December 2014: Systembolagets nyheter | HELA PROVNINGEN

Dela / gilla:

De bästa nya vinerna, öl, sprit mm i december, Systembolagets nyhetslansering 1 december 2014

BKWines provningskommentarer på alla vinerna, öl, sprit mm

Denna månad:

  • Små partier i vinkällarbutikerna (T6 och T7) 5 december 2014
  • Små partier modul T5 i ett 40-tal butiker december 2014
  • Nyheter fasta sortimentet – 1 december 2014
  • Tillfälligt sortiment av lokala produkter
  • Till Fasta Sortimentet från Beställningssortimentet december 2014
  • Nya årgångar i november 2014

OBS: Lanseringarna sprids nu ut över flera olika datum.

BKWine Magazine ger dig varje månad tips och råd om de bästa nya vinerna, vinnyheterna, på Systembolaget. Sveriges mest heltäckande bevakning av Bolagets nya viner på webben? Prenumerera på vårt nyhetsbrev om vin, BKWine Brief, så får du nyheterna direkt i din brevlåda!

Systembolagets nyhetslanseringar december 2014 – 400 nya drycker…

Bäste vinvän,

Julen, juldrycksinköp och julklappsfrossa nalkas och med den årets mest omfattande lansering av vin, öl och sprit. Vi går igenom ett utbud på närmare 400 drycker och Du kan tveklöst bland dessa hitta Dina julviner och spännande julklappar till Dina vinälskande vänner.

Våra listor med rekommendationer och FYND-spaningar kan kännas övermäktiga men ta Dig tid så smälter nog budskapet in. Antalet drycker på våra listor signalerar också att bolaget faktiskt har fått till det med sina lanseringar. Visserligen finns som vanligt ett fortfarande irriterande stort antal drycker som inte håller för lansering och som inte borde lanseras. Men antalet ökar inte och i andra ändan, de riktigt bra och de mycket prisvärda, tenderar att svagt öka.

Vinterlanseringen känns hyfsat stark men som vanligt lite för tråkig, vinerna i nya årgångar har glest bland topparna och här finns för mycket av slentrianlansering där nya årgångar ofta inte håller måttet jämfört med tidigare årgångar.

För Dig med särskilt vinintresse och som är på julspaning, du bör i första hand leta bland de viner som släpps i små partier. Ingen direkt knipslug iakttagelse. Vi har ju här viner i klart högre prisnivåer, men ett snabbt sätt för Dig att inför julen fokusera på väsentligheter. Notera att de små partierna i december alla släpps fredagen den 5 december!

BKWines utsände Jack, ger Dig här nedan tipsen för nya årgångar, viner från beställningssortimentet och några av vinerna i små partier (moduler T6 – T8).

Decembers vinfynd

Låt mig gå pang på rödbetan med en genomgång av de FYND jag hittat inför december och inköp till julbordet.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Aktuella vinresor och matresor med BKWine:

BKWine-resor-tex-bild-vin-100x100

2015, vinter och vår:

Fullständigt program för alla resor och information om skräddarsydda vinresor, konferensresor, lyxvinresor osv finns på BKWineVinresor.com.

Världens bästa vinresor”, enligt Travel+Leisure. ”Topp 10-vinresor” enligt AOL Travel. Av Munskänkarna ”rekommenderade vinresor”.

Res till världens vindistrikt med experterna på vin och specialisten på vinresor.

Varför chansa på en annan vinresa?

Boka en vinresa med BKWine nu![/box]

Torcolato 2010 ger Dig ett för priset utsökt sött passitovin som läskar redan idag men som kan sparas. Ännu sötare men idag alltför ungdomlig är FYNDET Churchill’s Late Bottled Vintage 2009 på halvflaska som passar perfekt till en engelsk Christmas Pudding kanske redan i år.

Klassiskt rött och drickbar till en rätt med julskinka och rödkål, är Château La Garde 2010 även den på halvrör. Lagring behövs men kraftig julmat kan runda av denna bordeaux ungdomliga kanter. Mycket bra, men inte för denna jul, är månadens andra bordeauxfynd 2012 Château Phélan-Segur med stram och komplex cabernetkaraktär. FYND är också Asinone Vino Nobile di Montepulciano Poliziano 2011 som fint lyfter fram druvans ädla karaktärer. Bra till delar av julbordet.

Julöl har Du fått rapporterat i en tidigare rapport men som komplement kan Du till julafton definitivt köpa in en liten kasse med FYNDET Lagunitas IPA. Ytterligare jul-FYND tipsar Roland om nedan, bl.a. julkvällens avslutningskandidat Grönstedts XO Noël 2014.

Exklusiva vinjulklappar

Söker Du exklusiva julklappar och vill presentera Dina vänner med något utöver det vanliga erbjuder decembersläppet några heta kandidater som lär sälja snabbt så tyvärr behöver Du en ”hänga-på-låset” möjlighet.

Bästa vin i detta släpp och perfekt julklapp för omedelbar konsumtion är Kopke Colheita 1965, en port som har allt av utsökta ålderskaraktärer Du kan begära och som bör avnjutas utan störande kombinationer, möjligen undantaget en liten bit mörk choklad.

Ska Din exklusiva julklapp bubbla väljer Du Cuvée William Deutz 2002 eller Piper-Heidsieck Rare 2002 båda från toppåret 2002. Drick vinet till nyår eller spara buteljerna några år.

Mer klassisk och röd julklapp är någon av de purunga 2011orna: Ornellaia Bolgheri Superiore 2011 eller Ridge Monte Bello Cabernet Sauvignon 2011, båda komplexa och eleganta representanter för sin välrenommerade etikett. Ett budgetalternativ är här de mycket prisvärda småsyskonen Le Serre Nouve dell’Ornellaia 2012 eller Ridge Estate Cabernet Sauvignon 2011.

Inkvalat från beställningssortimentet och nya årgångar

Från min genomgång av nyheter från beställningssortimentet, som kvalat in i fasta sortimentet, och viner i nya årgångar har jag listat de intressantaste köpsignalerna i listorna nedan.

Bästa viner bland dessa är en trippel från Italien, Tommasi Amarone della Valpolicella 2008, ytterligare en amarone Massimago Amarone della Valpolicella 2010 samt en klassisk Brunello di Montalcino Col d’Orcia 2009 på halvflaska. Hyfsade julklappar men tveksamma uppkorkningar denna jul, bör lagras. Särskilt amaronevinerna, en vintyp på långvarigt segertåg i detta akoholvurmande land, har en fin framtid och bör vid framtida jular klara de mest krävande jultallrikar. Undvik dock till sillen där Du bör välja öl och nubbe eller kanske ett vågat alternativ av söt riesling? Dock, den utmärkta Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling spätlese 2013 bör inte tas till sill utan hellre som (ovärmd) fördrink istället för en klibbig glögg.

Bra viner från dessa släpp är också min ständiga budgetfavorit bland mousserande producenter, Graham Beck som nu kommer med en Brut Pinot Noir Chardonnay Graham Beck (utan årgång) eller varför inte ett stilla vitt från 2013, Menetou-Salon Les Thureaux, som utgör en av de få vita som platsat på decembers tipslistor.

Sprit och öl inför julen

Bland sprit och öl och med sikte på julens behov vill jag bland ölen lyfta fram tre öl som tillägg till tidigare julölstips, Port Brewings Santa’s Little Helper, Rulles Meilleurs Voeux Brasserie samt Quadrotriticale Stone Brewing Co. Krävande öl men som till krävande mat, läs julmat, blir en behaglig blandning där kraft möter kraft och som utan darr på ribban klarar sill, lax, jansson och kryddglaserade feta revben.

(Missa inte heller våra tidigare tips på årets bästa glögg, liksom genomgången av samtliga ”juldrycker”: glögg, julöl, julmust mm med provningskommentarer och rekommendationer.)

Julen behöver också starkt och utan att vara direkt julmärkta kan Du med nöje välja att runda av julmiddagarnas sena kvällar med antingen Laphroaig 12 Years, som således har de där viktiga två extra åren lagring på fat jämfört med bas spriten L10, samt den lyxiga calvan Calvados du Pays d’Auge Vénérable som definitivt kan ersätta dina juläpplen. För de som till julen vill vältra sig i sött men hålla fast vid kravet på juläpple finns utmärkta Ratatosk Äpple & Kanellikör, god men lagom för läppjande en gång om året.

