, The Wine and Spirits Collective Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = ung, relativt fyllig, sluten, päron, 2-3år
4712105 Hubert Beck Réserve du Chevalier Pinot Gris 201799kr, 750ml, 13%Hubert Beck, Frankrike, Alsace, Swedish Wine Cellar AB
Omdöme: 13,5p (+) hs, något botrytis, relativt tät, utvecklad, honung, päron, 2-5år
485500 Bourgogne Aligoté Joseph Drouhin 2017119kr, 750ml, 12%Joseph Drouhin, Frankrike, Bourgogne Aligoté, Provinum Vinhandel AB
Omdöme: 13,5p = ung, saftig, clementin, aning syrlig, 1-2år
495374 Coteaux Bourguignons Chardonnay 201795kr, 750ml, 13%Vignerons de Buxy, Frankrike, Coteaux, Bourguignons, Vinunic AB
Omdöme: 13,5p = 1-2år
5077372 Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay 2016119kr, 750ml, 13%Labouré-Roi, Frankrike, Bourgogne, Iconic Wines
Omdöme: 14,0p = druvren, aning EA, ung, lime, fyllig, lite fet, 2-3år
5170131 Bourgogne Les Ursulines Chardonnay 2016139kr, 750ml, 12,5%Jean-Claude Boisset, Frankrike, Nuits-Saint-, Georges, Giertz Vinimport AB
Omdöme: 13,5p (=) saftig, oxidativ, utvecklad, druvren, äpple, nu-2år
5276052 Gran Maestro Appassimento Bianco 201769kr, 750ml, 14,5%Maestro Italiano S.p.A, Italien, Apulien, janake wine group AB
Omdöme: 10,5p (=) drick nu
532813 Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Blanc 2017110kr, 750ml, 13,5%Château Mont-Redon, Frankrike, Côtes du Rhône, Ward Wines AB
Omdöme: 14,0p (+) ung, sluten, floral, fruktig och lätt blommig, saftigt slut, aromatisk överton, 3-6år
542234 Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon 201879kr, 750ml, 13%Spier Wines, Sydafrika, Coastal Region, Vinia Sweden AB
Omdöme: 13,0p (+) domineras av SB, tät, 1-3år
556290 McManis Viognier 201799kr, 750ml, 13,5%McManis Family Vineyards, USA, Kalifornien, Divine AB
Omdöme: 13,5p = fruktig, ung, beska, tät, ht, långt aning sladdrigt slut, 1-4år
566275 Tierra Salvaje Chardonnay 2016105kr, 750ml, 13,5%Bodegas y Viñedos Korta, Chile, Lontué, Granqvist Beverage House AB Kosher
Omdöme: Korkskadad, flera flaskor!
576716 The Econic Chardonnay 201799kr, 750ml, 13,5%Bonterra Vineyards, USA, Kalifornien, VCT Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = ung, fet, CH-tydlig, lime, aning alkoholtung, 1-2år
5816632 Bonterra Chardonnay 2017139kr, 750ml, 13,5%Bonterra Vineyards, USA, Kalifornien, VCT Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p (=) druvren, ung, balanserad, lättare stil, knuten doft, 1-2år
595340 Victoria Riesling 201672kr, 750ml, 8,5%WG Herxheim am Berg, Tyskland, Pfalz, Nigab
Omdöme: 11,0p = hs, 1-3år
602410 Fontana Candida Frascati 201769kr, 750ml, 12,5%Fontana Candida, Italien, Frascati, Domaine Wines Sweden AB
Omdöme: 11,0p = citronskal, gummi, nu-2år
612404 Orvieto Amabile 201769kr, 750ml, 12%Bigi, Italien, Orvieto, Domaine Wines Sweden AB
Omdöme: 10,0p - ht, kantig, drick nu
626403 De Bortoli Gewürztraminer Riesling 201777kr, 750ml, 12%De Bortoli, Australien, South Eastern Australia, Bornicon & Salming
Omdöme: 13,0p (+) aromatisk, Nivea, ht, blommig, 1-3år
634153 Château du Levant 2016110kr, 375ml, 13,5%Bordeauxslott, Frankrike, Sauternes, Vinetum AB
Omdöme: 15,5p (+) honung, ung, botrytis, stiltypisk S, söt med långt syrafrisk och sött slut, behöver tid, 5-10år
