”En unikt noggrann och lättförståelig bok”, WijnWijs om vår bok om ekologiska, biodynamiska och naturliga viner

Dela / gilla:

Nederländerna, precis som Sverige, är ett land som är förtjust i ekologiska saker. Mat och vin till exempel. Så det är kanske inte så förvånande att en recension av vår bok om ekologiska (och liknande) viner dyker upp i Nederländerna. Den är naturligtvis på holländska, men eftersom vi bodde i Amsterdam under några år kan vi hantera holländska ganska bra. Med lite extra hjälp från Google Translate kan jag förstå resten också.

Det är John Bindels, redaktör för den populära holländska vinsajten WijnWijs.eu, som har läst och recenserat vår bok Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Viniculture, den engelska översättningen av den svenska Vinet och miljön, ekologiskt, biodynamiskt och naturligt.

Wijnwijs logo

Här är ett urval av det John skrev:

En prisad vinbok

Två svenska utmärkelser har getts till den senaste boken av Britt Karlsson, med foton av hennes man. Den som läser den kommer att förstå varför.

Även om allt i vingårdarna och i vinframställningen kan tyckas komplicerat och tilltrasslat så förklarar denna bok det i enkla och lättförståeliga ord.

Boken handlar om en mycket aktuell fråga: biodynamisk, ekologisk och naturlig vinproduktion. Nej, boken hävdar inte att alla måste sluta använda bekämpningsmedel. Den förklarar istället precis vad alla behandlingar är och innebär och vad de (olika) hållbara alternativen är.

Boken begränsar sig inte till att tala om miljövänliga frågor ”på fältet”. Den ger också information om andra aspekter av miljön och av vinframställningen. Såsom frågor runt drivhusgas, energiförbrukning, gröna transporter och användning av lättare flaskor för att minimera miljöpåverkan.

Kort sagt det har inte tidigare funnits en så grundlig och tydligt skriven bok om detta ämne. Jag rekommenderar den till alla som vill få en förståelse för ekologisk och hållbar vinproduktion och som vill förstå vilka stegen är i den riktningen.

Recensionen är mycket längre än så. Du kan läsa hela på WijnWijs.eu: Onderscheiden wijnboek.

Tack John för dina positiva ord!

Här finns mer information om boken: : Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Viniculture, och om den svenska upplagan Vinet och miljön.

Och här finns information om alla våra vinböcker.

Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
”Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt”, boken om allt som handlar om miljö, hållbart och liknande runt vin.

[hr]

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?