Vinterlansering och mer viner i småpartier, och cognac, med Roland

BKWines utsände Roland, ger Dig här nedan tipsen för Vinterlanseringen och några av vinerna i små partier, de som släpps i den s.k. modulen T5.

Vinterviner i fasta sortimentet

När jag provade decembers nya viner i det fasta sortimentet (”vinterlanseringen”), som den stora statliga jultomten erbjuder oss alla snälla (vuxna) barn var det oktober och fortfarande varmt. I morse när jag vaknade var det rena Lützendimman och jag förstod att vår långa hemska vinter var på gång!

Men nog om det några guldkorn finns det alltid att plocka. Jag gillade skarpt Arbois Expression du Terroir 2008 för 139 kr, ett hett udda vin liknande fino sherry som ger en upplevelse utöver det vanliga för den som inte prövat. Men här gäller hat eller kärlek! Château Suduiraut 2002, ett Sauternes-slott, faktiskt ett av de allra bästa med riktigt olönsam verksamhet där man nästan måste plocka druva för druva för hand, för att få ut den rätta sötman. Perfekt till anklever på ett rostat bröd eller en riktigt mild blåmögelost.

Borde man rekommendera ett lådvin? Javisst, det är praktiskt ibland, storsäljaren på flaska McManis Petite Sirah 2012 finns numera på (3000 ml) box för 275 kr, inget stort vin, men publikt, och jag tror att alla gillar den… Från Spanien hittade jag två fynd, Ribera 1 One 2012 och Brunus Blend 2011.

Men det finns mycket mer, framförallt riktigt bra sprit men det kan ni läsa själva nedan!

Oj! Glömde nästan att nämna det sämsta vinet jag provat i år, när Britt och Per hade sin bokrecension i Stockholm i höstas fick Britt frågan varför det inte görs mer lågalkoholviner? Britt hade väl inte något direkt svar. Men jag har! Lindeman Early Harvest Lower in Alcohol 2013 för 69 kr med 9,5 % är ett riktigt bärigt och tunt blask icke värdigt att kallas vin, drick hellre Coca Cola till maten!

Småpartier ”T5”

Tyvärr hann jag inte prova så mycket av alla småpartier (ur s.k. modul T5) som släpps under december i ett 40-tal butiker, men Gimmonet Extra Brut Oenophile Premier Cru 2008 från champagne är riktigt bra. När det gäller Champagne kolla in 2002, 2004 och 2008! Många 2002:or rätt mogna idag, men kanske 2008 blir ännu bättre? Alla jag hittills har provat har varit utmärkta.

Två riktigt bra portviner släpps också till julens ostar, Quinta do Vallado 10 Years Old Tawny och Dow’s Quinta do Bonfim Vintage Port 2002, prova tawnyn till en opastöriserad brie och vintage 2002 till en stilton. Perfekt!

Glöm bara inte julcognacen! Grönstedts XO Noel 2014 är fortfarande bra, men inte lika bra som när Folke blandade den kanske. Skyll gärna på vår förra regering som sålde ut vårt svenska kulturarv inom cognac, punsch, glögg och kryddad sprit. Nu är även finska Altia till salu. Då hamnar kanske våra ursvenska produkter i USA?

Hälsningar vid adventsljuset från BKWines utsända dryckesförmedlare

Jack Jakobsson och Roland Eriksson

Jacks och Rolands listor

Bästa viner i små partier 5 december 2014

Bästa viner i små partier 5 december 2014
18,0p90132Kopke Colheita 19651300 kr
17,5p92424Ornellaia Bolgheri Superiore 20111049 kr
17,5p95243Cuvée William Deutz 20021100 kr
17,5p99168Ridge Monte Bello Cabernet Sauvignon 2011995 kr
17,5p99488Piper-Heidsieck Rare 20021299 kr
17,0p99344Torcolato 2010 375 ml FYND179 kr
17,0p92102Gimonnet Extra Brut Oenophile Premier Cru 2008 FYND396 kr
17,0p99184Dow's Senhora da Ribeira 2012569 kr
17,0p90146Quinta do Vesuvio Vintage Port 2012559 kr
17,0p92315Sassicaia Bolgheri 20111095 kr
16,5p99072Château La Garde 2010 375 ml FYND159 kr
16,5p92429Asinone Vino Nobile di Montepulciano Poliziano 2011319 kr
16,5p99265Château Phélan-Segur 2012319 kr
16,5p99486Château Lafon-Rochet 2012328 kr
16,5p92150Château Batailley 2012349 kr
16,5p99161Ridge Estate Cabernet Sauvignon 2011349 kr
16,5p91172Art Series Cabernet Sauvignon 2010395 kr
16,5p95138Amarone della Valpolicella Classico Allegrini 2010439 kr
16,5p99144Catena Zapata Malbec Argentino 2010449 kr
16,5p92151Quinta do Vallado 10 Years Old Tawny Port 500 ml298 kr
16,5p99067Côte-Rôtie Les Triotes Domaine Garon 2012369 kr
16,5p99006Torres Mas La Plana Cabernet Sauvignon 2010389 kr
16,5p92428Nuits-St-Georges Vielles Vignes Domaine Robert Chevillon 2012399 kr
16,5p92510Le Serre Nouve dell'Ornellaia 2012399 kr
16,5p99011André Jacquart Grand Cru Blanc de Blancs 2007399 kr
16,5p95162Brunello di Montalcino Pianrosso Ciacci Piccolomini d'Aragona 2008399 kr

Mest vin för pengarna av små partier 5 december 2014

Mest vin för pengarna av små partier 5 december 2014
17,0p99344Torcolato 2010 375 ml FYND179 kr
17,0p92102Gimonnet Extra Brut Oenophile Premier Cru 2008 FYND396 kr
16,5p99072Château La Garde 2010 375 ml FYND159 kr
16,5p92429Asinone Vino Nobile di Montepulciano Poliziano 2011319 kr
16,5p99265Château Phélan-Segur 2012319 kr
16,0p99106Les Vieux Clos Nicholas Joly 2012249 kr
15,5p90140Bourgogne Rouge Oka Arlaud 2012199 kr
15,5p90590Moscatel Adega de Favaios 10 Anos209 kr

Bästa köp ur vinterlanseringen 1 december 2014

Bästa köp ur vinterlanseringen 1 december 2014
16,5p3004Chateau Suduiraut 2002 FYND347 kr
16,0p 2071La Fleur de Haut-Bages Liberal 2010279 kr
15,5p 3027Ribera 1 One 2012 FYND89 kr
15,5p5399Arbois Expression du Terroir 2008 FYND139 kr
15,5p 2257Hawk Crest Cabernet Sauvignon 2007149 kr
15,0p32158Brunus Blend 2011119 kr
15,0p2431Lourensford Estate Cabernet Sauvignon Merlot 2013129 kr
14,5p5568Matua Hawkes Bay Syrah 2013119 kr
14,0p 8362McManis Petite Sirah 2012 3000 ml275 kr
14,0p 4630Vylyan Pinot Noir 201369 kr
14,0p3034Casa Vinironia Palloncino Aglianico 201369 kr
14,0p4320Steinschaden Grüner Veltiner Kamptal DAC 201370 kr
14,0p2195Ingoldby Adelaide Hills Chardonnay 201389 kr
14,0p4202Campillo Blanco Fermentado en Barrica 201389 kr
13,5p2111Finca La Escondida Reserve Malbec Torrontés 201370 kr
13,5p2409Château Moulin Caresse 201189 kr
12,5p2156Anakena Syrah 2013 FYND59 kr

Bästa nyheter från beställningssortimentet 1 december 2014

Bästa nyheter från beställningssortimentet 1 december 2014
17,0p 22350Tommasi Amarone della Valpolicella 2008624 kr
16,5p 72802Massimago Amarone della Valpolicella 2010558 kr
16,0p76109Dos Cortados Palo Cortado 20 Years239 kr
16,0p 72474Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2003275 kr
16,0p85684Castello Banfi, Brunello di Montalcino 2009339 kr
15,0p 75501Brancaia Tre 2012129 kr
14,5p7639NV Graham Beck Brut Pinot Noir Chardonnay109 kr
14,5p 7203Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese 2013109 kr
14,0p 74349Les Enfosques Brut Nature100 kr
13,5p81603Vinistella 2013 FYND79 kr