648119 Ruffino Vinsanto Serelle 2013149kr, 375ml, 15,5%Ruffino, Italien, Vin Santo del Chianti, Philipson Söderberg AB
Omdöme: 16,5p + söt, russin, oxidativ, fikon, nötter, aning bitterhet, tät, mycket långt slut, bränt socker, utvecklad, nu-20år
655395 Gevrey-Chambertin La Justice 2016449kr, 750ml, 13%Domaine René Bouvier, Frankrike, Gevrey-, Chambertin, We & Wine AB
Omdöme: 16,0p (=) utvecklad stor doft med aning läder, tydlig PN och viss komplexitet, smak ung med bärig druva och bra slut med iten syrlighet, röda bär, 4-9år
6679047 Louis Jadot Coteaux Bourguignons 2016119kr, 750ml, 12%Louis Jadot, Frankrike, Coteaux Bourguignons, Vinunic AB
Omdöme: 13,0p (=) ung, gles och kort, aning köttig PN, 1-3år
672820 Pinot Noir Viña Laroche 201789kr, 750ml, 14%Laroche, Chile, Casablanca, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 13,0p = bränd och örtig PN med bittert slut, alkoholsöt, obalanserad, 2-5år
682315 Donovan-Parke Pinot Noir 2016109kr, 750ml, 13,5%Donovan-Parke Winery, USA, Kalifornien, Moestue Grape Selections AB
Omdöme: 13,5p = örtig, tanniner och eldig frukt, lite läder, utvecklad, 2-5år
692574 Periquita Original 201679kr, 750ml, 13%José Maria da Fonseca, Portugal, Península de, Setúbal, The WineAgency Sweden AB
Omdöme: 12,5p (+) floral, kärv, tätare än tidigare årgångar, 3-7år
702521 Eco Rojo 201779kr, 750ml, 13,5%Hacienda La Serrata, Spanien, Alicante, Vinia Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 10,0p -- ung, helt oxiderad, bläckig, nu-?
712255 Francisco Gomez 201779kr, 750ml, 13,5%Hacienda La Serrata, Spanien, Valencia, Vinia Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: efterjäst, syrlig, defekt – kommer bytas ut till ny leverans till oktober
7276485 Borgi Organico 201779kr, 750ml, 13,5%Cantinetta Vini, Italien, Italien, Chris-Wine AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p + kirsch, saftig, röda bär, tanniner, vanilj, 2-4år
7332431 Boira' Sangiovese 201795kr, 750ml, 13%Cantine Volpi, Italien, Marche, Iconic Wines, Ekologiskt
Omdöme: 13,0p (=) 3-5år
742322 il Conte Montepulciano d'Abruzzo 201769kr, 750ml, 13,5%Nordic Sea Winery, Italien, Montepulciano d'Abruzzo, Oenoforos AB Ekologiskt
Omdöme: 12,0p = kärv, 3-6år
752241 Il Cuore Per Martina Appassimento 201469kr, 750ml, 14%Brandpartners AB, Italien, Venetien, Brandpartners AB
Omdöme: 11,5p = eldig, mognad, nu-1år
7673555 Masso Antico Primitivo Appassito 201789kr, 750ml, 14%Schenk Italia S.p.A, Italien, Salento, Chris-Wine AB
Omdöme: 12,0p syltig, 2-3år
7779125 Ecoltura Valpolicella 2017109kr, 750ml, 12,5%Domaine Wines, Italien, Valpolicella, Domaine Wines Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = läder, örtighet, gles frukt, utvecklad, 2-4år
7871802 Corniolo Livio Pavese 2013129kr, 750ml, 14%Livio Pavese, Italien, Monferrato, Chris-Wine AB
Omdöme: 13,5p (=) vaniljton, kirscj, kärv gles frukt, äpplig, utvecklad, nu-2år
7974960 Barbera del Monferrato Livio Pavese 2013109kr, 750ml, 13,5%Livio Pavese, Italien, Barbera del Monferrato, Chris-Wine AB
Omdöme: 13,5p = saftig, utvecklad, körsbär, kantig, nu-5år
8075158 Villa Cavallo 2006109kr, 750ml, 13,5%Villa Cavallo, Italien, Toscana, Iconic Wines
Omdöme: 14,5p + mognad, ok tanniner, läder, balans, aning gles, nu-3år
812705 Brolio 2016129kr, 750ml, 13,5%Barone Ricasoli, Italien, Chianti Classico, WineWorld AB
