Civil Eats om ekologiskt och hållbart vin i Sonoma County, och om vår ekovin-bok

Dela / gilla:

Det är trevligt att citeras. Måste betyda att vissa människor läser vad du skriver och till och med uppskattar det!

”Civil Eats är en daglig nyhetskälla för kritisk tanke om det amerikanska matsystemet. Vi publicerar artiklar som föder konversationen kring hållbart jordbruk i ett försök att bygga ekonomiskt och socialt rättvisa samhällen”, säger de på sin sajt.

Civil Eats logoCivil Eats publicerade nyligen en artikel om organiska vintrender i Sonoma. Sonoma har definierat ett femårigt mål att certifiera alla vingårdar i Sonoma som hållbara. Civil Eats ställer med rätta frågan ”Vad betyder det om en vingård hävdar att druvorna är ’hållbart certifierade’?” Det är en intressant artikel som beskriver några av utmaningarna med ekologisk vinodling och hållbara principer.

Som en av de saker som belyser dessa frågor nämner de vår bok ”Vinet och miljön, ekologiskt, biodynamiskt och naturligt”, dvs den engelska upplagan med titeln “Biodynamic, Organic, and Natural Winemaking”:

Sonoma är inte ensam om att tillåta bekämpningsmedel som Roundup i sin hållbarhetsplan. I boken “Biodynamic, Organic, and Natural Winemaking”, publicerad 2014, skrev författarna Britt och Per Karlsson: ”Det finns många för vilka ekologisk odling inte är ett realistiskt alternativ. Därför har så kallad hållbar odling uppnått en så stor inverkan över hela vinvärlden. Denna metod handlar om att bevara resurser utan att äventyra lönsamheten. Det betyder också att syntetiska kemiska produkter är tillåtna.”I Europa och i andra områden omfattar vinodlingsmetoderna ett lika brett spektrum: Om det inte preciseras att det är ekologisk eller biodynamisk odling, så skulle man behöva läsa igenom en stor mängd av material för att upptäcka vilka regler som följdes.

Du kan läsa mer om detta och många andra frågor kring ekologisk och hållbar vinproduktion i boken: ”Vinet och miljön, ekologiskt, biodynamiskt och naturligt”.  Följ länken för mer info och för hur du kan köpa boken.

Om du är intresserad av dessa frågor är artikeln på on Civil Eats verkligen värd att läsa: Sonoma County Says its Wines Can Be ‘100% Sustainable’ By 2019. Is That Enough?

Biodynamic, Organic and Natural Winemaking by B & P Karlsson, at Athenaeum
Biodynamic, Organic and Natural Winemaking by B & P Karlsson, at Athenaeum, copyright BKWine Photography
Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
”Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt”, boken om allt som handlar om miljö, hållbart och liknande runt vin.
Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?