Bästa viner i nya årgångar november 2014

Bästa viner i nya årgångar november 2014
16,0p8016Churchill's Late Bottled Vintage 2009 375 ml FYND99 kr
16,0p 12357Col d'Orcia Brunello di Montalcino 2009 375 m1150 kr
15,5p2800Delas Crozes-Hermitage Les Launes 2012139 kr
15,5p 2740Luigi Righetti Amarone della Valpolicella 2011179 kr
15,0p2316Montefalco Rosso Antonelli 2011127 kr
15,0p 16301Innocent Bystander Syrah 2013139 kr
15,0p2300Villa Antinori 2011139 kr
14,5p2710Marqués de Arienzo Reserva 201098 kr
14,5p 5334Joseph Mellot Les Thureaux Menetou-Salon 201399 kr
14,5p 2815Crozes Hermitage Cave de Tain 201199 kr
14,0p2151Xavier Grenache Vielles Vignes 201187 kr
13,5p6090Tajano Rosso Piceno 201379 kr
13,0p22679Señorío de los Llanos Gran Reserva 200769 kr

Bästa ölköp december 2014

Bästa ölköp december 2014
16,5p 11220Port Brewing Santa's Little Helper 650 ml89,9 kr
16,0p 11658Rulles Meilleurs Voeux Brasserie LA RULLES 750 ml67,5 kr
16,0p11360Quadrotriticale Stone Brewing Co 650 ml90,7 kr
15,0p89607Lagunitas IPA 355 ml FYND22,3 kr
15,0p2110Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale 330 ml24,9 kr
15,0p3001Sigtuna inspired by IPA Mixpack Session IPA DIPA, Red IPA, Black IPA 1320 ml 99,6 kr
14,5p 2170Hilliards Amber Ale 355 ml20,9 kr
13,5p 1569Primátor Unfiltered Lager 330 ml12,9 kr

Bästa sprit december 2014

Bästa sprit december 2014
18,0p 40422Grönstedts XO Noël 2014 500 ml FYND399 kr
17,5p 10162Domaine de Jouatmaou 2000 500 ml449 kr
17,0p10163Laphroaig 12 Years 700 ml699 kr
17,0p 41000Glen Garioch Virgin Oak Batch 2 700 ml795 kr
17,0p 252Calvados du Pays d'Auge Vénérable 700 ml799 kr
16,5p 427Nikka All Malt 700 ml349 kr
16,5p421Glengoyne 12 Years 700 ml399 kr
16,5p416The Glenlivet Tasting Experience 600 ml459 kr
16,0p402Singleton Spey Cascade 700 ml329 kr
16,0p 538Doorly's XO Fine Old Barbados Rum 700 ml389 kr
15,5p 87449Ratatosk Äpple & Kanellikör 500 ml249 kr

Fullständiga provningskommentarer

Här kommer så de fullständiga bedömningarna och provningskommentarerna från samtliga lanseringar:

  • Små partier i vinkällarbutikerna (T6 och T7) 5 december 2014
  • Små partier modul T5 i ett 40-tal butiker december 2014
  • Nyheter fasta sortimentet – 1 december 2014
  • Tillfälligt sortiment av lokala produkter
  • Till Fasta Sortimentet från Beställningssortimentet december 2014
  • Nya årgångar i november 2014

OBS: Lanseringarna sprids nu ut över flera olika datum.