Omdöme: 14,5p + ung, saftig, kirsch, tät struktur, tanninrik, röda bär, 4-7år
8272389 Castelgufo Chianti Riserva Organic 201599kr, 750ml, 13%Castelgufo, Italien, Chianti, The Wine Team Global AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = utvecklad, tanniner, blyerts, kärv och stram, 3-7år
832144 Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Viti Nuove 2015149kr, 750ml, 14,5%Poliziano, Italien, Vino Nobile di Montepulciano, Johan Lidby Vinhandel AB
Omdöme: 15,0p (+) utvecklad, röda bär och lite nypon och äpple, elegant med balanserat slut, ok frukt och syra, 2-5år
8432472 Le Volte dell'Ornellaia 2016169kr, 750ml, 14%Ornellaia, Italien, Toscana, Carovin AB
Omdöme: 15,0p = ung, sluten, saftig, kirsch, ok tanniner och frukt, aning fat och läder, 4-7år
8512357 Brunello di Montalcino Col d'Orcia 2013279kr, 750ml, 14,5%Col d'Orcia, Italien, Brunello di Montalcino, Carovin AB Ekologiskt
Omdöme: 16,0p = mognad, äpple, läder, nypon, aning gummi, balanserad, långt smakrikt slut, 2-5år
862025 Colline Novaresi Nebbiolo Madonna dell’Uva 201699kr, 750ml, 12,5%Madonna dell’Uva, Italien, Colline Novaresi, VinoNovo AB
Omdöme: 13,5p (+) mynta, läder, tanniner, apelsin, utvecklad, gles, 3-5år
875337 Barbaresco Livio Pavese 2014169kr, 750ml, 14%Livio Pavese, Italien, Barbaresco, Chris-Wine AB
Omdöme: 14,5p = lätt stil, utvecklad, sluten, gles, aning mint och citrus, kärv, 2-4år
8822013 Barbaresco Prunotto 2015239kr, 750ml, 13,5%Prunotto, Italien, Barbaresco, Ward Wines AB
Omdöme: 15,5p = ung, saftig, tanninrik, blodapelsin, nypon, fruktig, knuten doft, 5-7år
8975696 Hacienda López de Haro Crianza 201589kr, 750ml, 13,5%Bodega Classica, Spanien, Rioja, Quaffable Wines Sweden AB
Omdöme: 13,5p = ung, sluten, 3-5år
903027 Ribera 1 One 201499kr, 750ml, 14,5%Bodegas Aster, Spanien, Ribera del Duero, Winepartners Nordic AB
Omdöme: 14,5p + utvecklad, tät, extraktrik, vanilj, eldig, alkoholsöt, russin, långt slut, 3-5år
912770 GR-174 2017155kr, 750ml, 15%Casa Gran del Siurana, Spanien, Priorat, Vinunic AB
Omdöme: 14,5p = kantig, ung, sluten, saftig, tät, kärv med kirsch, oxidativ, 4-6år
922469 Les Pious Côtes du Rhône 201790kr, 750ml, 14%REMI POUIZIN, Frankrike, Côtes du Rhône, Vinia Sweden AB Ekologiskt, inkl pant
Omdöme: 13,5p = tät, röda bär, 3-5år
9373651 Esprit Barville Brotte Côtes du Rhône 2016109kr, 750ml, 13,5%Brotte, Frankrike, Côtes du Rhône, Fields Wine Company AB
Omdöme: 14,5p + ung, lakrits, kolarem, röda bär, fruktig, saftig, 4-7år
9472458 Les Dauphins Côtes du Rhône Organic Rouge 201799kr, 750ml, 13,5%Cellier des Dauphins, Frankrike, Côtes du Rhône, Mondo Wine Sweden AB Ekologiskt
Omdöme: 13,5p = ung, gles frukt, kärv, tanniner, röda bär, 3-5år
9575764 Belleruche Côtes-du-Rhône Chapoutier 2017109kr, 750ml, 14%Chapoutier, Frankrike, Côtes du Rhône, Lively Wines Sweden AB
Omdöme: 14,0p (+) lätt oxidativ, ung, röda bär, lakrits, relativt tät, kärv, smakrik, eldig, 4-6år
962214 Lirac Les Chenaies 2017115kr, 750ml, 14,5%Ogier, Frankrike, Lirac, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 14,0p (+) ung, läder, fikon, lakrits, tät, fyllig, alkohol, 4-7år
9773018 Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes 2016119kr, 750ml, 14,5%Domaine Santa Duc, Frankrike, Côtes du Rhône, Johan Lidby Vinhandel AB Ekologiskt
