JancisRobinson.com om vår bok om ekologiskt, biodynamiskt och naturligt vin: ”en bra översikt av argumenten för och emot”

Dela / gilla:

JancisRobinson.com har nyligen publicerat en recension av vår nya bok  Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Viniculture. Boken är den engelska översättningen av den svenska Vinet och miljön, ekologiskt, biodynamiskt och naturligt.

Vi är mycket glada över att vara en av de böcker som Jancis Robinson valt att föra fram på sin webbsajt. Recensionen är skriven av Dublin-baserade journalisten och TV-personligheten Paul O’Doherty.

jancis-robinson-logo

Här är några utdrag från recensionen:

Från början presenterar [författarna] sin journalistiska position, genom att understryka att denna bok inte är tänkt som ett argument för ekologiskt (eller biodynamiska eller naturlig) vinproduktion. […]

Boken börjar med översikter av ekologisk vinproduktion, följt av en analys av de fyra huvudsakliga metoderna för jordbruk – konventionellt, ekologiskt, hållbart och biodynamiskt. Det finns också en genomgång krisen i vingården; populariteten av ekologisk vinodling; vilken typ av människor som odlar ekologiska druvor; skadedjur och sjukdomar, skadedjursbekämpning; hur man gör när man driver jordbruk ekologiskt; de praktiska aspekterna av biodynamisk vinproduktion; vad som händer i källaren; vikten av svavel och andra tillsatser; vad hållbara vinproducenter göra annorlunda; och en titt på miljön i ett större perspektiv.

Detta är en bra översikt av argumenten för och emot biodynamisk, ekologisk och naturlig vinproduktion […]

[…] med gott om relevant bildmaterial.

Den fullständiga recensionen är tyvärr endast tillgänglig för prenumeranter på Jancis Robinson webbsajt och kan läsas här: Book reviews 2014 – viticulture and vinification.

Stort tack till Jancis Robinson och till Paul O’Doherty för att ha presentera vår bok i den årliga översikten över vin böcker.

Här finns mer information om boken: : Biodynamic, Organic and Natural Winemaking: Sustainable Viticulture and Viniculture, och om den svenska upplagan Vinet och miljön.

Och här finns information om alla våra vinböcker.

Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt
”Vinet och miljön. Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt”, boken om allt som handlar om miljö, hållbart och liknande runt vin.

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?