Små partier i vinkällarbutikerna (T6 och T7), 5 december 2014

Små partier i vinkällarbutikerna (T6 och T7) 5 december 2014
196021 Gramona III Lustros Gran Reserva 2006279 kr, 750 ml, 12%Cava Gramona sa, Spanien, Cava, Terrific Wines AB T6, 480 fl
Betyg: 16.0p (+) Doft utvecklad, floral med aning citrus och ros, elegant och fruktig, smak tät och fruktig med utveckling och aning bröd samt nötter, lättare stil i slutet, 3-5år
299532 Ferrari Riserva Lunelli 2006390 kr, 750 ml, 12,5%Ferrari, Italien, Trento, Vinunic AB T7, 120 fl
Betyg: 16,0p (=) Doft mognad med knuten , stram lite mineralton, smak saftig och fruktig, glest slut, mjuk i syra och balans, 1-3år
392075 Ca' del Bosco Cuvée Prestige239 kr, 750 ml, 12,5%Ca' del Bosco, Italien, Franciacorta, Tryffelsvinet AB T6, 480 fl
Betyg: 15,5p (=) Doft ung frukt och lite lime, lätt smörig, smak fruktig och bitter med lite mjölkchoklad och päronfrukt, ung, 4-6år
496010 Ridgeview Bloomsbury 2011237 kr, 750 ml, 12%Ridgeview Estate, Storbritannien,, Triplus Vinhandel AB T6, 480 fl
Betyg: 15,5p (=) Doft oxidativ och utvecklad med äpplen och ros, smak saftig, fruktig och anstrykning av cider, oxidativ, 2-3år
599068 Bruno Paillard Blanc de Blancs 19991300 kr, 1500 ml, 12%Bruno Paillard, Frankrike, Champagne, Tryffelsvinet AB T6, 360 fl
Betyg: 17,0p = Doft mognad, brödig och elegant, nötter och choklad, lime, smak med mognad, elegant och balanserad med långt slut, hasselnötter och gula frukter, fin syrlighet, 3-10år
690426 Huré Frères Terre Natale Brut 2002449 kr, 750 ml, 12%Huré Frères, Frankrike, Champagne, Spruce Up AB T6, 360 fl
Betyg: 16,0p (=) Doft mognad, nötter, äpple och ros, smak rejält oxidativ med boket äpple, nötter och mogen frukt, långt slut, nu-2år
795243 Cuvée William Deutz 20021100 kr, 750 ml, 12%Deutz, Frankrike, Champagne, Swedish Brand AB T6, 360 fl
Betyg: 17,5p = Doft utvecklad, ros och gult äpple, aning floral och fet, knuten, smak koncentrerad, lång och komplex, fin utvecklad frukt och syrlighet, nötter och vit choklad, ej mogen, 6-10år
899488 Piper-Heidsieck Rare 20021299 kr, 750 ml, 12%Charles Heidsieck, Frankrike, Champagne, Edrington Sweden AB T7, 120 fl
Betyg: 17,5p = Doft stor, mognad och brödig med mycket nötter och hö, choklad, smak tät och med mognad, boket äpple, choklad och hasselnötter, brödig, 2-6år
999125 Charles Heidsieck Millésime Brut 2005649 kr, 750 ml, 12%Charles Heidsieck, Frankrike, Champagne, Provinum Vinhandel AB T6, 360 fl
Betyg: 16,5p = Doft utvecklad, aning artig och oxidativ med stram frukt, smak tät och med markerad bitterhet i slutet, fruktig, utvecklad och med mörk choklad, 4-7år
1099011 André Jacquart Grand Cru Blanc de Blancs 2007399 kr, 750 ml, 12%André Jacquart, Frankrike, Champagne, Gullberg by Stockwine AB T6, 600 fl
Betyg: 14,5p -- Doft defekt?, stor, (ektoner?), utvecklad, kantig, vita vinbär, aning bonvax, smak fatig och utvecklad med syrlighet och ung frukt, brödig, idag obalanserad, 4-6år. Omprovad ny flaska: 16,5p = Doft stor, utvecklad med citrus och ros samt hö, brödig, smak saftig, ung och fruktig med citrus, bröd och vit choklad, lång slut, syrlig, 5-8år
1195176 Deutz Brut Rosé 2009499 kr, 750 ml, 12%Deutz, Frankrike, Champagne, Swedish Brand AB T6, 360 fl
Betyg: 15,5p - Doft ton av röda bär i hallonformat, liten och lätt, smak tät och relativt fyllig, fruktig med röd frukt i diskret bakgrund, 4-7år
1292344 Soave-Bertani 2012129 kr, 750 ml, 12,5%Bertani, Italien, Soave, Oenoforos AB T6, 480 fl
Betyg: 14,5p = Doft ung med fläder och citron, fruktig, ren, smak besk och lite flabbig med fläder och aning rabarber, nu-3år
1390318 Bott Geyl Les Éléments Riesling 2012169 kr, 750 ml, 12,5%Domaine Bott-Geyl, Frankrike, Alsace, Divine AB T6, 840 fl Ekologiskt
Betyg: 15,0p = Doft utvecklad med fet och karamellig riesling som andas lite diesel, smak torr och stram med lite gummi och oxidativ ton, 2-4år
1492515 The Contours Pewsey Vale Riesling 2008189 kr, 750 ml, 12,5%Pewsey Vale Vineyard, Australien, Eden Valley, Vinunic AB T6, 360 fl
Betyg: 15,5p (+) Doft stor och mogen med diesel och sekundärfrukt, aromatisk, lite rökig, lime, smak mogen och fet med firne och beska, lite glest slut, svartvinbärssyrlig, nu-3år
1599106 Les Vieux Clos 2012249 kr, 750 ml, 14%Nicholas Joly, Frankrike, Anjou-Saumur, Hjo Grosshandel AB T6, 360 fl, Ekologiskt
Betyg: 16,0p (+) Doft stor och med mognad, arrak, botrytis, fet, apelsin, smak besk och utvecklad med mycket bio-känsla och lite vass syrlighet, lång och fyllig, personlig, 4-10år
1690205 Clos de la Coulée de Serrant 2012599 kr, 750 ml, 14%Nicholas Joly, Frankrike, Anjou-Saumur, Hjo Grosshandel AB T7, 96 fl, Ekologiskt
Betyg: 16,5p = Doft sluten, lite rökt och floral, fet med aning apelsin, smak koncentrerad, tät och lång med markerad syra, aning arrak, fet frukt och florala nyanser, 8-15år
1790201 Bourgogne Chardonnay Domaine Francois Carillon 2012229 kr, 750 ml, 13%Domaine Francois Carillon, Frankrike, Bourgogne, Gullberg by Stockwine AB T7, 240 fl
Betyg: 15,5p (=) Doft ung, fat med lite ek och lime, smak utvecklad med fatbeska, lite oxidativ frukt samt fräsigt slut, 3-6år
1899097 Chablis Premier Cru Mont-de-Milieu Domaine Pinson 2012245 kr, 750 ml, 13%Domaine Pinson, Frankrike, Chablis, Tryffelsvinet AB T6, 480 fl
Betyg: 16,0p = Doft ung och fruktig, mineral och ätdruva med liten gummiton, smak tät och fyllig med frukt och syra I balans, långt slut, mineral I botten, 3-5år
1912501 Giant Steps Sexton Vineyards Chardonnay 2013239 kr, 750 ml, 13,5%Innocent Bystander, Australien, Yarra Valley, Domaine Wines Sweden AB T6, 180 fl
Betyg: 15,5p (=) Doft ung, intensive fruktig med varmklimat och aromatik, fat, smak ung och saftig med lite utanpåliggande fat och ek, 2-4år
2099203 Ridge Estate Chardonnay 2012349 kr, 750 ml, 14,5%Ridge Vineyards, USA, Santa Cruz Mountains, Vinunic AB T7, 180 fl
Betyg: 15,5p - Doft lime, frukt och fat i balans, ung, tät och mycket fatrik med ekbeska och alkoholsötma, helt obalanserad idag, frukttät, långt slut, 6-8år
2192148 Savigny-lès-Beaune Les Bourgeots 2010299 kr, 750 ml, 13%Simon Bize et Fils, Frankrike, Côte de Beaune, Carovin AB T6, 480 fl
Betyg: 15,5p (=) Doft ung, kartig med aning krita och röda bär, stram, smak utvecklad, snipig med stram kartig frukt, röda bär och sluten, 4-8år
2290140 Bourgogne Rouge Oka Arlaud 2012199 kr, 750 ml, 12,5%Arlaud, Frankrike, Bourgogne, Moestue Grape Selections AB T6, 840 fl
Betyg: 15,5p + Doft köttig och fruktig med röda bär, köttsaft och aning läder, smak saftig och animalisk, ung, bärig och integrerad, 5-7år