Omdöme: 14,5p + läder, saftig, röda bär, aning kirsch och hallonbåtar, 4-7år
983958 Château de Seguin 201699kr, 750ml, 14%Bordeauxslott, Frankrike, Bordeaux Supérieur, Chris-Wine AB
Omdöme: 13,5p = ung, lätt stil, fat, ceder, laktos och mjuka tanniner, 3-7år
993134 Domaine Laougué Les Aulnes 201686kr, 750ml, 14%Domaine Laougue, Frankrike, Madiran, Vin Champagne Produits de France AB
Omdöme: 13,0p (+) kärv, oxidativ, 5-7år
1004567 Casillero del Diablo Merlot 201779kr, 750ml, 13,5%Concha y Toro, Chile, Rapel, VCT Sweden AB
Omdöme: 12,0p = dillfat, ung, 3-5år
1016577 Casillero del Diablo Carmenère 201779kr, 750ml, 13,5%Concha y Toro, Chile, Rapel, VCT Sweden AB
Omdöme: 12,5p = röda bär, fat, ung, 3-5år
1022962 Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 201779kr, 750ml, 13,5%Concha y Toro, Chile, Valle Central, VCT Sweden AB
Omdöme: 12,5p = saftig, ung, röda bär, fat, 5-7år
1036853 Adobe Reserva Cabernet Sauvignon 201779kr, 750ml, 13,5%Viñedos Orgánicos Emiliana, Chile, Valle Central, VCT Sweden AB Ekologiskt, Etisk
Omdöme: 12,0p = 3-5år
1046816 The Great Bonza Reserve Shiraz Cabernet 201679kr, 750ml, 14,5%Quarisa Wines, Australien, South Eastern Australia, Vinia Sweden AB
Omdöme: 12,5p = örtig, tät, 5-8år
1052027 Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat 201789kr, 750ml, 14%Nederburg Wines, Sydafrika, Western Cape, Bibendum
Omdöme: 13,5p (+) rökig, RSA-stil, styrenplast, tät, extraktrik, långt alkoholrikt slut, 3-5år
10612356 Rust en Vrede Estate 2015279kr, 750ml, 14,5%Rust en Vrede Estate, Sydafrika, Stellenbosch, The WineAgency Sweden AB
Omdöme: 16,0p = fat, ceder, läder, utvecklad, balanserad, tät, ok frukt och tanniner, mjukt slut, fikon, 3-8år
10716554 Trapiche Malbec Oak Cask 201789kr, 750ml, 13,5%Bodegas Trapiche, Argentina, Mendoza, Spendrups Bryggeri AB
Omdöme: 13,0p = björnklister, tät, ung, 3-5år
1086591 Tapiz Reserve Malbec 2014129kr, 750ml, 14,5%Fincas Patagónicas, Argentina, Uco Valley, Vinovativa AB
Omdöme: 13,5p = utvecklad, mörka bär, eldig, 2-4år
1096523 Pascual Toso Alta Malbec 2015300kr, 750ml, 14,5%Pascual Toso, Argentina, Maipú, Hjo Grosshandel AB
Omdöme: 16,0p = rostade fat, stor utvecklad doft, ceder, oxidativ, tät, balanserad, fattydlig, fikon, långt slut med sandiga tanniner, 3-8år
11022283 Cline Zinfandel 201699kr, 750ml, 14%Cline Cellars, USA, Kalifornien, Vinunic AB
Omdöme: 13,5p = druvtypisk, syltig, 2-3år
11122562 Seghesio Sonoma Zinfandel 2016209kr, 750ml, 15%Seghesio Family Vineyards, USA, Sonoma County, Johan Lidby Vinhandel AB
Omdöme: 15,5p = sluten doft, röda bär, kirsch, saftig, eldig, tät, aning citrus och örtighet, 3-6år
11222337 Girard Old Vine Zinfandel 2015199kr, 750ml, 15%Girard, USA, Napa Valley, Terrific Wines AB
Omdöme: 15,5p (+) tät, örtig, Z-tydlig, saftig, alkoholtydlig med sötma, röda bär, plommon, ung, 4-7år
11372387 Lynx Black Label Petite Sirah 2017109kr, 750ml, 13,5%House of Big Wines, USA, Kalifornien, The Wine Team Global AB
Omdöme: 14,0p = läder, söt frukt, björnbär, lingon, fyllig, syltig, utvecklad, 3-5år
1146011 Robert Mondavi Private Selection Meritage 2016125kr, 750ml, 13,5%Robert Mondavi, USA, Central Coast, Bibendum
Omdöme: 14,5p (+) ceder, tät, saftig, ung, röda bär, läder, apelsinsaft, utvecklad, fruktsötma, 4-7år
