Två nya böcker från BKWine: om Bordeaux och om Toscana, i helt ny vinbokserie

Dela / gilla:

Guide till vinets värld är en ny bokserie som vi just lanserat. De två första titlarna i serien handlar om Bordeaux och Toscana. Böckerna innehåller lättsam men faktaspäckad information om vindistrikten och är rikt illustrerade. De är utgivna på Tukan förlag. Mer information om hela serien: Guide till vinets värld.

Böckerna finns redan nu att köpa i din bokhandel.

Det kanske mest ambitiösa svenska vinboksprojektet någonsin?

Innan jag berättar detaljerna om de två första böckerna i serien, låt mig börja med en kort presentation av hela serien.

Serien Guide till vinets värld

Varje bok i serien Guide till vinets värld ger dig en introduktion till vindistriktet, landskapet, druvsorterna, jordmånen, vinstilarna, klimatet och mycket mer. Böckerna ger dig också en inblick in den lokala gastronomin, hur regionens viner passar ihop med den lokala maten; maten och vinet i kombination. Perfekt för att få en introduktion till vad distriktet har att erbjuda vin- och matälskaren.

Böckerna berättar givetvis också om många av våra favoritproducenter. De ger dig tips på de bästa vinerna att leta rätt på för vinentusiasten och den nyfikne vinkonsumenten. Visst finns de ”stora och kända” namnen med, men fokus i böckerna är de vinbönder som är framåtsträvande, kvalitetsmedvetna och dynamiska. Och inte minst de vinbönder som gör viner som man inte behöver ta lån på huset för att dricka. Kort sagt, viner för den upptäckssugne vinälskaren.

Böckerna i serien är i behändigt häftat pocketformat och innehåller även översiktliga kartor. Varje bok omfattar cirka 130 sidor. Alla böcker är rikt illustrerade med fotografier från vårt eget arkiv, ett av världens största bildarkiv med fotografi från vindistrikt. (I stort sett all fotografi i böckerna kommer från våra vinresor, så de ger dig också en bra bild av vad du kan få uppleva när du reser med oss i vindistrikten.)

Böckerna i serien Guide till vinets värld är helt nyskrivna. Idag händer det mycket i vinvärlden, lagar och regler förändras, konsumenternas smak utvecklas, nya producenter dyker upp, vinstilar förändras, nya vindistrikt dyker upp på hyllorna. Böcker och texter som är skrivna för ett antal år sedan är ofelbart inaktuella. I de här böckerna får du istället aktuell information från oss som varit där.

Böckerna i serien Guide till vinets värld är gjorda av Britt och Per Karlsson på BKWine, kanske Sveriges mest vittberesta vinskribenter, även flerfaldigt prisbelönta i Sverige och internationellt.

Karin Alfredsson, förlagschef på Tukan förlag, kommenterar den nya bokserien: ”Vi är väldigt glada och stolta över att kunna presentera en helt ny serie guideböcker till världens viner och vinregioner, skrivna av två av Sveriges kunnigaste vinskribenter.”

Britt säger i sin tur om projektet: ”Det här är ett ambitiöst projekt vi startat tillsammans med Tukan. Vi vill ge svenska vinintresserade modern och korrekt information om världens vindistrikt, på ett helt nytt sätt. Lättläst men samtidigt faktafyllt. Vi börjar med några av Sveriges mest populära vindistrikt, Bordeaux och Toscana. Det är böcker för den som ska resa dit eller för den som bara vill resa hemma i soffan och lära sig mer för att njuta mer av vinet och maten.”

I höst fortsätter serien med fler titlar.

Mer om hela bokserien: Guide till vinets värld.

Mer om alla våra vinböcker.

Nu till de två nya böckerna!

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna (av Britt Karlsson och Per Karlsson) är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter.

I Bordeaux gör man några av världens mest berömda viner, framställda i anrika slottskällare. På senare tid har distriktet orättvist fått rykte om sig att producera ouppnåeliga lyxviner. Men så är det inte. Eller det är i alla fall inte hela sanningen. De allra flesta vinerna kommer från familjeägda gårdar som gör utmärkta viner i ”vanliga” prisklasser. Bordeaux är också känt för sina slott, en vittomfattande beteckning – för oavsett storlek kallas alla vinegendomar här för slott.

Bordeaux är något av en måttstock för kvalitetsvin. Vinmakare från hela världen jämför gärna sina viner med dem som produceras i Bordeaux. Många vinälskare anser att vinet härifrån är det mest klassiska av klassiska viner, det vin man alltid återvänder till.

Bordeaux – vinerna, distrikten, producenterna ger dig nycklarna till att upptäcka eller återupptäcka de fantastiska vinerna i detta stora och vackra distrikt.

Läs mer om boken här: Bordeaux – vinerna, distrikten, producenterna

Köp boken Bordeaux – vinerna, distrikten, producenterna!

Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna, vinboken om Bordeaux viner, i serien Guide till vinets värld
Bordeaux, vinerna, distrikten, producenterna, vinboken om Bordeaux viner, i serien Guide till vinets värld

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna (av Britt Karlsson och Per Karlsson) är en oumbärlig guide för dig som vill veta mer om detta världsberömda vindistrikt, dess viner och vinproducenter.

Toscana. Böljande kullar, olivlundar, cypresser, slingrande vägar. Och så förstås vingårdar överallt. Vem börjar inte drömma om ljumma kvällar med gott vin och god mat när man säger Toscana?

Toscana är Italiens mest kända vinregion. Härifrån kommer världsberömda viner som Chianti, Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano. Men här finns också mycket annat att upptäcka. Följ med på en virtuell vinresa till vingårdarna, det vackra landskapet, de charmiga små byarna och de pampiga städerna Florens och Siena.

Toscana – vinerna, distrikten, producenterna berättar om alla fantastiska viner som finns i denna region.

Läs mer om boken här: Toscana, vinerna, distrikten, producenterna

Köp boken Bordeaux – vinerna, distrikten, producenterna!

Fler titlar kommer i höst!

Toscana, vinerna, distrikten, producenterna
Toscana, vinerna, distrikten, producenterna, vinboken om Toscanas viner, i serien Guide till vinets värld

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?