2392428 Nuits-St-Georges Vielles Vignes Domaine Robert Chevillon 2012399 kr, 750 ml, 13%Domaine Robert Chevillon, Frankrike, Côte de Nuits, Tryffelsvinet AB T6, 408 fl
Betyg: 16,5p (+) Doft aning sluten, röda bär med aning vanilj och lite hallon, smak tät och fyllig, rejäl ung frukt, aning köttig, syrlig, 6-10år
2495200 Gevrey-Chambertin Domaine J-L Trapet 2012445 kr, 750 ml, 12,5%Domaine J-L Trapet, Frankrike, Côte de Nuits, Tryffelsvinet AB T6, 360 fl Ekologiskt
Betyg: 16,5p = Doft mycket ung, lingon, röda bär, stram, köttig, smak koncentrerad med tanninstruktur, röda bär, hallon, 8-14år
2592446 Gevrey-Chambertin 1er Cru Cazetier Marchand-Tawse 2012599 kr, 750 ml, 13,5%Marchand-Tawse, Frankrike, Côte de Nuits, Vinitor AB T7, 120 fl
Ej provad
2690144 Giant Steps Sexton Vineyards Pinot Noir 2013239 kr, 750 ml, 13,5%Innocent Bystander, Australien, Yarra Valley, Domaine Wines Sweden AB T6, 240 fl
Betyg: 16,0p = Doft ung, chark, aning läder, bärig, smak saftig, ung, köttig med fat och syrlighet, ointegrerad, 4-6år
2792319 Maycas del Limari San Julian Pinot Noir 2012269 kr, 750 ml, 14%Viña Maycas del Limarí, Chile, Limarí Valley, Interbrands Sweden AB T6, 200 fl
Betyg: 15,5p (=) Doft örtig, ung, aning lingon och blodsaft, ung, fat, smak saftig, örtig och mycket fruktig med hallon och alkoholsötma, blåbär, 4-6år
28Utgått
2991164 Viña Pedrosa Gran Reserva 2005449 kr, 750 ml, 14%Bodegas Hnos Pérez Pascuas, Spanien, Ribera del, Duero, Viña Española AB T6, 360 fl
Betyg: 16,5p = Doft stor, utvecklad med dill och fat, aning chark, smak koncentrerad, fat, dill och syrlighet, utveckla, tanniner, 3-5år
3095157 Gran Clos 2007289 kr, 750 ml, 14,5%Cellers Fuentes, Spanien, Priorat, Vinunic AB T6, 900 fl
Betyg: Doft mognad, läder, aning rödbeta, kött och fat, smak saftig och tät med utvecklad frukt och fat, balanserad, 2-4år
3192425 San Leonardo 2008399 kr, 750 ml, 13%Tenuta San Leonardo, Italien, Vigneti delle Dolomiti, Sigva AB T6, 360 fl
Betyg: 16,0p (=) Doft ung, blyerts, fat och ceder, bordeauxstil, smak utvecklad med tanniner, fat och lite blyerts, saftig, balans, 4-6år
3295162 Brunello di Montalcino Pianrosso Ciacci Piccolomini d'Aragona 2008399 kr, 750 ml, 14,5%Ciacci Piccolomini d'Aragona, Italien, Brunello di, Montalcino Tryffelsvinet AB T6, 360 fl
Betyg: 16,5p = Doft utvecklad med fikon, läder, körsbär och björnklister, smak utvecklad, fyllig och tät, söt frukt, torkade fikon, lite russin, långt slut, 3-5år
3392427 Mandrone di Lohsa Poliziano 2010259 kr, 750 ml, 14,5%Poliziano, Italien, Maremma Toscana, Johan Lidby Vinhandel AB T6, 600 fl
Betyg: 16,0p = Doft ung, kirsch, björnbär, blyerts, smak saftig och tanninrik, ung, fat, cederbark, syrlig, integrerad, 5-7år
3492429 Asinone Vino Nobile di Montepulciano Poliziano 2011319 kr, 750 ml, 15%Poliziano, Italien, Vino Nobile di Montepulciano, Johan Lidby Vinhandel AB T6, 720 fl
Betyg: 16,5p = Doft ung, aning chark, mörka bär, fat och läder, smak tät och fruktrik med lite sötlakrits, mörka bär och fikon, tanniner, 6-8år
3592347 SP68 Rosso 2013159 kr, 750 ml, 12,5%Arianna Occhipinti, Italien, Sicilien, Wine Trade Sweden AB T6, 900 fl
Betyg: 14,0p (=) Doft ung, röda bär, lite bränd, lite syltig, smak saftig och ung, röda bär, lite gles, 2-3år
3699006 Torres Mas La Plana Cabernet Sauvignon 2010389 kr, 750 ml, 14,5%Miguel Torres, Spanien, Penedès, Miguel Torres, T6, 360 fl
Betyg: 16,5p = Doft ung, rostade fat, örtig, lite dill, mörka bär, ceder, smak ung, fat och tanniner, söt frukt, långt relativt fylligt slut, 7-11år
3795117 Quest 2012298 kr, 750 ml, 14%Castell D'Encus, Spanien, Costers del Segre, Viña Española AB T7, 96 fl
Betyg: 16,0p = Doft ung, torkad frukt, läder, björnbär och lakrits, smak ung och saftig, kärvt slut med lite grå frukt och kartigt slut, 5-7år
3892588 Aalto 2012359 kr, 750 ml, 14,5%Aalto, Spanien, Ribera del Duero, Divine AB T6, 1200 fl
Betyg: 16,0p (=) Doft dill, vanilj och fat, lite örtig, ung, dill, smak mycket tät, vaniljfat och dillig frukt, långt tanninrikt slut, ung, alkohol och överextraherad, 6-9år
3999067 Côte-Rôtie Les Triotes Domaine Garon 2012369 kr, 750 ml, 12,5%Domaine Garon, Frankrike, Côtes du Rhône, Robert Rask Vinhandel, T6, 540 fl
Betyg: 16,5p = Doft stor och ung, chark och korv, salami, syrah, smak helt ung, bärig och fruktig med mycket chark, falukorv och typisk syrah, 9-14år
4095231 Guidalberto Tenuta San Guido 2012295 kr, 750 ml, 13,5%Tenuta San Guido, Italien, Toscana, Vinunic AB T6, 720 fl
Betyg: 16,0p = Doft ung, stor, bärig med bonvax, fat och läder, smak saftig, fat och kärv tanninfrukt, laktos, aning oxidativ, 6-10år
4192510 Le Serre Nouve dell'Ornellaia 2012399 kr, 750 ml, 14,5%Ornellaia, Italien, Bolgheri, Carovin AB T6, 840 fl
Betyg: 16,5p = Doft ung, knuten med rostade fat och ung CS-lik frukt, ceder, smak utvecklad, tanninrik, fat, rostad, långt outvecklat slut, tendens till alkoholsötma, 10-12år
4295223 La Poja 2010459 kr, 750 ml, 14,5%Allegrini, Italien, Veronese, The WineAgency Sweden AB T6, 840 fl
Betyg: 16,0p - Doft örtig, lingon, dill, ylle, nypon, smak helt ung, bärig, söt frukt, aning syltig idag, kantig, röda bär, 5-8år
4392424 Ornellaia Bolgheri Superiore 20111049 kr, 750 ml, 14,5%Ornellaia, Italien, Bolgheri, Carovin AB T6, 600 fl
Betyg: 17,5p= Doft ung, stor, mycket dyra fat, rostad, ceder, smak koncentrerad, fyllig och ung, mycket fat och tanniner samt tät frukt, långt balanserat slut, integrerad och kraftfull, 7-15år
4492315 Sassicaia Bolgheri 20111095 kr, 750 ml, 13,5%Tenuta San Guido, Italien, Bolgheri Sassicaia, Vinunic AB T6, 720 fl
Betyg: ?16,5- 17,0p? Doft ung, sluten, fat och röda bär, aning floral, smak fruktig, knuten, fat med lite laktostoner, lång, viss elegans, komplex men idag svårbedömd, i tunneln, 7-12år
4599071 Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac Grand Cru 2010149 kr, 375 ml, 14%Ch. Grand Barrail Lamarzelle Figerac, Frankrike, Saint-, Emilion Vinunic AB T6, 480 fl
Betyg: 16,0p = Doft utvecklad, blyerts, lätt stil med elegans, ceder, smak ung, tät och saftig, örtig med aning rostade fat, 7-10år
4699072 Château La Garde 2010159 kr, 375 ml, 14%Bordeauxslott, Frankrike, Graves, Vinunic AB T7, 240 fl
Betyg: 16,5p + Doft stor, utvecklad, kaffe, MTA, ceder, smak tät, tanninrik och fatig, kantig idag, ok frukt, 8-12år
4799265 Château Phélan-Segur 2012319 kr, 750 ml, 13%Bordeauxslott, Frankrike, Haut-Médoc, Granqvist Beverage House AB T6, 516 fl
Betyg: 16,5p + Doft blyerts, CS och ceder, björnbär och fat, smak tät med tanniner och frukt, mörka bär, fat och tanniner, lite rå idag, 10-14år