1152223 Brutocao Cabernet Sauvignon 2016189kr, 750ml, 13,5%Brutocao Cellars & Vineyard, USA, Mendocino, Bornicon & Salming
Omdöme: 14,5p = söt frukt, ung, syrlig, tanninrik, mandarin, långt kärvt slut, 6-8år
1166207 Black Stallion Cabernet Sauvignon 2015229kr, 750ml, 14,5%Black Stallion Estate Winery, USA, Napa Valley, Ward Wines AB
Omdöme: 15,5p (+) rostade fat, utvecklad, fikon, syltig, örtig, fat, läder, mörka bär, 6-9år
1172620 La Revedere Merlot 201769kr, 750ml, 13%Altia, Rumänien, Rumänien, Altia Sweden AB
Omdöme: 11,0p = syltig, 1-2år
1182740 Amarone della Valpolicella 2014190kr, 750ml, 15%Luigi Righetti, Italien, Amarone della Valpolicella, janake wine group AB
Omdöme: 15,5p + stiltypisk men i aning lättare stil, tanninkärv, utvecklad, citrus, 5-8år
11912366 Capitel de'Roari Amarone 2014 (helflaska provad)100kr, 375ml, 15%Luigi Righetti, Italien, Amarone della Valpolicella, janake wine group AB
Omdöme: 15,5p + mognad, läder, tanniner, nypon, mandarin, långt fylligt slut, alkoholsötma, gles frukt, 3-6år
12075184 Villa Righetti Amarone 2014215kr, 750ml, 15%Luigi Righetti, Italien, Amarone della Valpolicella, Classico, janake wine group AB
Omdöme: 15,5p (+) utvecklad, saftig, röda bär, tanniner och alkoholstinn fruktighet, långt slut, 4-7år
12128002 Amarone Selezione Antonio Castagnedi 2015275kr, 750ml, 15%Tenuta Sant' Antonio, Italien, Amarone della, Valpolicella, Johan Lidby Vinhandel AB
Omdöme: 16,0p = stum och sluten doft, tanninrik, dill och äpple, fikon, långt eldigt slut, fikon, alkohol, 6-11år
1222304 Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2016159kr, 375ml, 12,5%Cantina Valpolicella Negrar, Italien, Recioto della, Valpolicella Classico, Carovin AB
Omdöme: 16,0p = stiltypisk, oxidativ, söt, ung, fruktig, tät och fyllig, kirsch, valnöt, 5-15år

Oktoberfestöl TSS 2018

Oktoberfestöl TSS 2018
111207 Nääs Oktober Pils19,8kr, 330ml, 5%Nääs Gårdsbryggeri AB, Sverige, Sverige, Giertz Vinimport AB
Omdöme: 15,0p + lätt stil, fruktig, lite atypisk, välbrygd, bröd och choklad, tät
211270 Göteborgs Ekologiska Oktoberfestöl19,9kr, 330ml, 5,7%Göteborgs Nya Bryggeri AB, Sverige, , Ekologiskt
Omdöme: 14,5p (+) ok beska, välhumlad med aromer och längd
311456 Grebbestads Ekologiska Oktoberfest28,8kr, 500ml, 5,6%Grebbestads Bryggeri, Sverige, , Ekologiskt, inkl pant
Omdöme: 14,0p = floral/citrus, fruktig, för tankar till mjöddoft, klassisk stil, relativt fyllig
411389 Grebbestad Oktoberfest24,8kr, 500ml, 5,7%Grebbestads Bryggeri, Sverige, , Inkl pant
Omdöme: 14,0p = brödig, balanserad, tråkig
511408 Mariestads Oktoberfest öl20,8kr, 500ml, 5,8%Spendrups, Sverige, Ekologiskt, inkl pant
Omdöme: 13,0p = kola, EA, banan, tunn kropp, kort smak
611298 Hofbräu München Oktoberfest22,9kr, 500ml, 6,3%Staatliches Hofbräuhaus in München, Tyskland, Galatea AB
Omdöme: 13,5p = aroamtisk, fruktig, alkoholsötma, kort
711237 Weihenstephan Festbier22,5kr, 500ml, 5,8%Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, Tyskland, Galatea AB
Omdöme: 13,5p (+) bröd och malt, gles och kort, svag i beskan, elegant, lättdrucken och stilren
811281 Spaten Oktoberfestbier22,9kr, 500ml, 5,9%Anheuser-Busch InBev, Tyskland, Humulus Sweden AB
Omdöme: 14,0p + bröd, malt, mjuk och fyllig med smakrikt bra slut, årets mesta oktoberfest-känsla!
