Vinresor på tapeten i Ungern på Vinoport.hu

Dela / gilla:

Ungern verkar vara månadens smak, eller snarare årets. Och jag hoppas att det inte kommer att stanna vid det. Vi har haft tillfälle att prova en hel del ungerska viner nyligen (mer om det senare) och många av dem är utmärkta! (Läs t.ex. ”I glaset, juni” som vi publicerar senare idag eller imorgon.) Vi var inbjudna att delta i den ungerska vinmässan VinCE och i smakpanel i den ungerska tidningen med samma namn. Och nu senast blev vi intervjuade av en ungersk nätvintidning som heter Vinport.hu.

Vinoport.hu logoJag har lärt mig bara några ord få på ungerska, ett riktigt svårt språk att begripa. Jag vet åtminstone att vin kallas ”bor”. (Men jag kan försäkra dig att de flesta ungerska viner är allt annat än ”bor-ing”.) Så rubriken i artikeln om Vinoport.hu har uppenbarligen något att göra med vin: ”Borvilágutazók”!

Jag tror att det betyder ”vinvärldens resenärer” (tack Google Translate), eller något ditåt, och det är vad artikeln handlar om, våra resor runt om i vinvärlden och vår vinreseverksamhet.

Vi är mycket stolta över vad vi gör med våra vinresor, kanske den enda vinresearrangör med viss storlek på verksamheten som drivs av människor som verkligen är engagerade i vinbranschen; vi är ju också journalister och vinskribenter. Vi tillbringar troligen omkring en tredjedel av året på resa, med besök på runt 200-300 vingårdar varje år. Man måste tycka om det; annars skulle man inte göra det…

Wines at the Drop Shop wine bar and shop in Budapest
Wines at the Drop Shop wine bar and shop in Budapest, copyright BKWine Photography

Vi är också mycket stolta och glada över att ha uppmärksammats av en ungersk publikation för våra vinresor. Tack så mycket, Vinoport.hu!

Om du är nyfiken på att veta mer om våra vinresor så kan du göra ett försök med den ungerska artikeln med lite Google Translate: ”Borvilágutazók”.

Eller så kan du ta en titt på vår vinresesajt: BKWine Vinresor, där du kan läsa om alla höstens vinresor, 13 stycken, till t.ex. Le Marche, Veneto, Katalonien med Priorato, Bourgone, Rhonedalen med mera. Eller om du är ännu mer äventyrlig, ta en titt på programmet för vinresan till Chile och Argentina (som tyvärr är slutsåld), eller vår fantastiska vinresa till Sydafrika i mars.

Hoppas att se dig på en av våra vinresor!

Tasting at the Drop Shop wine bar in Budapest
Tasting at the Drop Shop wine bar in Budapest, copyright BKWine Photography

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?