4899486 Château Lafon-Rochet 2012328 kr, 750 ml, 13,5%Bordeauxslott, Frankrike, Haut-Médoc, Granqvist Beverage House AB T6, 480 fl
Betyg: 16,5p (+) Doft ung, rostade fat, kantig, kaffe, smak kaffe, rostade fat, tanniner och återhållen frukt, lite obalans idag, 8-12år
4992150 Château Batailley 2012349 kr, 750 ml, 13%Bordeauxslott, Frankrike, Haut-Médoc, Scanwine of Sweden AB T6, 840 fl
Betyg: 16,5p (+) Doft rostade fat, mörka bär, örtig, viol, floral, smak violpastill, söt frukt och rostade fat, ung, 10-16år
5092162 Château Montrose 2012819 kr, 750 ml, 13%Bordeauxslott, Frankrike, Haut-Médoc, Granqvist Beverage House AB T7, 120 fl
Ej provad
5199034 Catena Zapata Nicasia Vineyard Malbec 2010449 kr, 750 ml, 14%Bodega Catena Zapata, Argentina, Mendoza, Vinunic AB T7, 120 fl
Betyg: 16,0p (=) Doft sluten, fet, mörka bär, fruktig, blåbär, smak tät och ung, mycket fruktig, vaniljfat och lite alkoholvass, fikon, 6-8år
5299144 Catena Zapata Malbec Argentino 2010449 kr, 750 ml, 14%Bodega Catena Zapata, Argentina, Mendoza, Vinunic AB T7, 120 fl
Betyg: 16,5p = Doft knuten, utvecklad, laktos, ceder, mörka bär, smak tät och koncentrerad, mörka bär, söt frukt, fat och tanniner, långt slut, 7-10år
5391172 Art Series Cabernet Sauvignon 2010395 kr, 750 ml, 14%Leeuwin Estate, Australien, Margaret River, Jakobsson och Söderström AB T6, 240 fl
Betyg: 16,5p = Doft stor, örtig, eukalyptus, röda bär, ung, fat, smak koncentrerad, saftig och ung, blodgrape, örtig, CS-blyerts, långt slut, 10-20år
5499161 Ridge Estate Cabernet Sauvignon 2011349 kr, 750 ml, 13%Ridge Vineyards, USA, Santa Cruz Mountains, Vinunic AB T6, 720 fl
Betyg: 16,5p (+) Doft ung, elegant, fat och ceder, aning rostad, smak mjuk och saftig, ung och elegant, tannin och syra i botten, rostade fat, 6-10år
5599168 Ridge Monte Bello Cabernet Sauvignon 2011995 kr, 750 ml, 13%Ridge Vineyards, USA, Santa Cruz Mountains, Vinunic AB T7, 120 fl
Betyg: 17,5p = Doft och och oförlöst med blyerts, ceder och aning stall, rostade fat, smak tät och fyllig med mycke fat, aning syrlig frukt med vaniljöverton, idag ointegrerad, långt smakrikt slut, 10-20år
5692343 Bertani Amarone Classico 2006499 kr, 750 ml, 15%Bertani, Italien, Valpolicella, Oenoforos AB T7, 240 fl
Betyg: 16,5p = Doft mognad, nypon och aning äpple, lite bränd med fat och läder, smak saftig, utvecklad men lite tanninkärv, fyllig och lång, extraktrik, 4-15år
5799344 Torcolato 2010179 kr, 375 ml, 14%Maculan, Italien, Breganze, Carovin AB T6, 240 fl
Betyg: 17,0p + Doft mycket stor, fruktig, aprikos, exotisk frukt, honung, aromatisk, muskat, smak intensivt söt och smakrik, botrytis, beska, mandelmassa och apelsin, mognad, långt tätt slut, 3-15år
5890132 Kopke Colheita 19651300 kr, 750 ml, 20%Sogevinus, Portugal, Porto, Prime Wine Sweden AB T7, 36 fl
Betyg: 18,0p = Doft mycket stor, helt mogen, typisk med oxiderad stil, madeiratoner och nötter, mint samt russin, komplex, smak mogen, aning vass, komplex och mycket lång, oxidativ, russin, söt och med mandarin samt mint och nötter, nu-20år
5990146 Quinta do Vesuvio Vintage Port 2012559 kr, 750 ml, 20%Quinta do Vesuvio, Portugal, Porto, Hjo Grosshandel AB T6, 180 fl
Betyg: 17,0p = Doft knuten, mint, russin och ung frukt, tokung idag, smak tät, söt och mycket ung, mint och russin, långt fylligt slut, stiltypisk, 20-30år
6099184 Dow's Senhora da Ribeira 2012569 kr, 750 ml, 20%Symington Family Estates, Portugal, Porto, Domaine Wines Sweden AB T7, 120 fl
Betyg: 17,0p = Doft sluten, floral, komplex, mint, fikon och russin, röda bär, smak koncentrerad, frukttät, mint och sötma, syrlig, ung idag, lite kärv, 15-25år
6111657 Avec Les Bons Voeux50 kr, 375 ml, 9,5%Brasserie Dupont, Belgien,, Belgodeli, T6, 3060 fl
Betyg: 15,5p (=) bröd, söt, alkohol, tät
6211521 Stallhagen Historic Beer 184359,9 kr, 375 ml, 4,5%Stallhagen, Finland, Åland, AB Wicked Wine Sweden, T7, 1200 fl
Betyg: 14,5p - lätt, elegant
6311463 Corsendonk Christmas Ale22,9 kr, 250 ml, 8,1%Brouwerij Corsendonk, Belgien,, AB Wicked Wine Sweden, T6, 4512 fl
Betyg: 15,0p (+) typisk ale, söt
6411658 Rulles Meilleurs Voeux67,5 kr, 750 ml, 7,3%Brasserie LA RULLES, Belgien,, Belgodeli, T6, 1980 fl
Betyg: 16,0p + porterlik, tät, malt
6511808 St Bernardus Christmas Ale69 kr, 750 ml, 10%Brasserie St. Bernard NV, Belgien,, Brewery International Sweden AB T6, 3360 fl
Betyg: 15,5p (+) halvtorr
6611689 Chimay Blå Grande Réserve 2007159,9 kr, 750 ml, 9%Chimay, Belgien,, TOMP Beer Wine & Spirits AB T6, 2280 fl
Betyg: 16,5p = tät, lagras 3-7år
6711000 Bestefar Haandbryggeriet 201352,9 kr, 500 ml, 9%Haandbryggeriet, Norge,, Amka Vinimport AB T6, 2440 fl
Betyg: 15,0p (=) rauchbiertyp
6811216 Cluster's Last Stand98,3 kr, 650 ml, 8,8%Smuttynose Brewing CO., USA,, Great Brands AB T6, 1740 fl
Betyg: 16,5p (=) aromatisk, IPA-stil
6911360 Quadrotriticale90,7 kr, 650 ml, 9,3%Stone Brewing Co, USA,, Great Brands AB T7, 2148 fl
Betyg: 16,0p (=) söt, alkohol
7011220 Port Brewing Santa's Little Helper89,9 kr, 650 ml, 10,5%Port Brewing, USA,, Galatea Spirits AB T6, 3600 fl
Betyg: 16,5p (+) tät, ännu en i IPA-stil, komplex, 3-7år
7111866 Oatmeal Yeti96,4 kr, 650 ml, 9,5%Great Divide Brewing Co, USA,, Great Brands AB T7, 3180 fl
Betyg: 16,5p = koncentrerad, soja, söt, 5-10år
7211284 Ron Los Valientes 20 Años498 kr, 500 ml, 43%Licores Veracruz, Mexiko,, Liquorama AB T6, 360 fl
Betyg: 15,5p (=) karamell, söt, vass
7320276 Sankt Claus Single Cask 2008985 kr, 500 ml, 53,2%Backafallsbyn AB, Sverige,, Backafallsbyn AB T8, 294 fl
Betyg: 16,0p - massiv fat, kantig, besk
7411606 Kilkerran WIP 6 Bourbon Wood499 kr, 700 ml, 46%Glengyle Distillery, Storbritannien, Campbeltown, Galatea Spirits AB T6, 450 fl
Betyg: 16,0p (+) mjuk, pre dinner
7541000 Glen Garioch Virgin Oak Batch 2795 kr, 700 ml, 48%Morrison's Bowmore Distillery, Storbritannien,, Highlands, Philipson Söderberg AB T6, 360 fl
Betyg: 17,0p = mogen, kärvt slut
7610153 The Macallan Sienna749 kr, 700 ml, 43%The Edrington Group, Storbritannien, Highlands, Edrington Sweden AB T7, 360 fl
Betyg: 16,5p = pre dinner, balanserad
7711219 The Macallan Ruby The Edrington Group1499 kr, 700 ml, 43%The Edrington Group, Storbritannien, Highlands, Edrington Sweden AB T7, 120 fl
Betyg: 16,5p =
7810163 Laphroaig 12 Years699 kr, 700 ml, 48%Laphroaig, Storbritannien, Islay, Edrington Sweden AB T8, 830 fl Webblansering
Betyg: 17,0p (+) rökig, jod, stor typisk doft, Islay-ikonisk
Xtra vin91244 Morey-St-Denis 1er Cru Les Monts Luisants Merchand-Tawse 2012499 kr, 750 ml, 13,5%T7, 144 fl
Betyg: 15,5p - Doft, Chark och stram frukt, ung, röda bär, smak ung, kartig och aning fruktgles, köttig, fat, 7-10år

