Jonas Larsson om boken Vinet och miljön: ”en eminent bok”

Dela / gilla:

Råkade just klicka på en länk i ett reklamnyhetsbrev och stötte därför på en ”söndagskrönika” skriven av vinskribenten och redaktören Jonas Larsson. Den handlade om ekologiska (och liknande) viner och inleds så här:

Ekologiskt, min käre Watson!

Jag har flera gånger himlat med ögonen, åtminstone i smyg, när jag lyssnat på entusiastiska förespråkare för biodynamisk odling. Och visst låter det lite bananas att gräva ner kohorn med kospillning i, hänga upp hjorturinblåsor fyllda med rölleka och studera månkalendrar. Men i vanlig ordning har jag fått bita mig i tungan efter att jag läst boken ”Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt” av Britt- och Per Karlsson. En eminent bok om ekologisk vinodling.

Sedan går Jonas vidare med att förklara olika varianter av ekologisk och ”miljövänlig” odling och berättar om när han var med på en vingård en vecka, en upplevelse som fick honom att se annorlunda på ekologiska viner. Kanske hjälpte vår bok till att reda ut begreppen lite.

Tack Jonas för dina positiva ord om boken!

Artikeln publicerades som söndagskrönika på Vinkompassen, en av alla dessa sajter som försöker att se ut som en redaktionell vinsajt med information om vin, men som egentligen bara vill locka dig till att beställa vin via deras sajt. Har dykt upp ett flertal sådana ”låtsassajter” (flugpapper?) på senare tid, som egentligen mest är reklampelare som tjänar pengar på att få dig att beställa vin via deras sajt (och som för det mesta struntar i de marknadsföringsregler som gäller för vin i Sverige).

I det stora hela ganska innehållslösa men ibland blir det intressanta texter även där. Som när Jonas Larsson skriver.

Här finns mer information om boken: : Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Viniculture, och om den svenska upplagan Vinet och miljön.

Och här finns information om alla våra vinböcker.

Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
”Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt”, boken om allt som handlar om miljö, hållbart och liknande runt vin.

[hr]

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?