Vår bok om ekologiskt vin siktad i Brasilien! I en restaurang att besöka

Dela / gilla:

Det är mycket roligt att hitta sina böcker någonstans på en bokhylla, i en bokhandel, eller i någons händer. För en tid sedan kom en person fram till mig och ville att jag skulle signera ett exemplar av en av våra böcker. Fantastiskt. Det är inte riktigt som om man är Oprah Winfrey, men det känns ändå mycket bra.

Nyligen upptäcktes en bekant (Ricardo Bernardo, tack!) vår bok Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Vinicultureen bild från Brasilien. Boken är den engelska översättningen av den svenska Vinet och miljön, ekologiskt, biodynamiskt och naturligt.  Jag trodde först det var från en bokhandel (boken ligger ovanpå Jamie Goode och Sam Harrops bok Authentic Wine och omges av flera andra vinböcker). Men det visade sig att det var på kontoret på en restaurang i Sao Palo, en restaurang som specialiserat sig ekologiska, biodynamiska och ”naturliga” viner.

Namnet på restaurangen är Saint Vin Saint Enoteca Bistrô. Den drivs av Lis Cereja. Här är bilden:

Organic wine book in Brazil
Organic wine book in Brazil, copyright Lis Cereja

Hon hade så många trevliga saker att säga om boken (och om sin restaurang) så jag måste dela med mig av det. Här är vad hon skrev på Facebook om bilden:

Först av allt, grattis till boken. Den är verkligen fantastiskt. Detta är i själva verket bordet på mitt kontor, i min restaurang. Vi har här i São Paulo den enda – jag tror i alla fall det – som arbeta enbart med naturliga och biodynamiska viner. Brasilianska naturliga viner också. Kanske är vi den enda i hela Latinamerika att göra denna galna och underbara verksamhet. Vi arbetar även med ekologiskt och lokalt i köket.

Tyvärr är det här i Brasilien mycket svårt att hitta den här typen av böcker – så jag har köpt på Amazon.

Biodynamiska och naturliga viner är här i Brasilien fortfarande ett mycket nytt ämne, men år efter år växer intresset. Jag har min restaurang / vinbutik sedan 2008, och det är en enorm skillnad sedan dess. Men vi har fortfarande en hel del arbete att göra – de flesta människor har inte någon aning om vad vi talar om…. ”

Stort tack Lis!

Jag önskar bara att jag hade möjlighet att prova maten och vinet i denna restaurang. Men en resa till Brasilien är tyvärr inte i min kalender.

Om du, å andra sidan, råkar vara i São Palo, så vet du nu vart du ska gå: Saint Vin Saint Enoteca Bistrô eller på Facebook:  Saint Vin Saint Enoteca Bistrô

Här finns mer information om boken: : Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Viniculture, och om den svenska upplagan Vinet och miljön.

Och här finns information om alla våra vinböcker.

Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
”Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt”, boken om allt som handlar om miljö, hållbart och liknande runt vin.

[hr]

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?