Små partier modul T5 i ett 40-tal butiker, 5 december 2014

Små partier modul T5 i ett 40-tal butiker december 2014
11966 Gripsholms Slottsmust 201345 kr, 375 ml, 0%Gastronomigruppen, Sverige,, Provinum Vinhandel AB, T5, 2500 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
292102 Gimonnet Extra Brut Oenophile Premier Cru 2008396 kr, 750 ml, 12,5%Pierre Gimonnet, Frankrike, Champagne, ChampagneHuset Precuritas AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor ung doft med inslag av gröna äpplen mineral och bröd, smaken är rätt fyllig, frisk med gröna äpplen mineral och brioche, kan lagras, 17 p +
390307 José Michel & Fils Special Club Brut 2007389 kr, 750 ml, 12%José Michel & Fils, Frankrike, Champagne, Scandinavian Wine & Food KB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor ung brödig doft med viss mognadston, gult äpple och mineral, smaken är rätt fyllig, frisk med mognadstoner, bokna äpplen, mineral och längd, 2-5 år, 16 p =
495161 Deutz Brut Vintage 2007499 kr, 750 ml, 12%Deutz, Frankrike, Champagne, Swedish Brand AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Fris rätt ung doft med inslag av citrus och mineral, smaken är rätt fyllig, matig, med mognadstoner, citrus, mineral och brioche, hög syra, 2-5 år, 16,5 p =
595235 Delamotte Blanc de Blancs Brut 2007499 kr, 750 ml, 12%Delamotte, Frankrike, Champagne, Johan Lidby Vinhandel AB, T5, 840 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Rätt utvecklad doft med citrus, mineral, gult äpple och brödighet, smaken är rätt fyllig, frisk med mognadstoner, mineral, brödighet och citrus, 2-5 år, 16,5 p =
695005 Domaine Ciringa 2013109 kr, 750 ml, 12,5%Weingut Tement, Slovenien, Stajerska, Enjoy Wine & Spirits AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor gräsig doft med inslag av fläder och kattlåda, smaken är medelfyllig, gräsig, med fläder, citrus och hög syra, 2-3 år, 13 p =
792330 Te Muna Sauvignon Blanc 2013149 kr, 750 ml, 13%Craggy Range, Nya Zeeland, Martinborough, Divine AB, T5, 1800 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Frisk doft med inslag av vinbärsblad och fläder, smaken är medelfyllig, frisk, med fetma, fläder och bra syra, 2-3 år, 13,5 p =
899030 Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Émile 2009299 kr, 750 ml, 13,5%Trimbach, Frankrike, Alsace, Ward Wines AB, T5, 1800 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor, lätt parfymerad, rätt mogen doft med petroleumton, smaken är medelfyllig, med tropisk frukt, petroleum, balanserade syror och längd, 2-4 år, 16 p =
992436 Innocent Bystander Pinot Noir 2013129 kr, 750 ml, 13,5%Innocent Bystander Vingerons and Wine makers,, Australien, Yarra Valley, Domaine Wines Sweden AB, T5, 1800 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1092325 Saint Clair Pioneer Block 23 Master Block Pinot Noir 2013139 kr, 750 ml, 13,5%Saint Clair Family Estate, Nya Zeeland, Marlborough, Sigva AB, T5, 3600 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1199481 Remelluri Riserva Telmo Rodríguez 2009169 kr, 750 ml, 14%Telmo Rodríguez, Spanien, Rioja, Vinunic AB, T5, 2400 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1295160 Palazzo della Torre Allegrini 2011149 kr, 750 ml, 13,5%Allegrini, Italien, Veronese, The WineAgency Sweden AB, T5, 4800 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1392416 Vino Nobile di Montepulciano Azienda Agricola Poliziano 2011195 kr, 750 ml, 14,5%Azienda Agricola Poliziano, Italien, Vino Nobile di, Montepulciano, Johan Lidby Vinhandel AB, T5, 7000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ung, rätt stor, mörkfruktig doft med inslag av svarta körsbär och fat, smaken är medelfyllig, mörkfruktig med inslag av körsbär och fat, 2-4 år, 15 p =
1495159 Brunello di Montalcino Ciacci Piccolomini d'Aragona 2009279 kr, 750 ml, 14,5%Ciacci Piccolomini d'Aragona, Italien, Brunello di, Montalcino, Tryffelsvinet AB, T5, 1440 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Rätt stor, mörkfruktig doft med mognadstoner och inslag av körsbär, smaken är rätt fyllig, mörkfruktig, kryddig, med inslag av körsbär och aningen bränd, 2-4 år, 15,5 p =
1592394 Chateaunuef-du-Pape Le Vieux Donjon 2012349 kr, 750 ml, 14,5%Le Vieux Donjon, Frankrike, Côtes du Rhône, Bristly Wine Agents AB, T5, 900 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1695236 Château Montus 2011195 kr, 750 ml, 15%Château Montus, Frankrike, Madiran, Vinunic AB, T5, 3000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1792506 Château Fourcas-Borie 2010189 kr, 750 ml, 14,5%Château Fourcas-Borie, Frankrike, Haut-Médoc, Tryffelsvinet AB, T5, 2400 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1892507 Duluc de Branaire Ducru 2010299 kr, 750 ml, 13,5%Chateau Branaire Ducru, Frankrike, Haut-Médoc, Tryffelsvinet AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
1992351 TH Syrah Leyda 2011149 kr, 750 ml, 13,5%Viña Undurraga, Chile, Valle de Leyda, Stellan Kramer AB, T5, 2400 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
2090149 Jim Barry Lodge Hill Shiraz 2012169 kr, 750 ml, 14,5%Jim Barry, Australien, Clare Valley, Vinunic AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
2192268 Gran Malbec Flechas de Los Andes 2010159 kr, 750 ml, 14%Flechas de Los Andes, Argentina, Mendoza, JPC Wines AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
2290069 Hartenberg Cabernet Sauvignon 2010199 kr, 750 ml, 14,5%Hartenberg Estate, Sydafrika, Stellenbosch, Scanwine of Sweden AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
2395138 Amarone della Valpolicella Classico Allegrini 2010439 kr, 750 ml, 15,5%Allegrini, Italien, Valpolicella, The WineAgency Sweden AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor intensiv, mörkfruktig doft, med inslag av sv vinbär och russin, smaken är fyllig, mörkfruktig, med inslag av russin, fikon och aningen bränd, 2-10 år, 16,5 p =
2490590 Moscatel Adega de Favaios 10 Anos209 kr, 750 ml, 17%Adega Cooperativa de Favaios, Portugal, Douro, Granqvist Beverage House AB, T5, 600 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor lätt oxiderad doft, med inslag av bokna äpplen och vita russin, smaken är fyllig, halvsöt, druvig, med inslag av torkad frukt och bokna äpplen, lång, 2-5 år, 15,5 p +
2592151 Quinta do Vallado 10 Years Old Tawny Port298 kr, 500 ml, 19,5%Quinta do Vallado, Portugal, Porto, Portofoliowines AB, T5, 600 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Rätt stor doft av torkad frukt, syrlighet och läder, smaken är fyllig, söt, med inslag av torkad frukt, nötter, lätt rostade toner och syrlighet, lång, 2-5 år, 16,5 p +
2699180 Dow's Quinta do Bomfim Vintage Port 2002349 kr, 750 ml, 20%Symington Family Estates, Portugal, Porto, Domaine Wines Sweden AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor ännu ung mörkfruktig doft, med inslag av torkad frukt, fikon och russin, smaken är fyllig, halvsöt och silkeslen, med inslag av torkad frukt, fikon och russin, lång, 2-20 år, 17 p +
2711783 Samichlaus 201440,9 kr, 330 ml, 14%Eggenberger International, Österrike,, World Beer Trading KB, T5, 4800 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor alkoholrik maltig doft, smaken är fyllig rätt söt, maltig och spritig, bör lagras minst 5 år, 13,5 p -
2811535 Gouden Carolus Christmas89 kr, 750 ml, 10,5%Brouwerij Het Anker, Belgien,, Galatea Spirits AB, T5, 5000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Fyllig bränd lite karamellig doft, smaken är fyllig, fruktig och besk, lång, kan lagras, 14 p -
2911748 Mikkeller Nelson Sauvignon149 kr, 750 ml, 9%Mikkeller, Belgien,, Brill & Co AB, T5, 3000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Frisk syrlig och fruktig doft, smaken är medelfyllig, vinös, syrlig och rätt besk, kan lagras, 14 p -
3011422 Lervig Magic Rock Farmhouse IPA29,3 kr, 330 ml, 6%Lervig Aktiebryggeri, Norge,, Brewery International Sweden AB, T5, 12960 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Knäckig, maltig och fruktig doft, smaken är fyllig, kryddig rätt besk och lång, kan lagras, 14,5 p =
3111797 Baladin Café Nöel34,9 kr, 330 ml, 9%Birrificio Baladin, Italien,, Enjoy Wine & Spirits AB, T5, 4680 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Stor maltig, bränd espressodoft, smaken är fyllig och lång med toner av rostat kaffe, kan lagras, 15 p (=)
3211884 Founders Dark Penance Imperial Black India Pale Ale34,9 kr, 355 ml, 8,9%Founders Brewing Company, USA,, AB Wicked Wine Sweden, T5, 8400 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
3311718 25 Dodici84,9 kr, 750 ml, 9,5%Birra del Borgo, Italien,, Amka Vinimport AB, T5, 4608 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
3411883 Nils Oscar Winter Edition 201449 kr, 500 ml, 8,6%Nils Oscar Company, Sverige,, The Nils Oscar Company AB, T5, 12000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
3511538 BrewDog Victory Brewing U-Boat34,9 kr, 330 ml, 8,4%BrewDog, Storbritannien, Skottland, Cask Sweden AB, T5, 9600 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
3611295 Storm King Imperial Stout Victory Brewing Co.36,9 kr, 355 ml, 9,1%Victory Brewing Company, USA,, Great Brands AB, T5, 7992 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
3711485 Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout 201442,9 kr, 355 ml, 10,2%Sierra Nevada Brewing, USA,, AB Wicked Wine Sweden, T5, 10080 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
3811951 Valsviken Vinterporter 201442,8 kr, 250 ml, 9,1%Nynäshamns Ångbryggeri AB, Sverige,, Nynäshamns Ångbryggeri AB, T5, 7200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
3911719 Sotholmen Extra Stout Svensk Ek44,4 kr, 250 ml, 8%Nynäshamns Ångbryggeri AB, Sverige,, Nynäshamns Ångbryggeri AB, T5, 6000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
4011706 Fuller's Vintage Ale 201459 kr, 500 ml, 8,5%Fuller Smith & Turner, Storbritannien, England, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, T5, 10000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ej provad
4110162 Domaine de Jouatmaou 2000449 kr, 500 ml, 51%Domaine de Jouatmaou, Frankrike, Bas-Armagnac, BIN Vintage Import AB, T5, 840 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Intensiv kryddig och druvig doft med toner av torkad frukt, shellack och fat, smaken är fyllig och intensiv, med inslag av torkad frukt, druvor och apelsinskal, lång, 17,5 p +
4240422 Grönstedts XO Noël 2014399 kr, 500 ml, 40%Altia, Frankrike, Cognac, Altia Sweden AB, T5, 3600 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Rätt stor doft med toner av torkad frukt, mandelmassa och fat, smaken är fyllig, mjuk och balanserad med toner av torkad frukt, druvjuice, kandisocker aprikoser och fat, lång, 18 p +
4340461 Mackmyra Iskristall598 kr, 700 ml, 46,1%Mackmyra Svensk Whisky AB, Sverige,, Mackmyra Svensk Whisky AB, T5, 10000 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Ung fruktig doft, med inslag av rött äpple, ljunghonung och fat, smaken är rätt fylig, äppelfruktig, med säd, ljunghonung och sötma, 15,5 p (=)
4411241 Talisker Distillers Edition 2014599 kr, 700 ml, 45,8%Diageo Plc, Storbritannien, Highlands, Diageo Sweden AB, T5, 1200 fl, Lanseringsdag: 2014-12-05
Söt maltig doft med toner av torkad frukt, säd, brandrök, ljunghonung och toffe, smaken är intensiv, fyllig, maltig och kryddig med inslag av gräddkaramell och lätt rökighet, 16 p =

