Ny webbsajt för Systembolaget på måndag 10 november!

Dela / gilla:

Systembolaget kommer att lansera en ny version av sin webbsajt på måndag, den 10 november. Det är en välbehövlig ansiktslyftning och jag hoppas att den kommer att innebära många förbättringar jämfört med den gamla sajten.

Det är säkerligen en stor teknisk liksom organisatorisk utmaning att bygga en sajt för en monopolverksamhet som systembolagets. Man var sen med att komma upp på internet och Systembolagets olika generationer av sajter har för det mesta varit svåra att hitta rätt information på för vinentusiaster. Det ska bli intressant att se vad den nya sajten erbjuder.

Den största nyheten är att sajten ska fungera bättre på mobiltelefoner och på läsplattor. De flesta besökare på systembolaget.se kommer faktiskt från ”mobila enheter” idag.

Detta är de största förändringarna enligt Systembolagets information:

  • Mobilanpassad sajt

”Vi har idag 24 miljoner besök per år på systembolaget.se och majoriteten av besöken kommer från en mobil enhet. På den nya webbplatsen anpassas innehåll och funktioner efter din skärmstorlek, oavsett om du använder mobiltelefon, surfplatta eller dator”, säger Systembolaget.

  • Lättare att hitta rätt information för en viss butik

”98 % av våra kunder söker dryck och söker butik. Vi har ordnat information och prioriterat funktioner med utgångspunkt från detta.”

Den nya sidan lanseras stegvis. ”I första steget får du tillgång till de funktioner som de flesta av våra kunder använder – sök dryck och sök butik. Dessutom finns det möjlighet att beställa till butik. I nästa steg för vi över resterande innehåll från systembolaget.se. Detta beräknas vara klart till sommaren 2015. […] Du hittar allt, precis som tidigare, på systembolaget.se, under tiden som vi bygger vår nya webbplats.” säger Systembolaget.

Riktigt vad detta innebär är dock lite oklart för mig. Tydligen lanserar man inte alla nya funktioner (vilka?) på måndag. Men det visar sig nog på måndag vad som finns och inte finns!

systembolaget.se webbsajt
systembolaget.se webbsajt

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?