911210 Löwenbräu Oktoberfestbier22,9kr, 500ml, 6,1%Anheuser-Busch InBev, Tyskland, Humulus Sweden AB
Omdöme: 13,5p (+) fruktig med citrustoner, brödigt relativt fylligt slut
1011345 Karmeliten Festbier19,9kr, 500ml, 5,5%Karmeliten Brauerei Karl Sturm, Tyskland,, We & Wine AB
Omdöme: 13,0p = doft av bröd och papp, saftig fruktighet, gles
1111497 Brooklyn Oktoberfest21,3kr, 355ml, 5,5%Brooklyn Brewery, USA, Carlsberg Sverige AB
Omdöme: 14,0p = brunt socker och malt i doften, choklad, gles kropp, balanserat, chokladpudding kvar i munnen
1211261 Samuel Adams Octoberfest20,9kr, 355ml, 5,5%Boston Beer Company, USA Galatea AB
Omdöme: 14,0p = ngt EA, fruktig, choklad, farinsocker, balanserad, aning sötma

Oktoberfestöl TSLS 2018

Oktoberfestöl TSLS 2018
133202 Remmarlöv The Festbier Oktoberfest20,9 kr, 330 ml, 5,9%Remmarlöv Gårdsbryggeri AB, Sverige, Eslövs kommun,
Omdöme: 14,0p = floral, tvål, ung och fruktig, lätt med ok beska
233169 Westerås Oktoberfest29,9 kr, 500 ml, 5,5%Coppersmith's AB, Sverige, Västerås stad,
Omdöme: 13,5p = bonvax, malt, maltig, lätt stil
333201 Uncharted Brewing Oktoberfest23,9 kr, 330 ml, 5,5%The Uncharted Brewing Company, Sverige, Eslövs kommun,
Omdöme: 10,0p -- oren med tvättmedelsdoft, diskvatten, tunn och kantig
433208 Jädraöl Oktoberfest24,9 kr, 330 ml, 5%Jädraås Bryggeri, Sverige, Gävle kommun,
Omdöme: 11,0p - citrus och lime, grapeskal, surölstoner, våt cementdoft, papp
533168 Tyska Eken Oktoberfest32 kr, 500 ml, 5,7%Tyska Eken, Eks Tyska Bryggeri, Sverige, Kungsbacka kommun,
Omdöme: 13,0p (=) bonvax, fruktig, syrlig, grape-juice, malt
633211 Tyska Eken UR-Märzen32 kr, 500 ml, 5,9%Tyska Eken, Eks Tyska Bryggeri, Sverige, Kungsbacka kommun,
Omdöme: 13,5p = parfym, floral, stor doft med inslag av rosor, udda humletoner, glest slut
733196 Roslagens Brygghus Oktoberfest22,1 kr, 330 ml, 5,5%Roslagens Brygghus, Sverige, Norrtälje kommun,
Omdöme: 14,0p (+) malt, choklad, stor doft, kaffe/choklad, relativt tät, atypisk
833167 Ängöl Oktoberfestlig Märzen22,9 kr, 330 ml, 5,8%Ängöl AB, Sverige, Kalmar kommun,
Omdöme: 14,0p (+) gräs, fruktig, malt, banan, choklad, kaffe
931867 Göteborgs 1810 Oktoberfest27,5 kr, 500 ml, 5,8%Göteborgs Nya Bryggeri AB, Sverige, Göteborgs stad,
Omdöme: 13,5p (+) porterstil, choklad i kubik, bränd malt, tunt slut, smakrik, långt slut

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Senaste nytt om vin

Prenumerera på BKWine Brief

Gillar du vår nyhetsrapportering? Prenumerera på vårt nyhetsbrev, BKWine Brief, så får du nyheterna direkt hem i din brevlåda.

Alla nyheter på Systembolaget, mer om vin, och om vinresor.

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?