Nyheter fasta sortimentet, 1 december 2014

Nyheter fasta sortimentet, 1 December 2014
17474 Crémant de Loire Brut Moncontour99 kr, 750 ml, 12,5%Caves du Val de France, Frankrike, Crémant de Loire, Wish-IT AB
Ung, frisk, något sluten doft med inslag av mineral, smaken är rätt fyllig, stram, med god mousse, champinjoner och sötma, kan lagras 2-4 år, 13,5 p =
27906 Stefan Winter Riesling Brut 201299 kr, 750 ml, 11,5%Stefan Winter, Tyskland, Pfalz, AB Wicked Wine Sweden
Ung frisk doft med inslag av citrus och gröna äpplen, smaken är ung, mycket frisk och syrlig med inslag av gröna äpplen och med god mousse, kan lagras 2-4 år, 14 p +
37908 Louise Casters Champagne Grand Cru 2004400 kr, 750 ml, 12%Louis Casters, Frankrike, Champagne, Atrio wine AB
Stor rätt utvecklad doft med mognadstoner, gult äpple, bröd och mineral, smaken är rätt ung frisk, med inslag av citrus, gult äpple och mineral, kan lagras, 2-5 år, 15,5 p +
47907 Champagne Didier Michel Grand Cru 2008329 kr, 750 ml, 12%Champagne Didier Michel, Frankrike, Champagne, Vinia Sweden AB
Ung frisk doft, med inslag av bröd och mineral, smaken är ung och frisk med hög syra, bröd och mineral, lång, bör lagras 2-4 år, 15 p +
53028 Opal Springs Chardonnay Viognier 2014179 kr, 3000 ml, 13,5%Lyrup Wine Company, Australien, South Eastern Australia, Altia Sweden AB
Stor druvig aromatisk doft med inslag av skumbanan, smaken rätt fyllig, aromatisk, med låg syra och skumbanan, drick nu, 11 p (=)
63031 Matua Organic Sauvignon Blanc 2014100 kr, 750 ml, 12,5%Matua Valley Wines, Nya Zeeland, Marlborough, Treasury Wine Estates Sweden AB Ekologiskt
Ung intensive doft, med fläder, vinbärsblad och kattlåda, smaken är ung, syrlig, kryddig och druvtypisk, 1-2 år, 13 p +
74631 Mare Piccolo Fiano Falanghina 201376 kr, 750 ml, 13%Mero, Italien, Puglia, Mero Wines AB PET
Ung, neutral lite stickande doft, smaken är ung druvig och lite kartig, 1-2 år, 11 p -
85222 Saint-Véran Domaine de la Croix Senaillet 2012119 kr, 750 ml, 13%Richard & Stéphane Martin, Frankrike, Mâconnais, Nigab, Ekologiskt
Ung, medelstor, ren doft med inslag av citrus, smaken är ung, medelfyllig, med inslag av tropisk frukt och citrus, 2-5 år, 14 p =
95398 Chablis Domaine de Viviers 2013150 kr, 750 ml, 12,5%Albert Bichot, Frankrike, Chablis, Nigab, PET
Ung blommig doft med inslag av citrus och tropisk frukt, smaken är ung, medelfyllig, med inslag av tropisk frykt och bra syra, 2-4 år, 14,5 p (+)
106017 Savennières L'Effet Papillon 2011149 kr, 750 ml, 13,5%Château de la Mulonnière, Frankrike, Anjou-Saumur, Stellan Kramer AB
Medelstor doft med svag rökighet, citrus och mognadstoner, smaken är rätt fyllig, med citrus, friskhet, rostade nötter och aningen fat, 2-5 år, 14,5 p +
114320 Steinschaden Grüner Veltiner Kamptal DAC 201370 kr, 750 ml, 12,5%Steinschaden, Österrike, Kamptal, Mats Carlsson Reklambyrå Nordic Wine Company
Ung fruktig doft med inslag av gröna äpplen, blommor och mineral, smaken är ung, stor frisk, med citrus, gröna äpplen och kryddighet, 2-4 år, 14 p +
124202 Campillo Blanco Fermentado en Barrica 201389 kr, 750 ml, 12%Bodegas Campillo, Spanien, Rioja, Bibendum
Rätt stor kryddig doft med lätt rökighet, sötmandel och fat, smaken är ung rätt fyllig, med inslag av tropisk frukt, rostade fat och nötter, 2-4 år, 14 p +
132195 Ingoldby Adelaide Hills Chardonnay 201389 kr, 750 ml, 13%Ingoldby Wines, Australien, Adelaide Hills, Treasury Wine Estates Sweden AB
Rätt stor, smörig doft med inslag av tropisk frukt, citrus och fat, smaken är medelfyllig, frisk med inslag av tropisk frukt och fat, 2-4 år, 14 p +
146055 Estación 1883 Chardonnay 201389 kr, 750 ml, 13%Bodegas Trapiche, Argentina, Mendoza, Spendrups Bryggeri AB Fair for life
Rätt stor doft, med tropisk frukt, sötma och aningen fat, smaken är medelfyllig, lätt fatad med inslag av tropisk frukt, rätt låg syra och viss sötma, 2-4 år, 13 p (+)
155399 Arbois Expression du Terroir 2008139 kr, 750 ml, 13%Rolet Père et Fils, Frankrike, Arbois, Sigva AB
Stor doft, med inslag av bokna äpplen, jäst och nybakat bröd, smaken är rätt fyllig, syrlig, jästig, med inslag av torkad fukt, mognadstoner och beska, ett personligt vin, 3-5 år, 15,5 p ++
163004 Chateau Suduiraut 2002347 kr, 750 ml, 13,5%Château Suduiraut, Frankrike, Sauternes, Hjo Grosshandel AB
Stor mogen doft med bivax, saffran och aprikossylt, smaken är mogen, söt, fyllig, kryddig med saffran, aprikossylt, sammetslen, lång och oljig, svagare årgång till fyndpris, 5-15 år, 16,5 p ++
176581 Cameleon Selection Malbec 2014219 kr, 3000 ml, 14%Domaine Bousquet, Argentina, Mendoza, Vinia Sweden AB Ekologiskt
Ung, bärig, lite kryddig och pepprig doft, smaken är ung, bärig, rödfruktig och lite bränd, nu-6 mån, 12 p (=)
188362 McManis Petite Sirah 2012275 kr, 3000 ml, 13,5%McManis Family Vineyards, USA, Kalifornien, Divine AB
Rätt stor, mörkfruktig, kryddig, publik och lite parfymerad doft, smaken är rätt fyllig, mustig och mörkfruktig med inslag av lakrits och fat, nu-6 mån, 14 p +
196809 Lindeman's Early Harvest Lower in Alcohol 201369 kr, 750 ml, 9,5%Lindemans, Australien, South Australia, Treasury Wine Estates Sweden AB
Ung, bärig, lite syltig och tunn doft, smaken är tunn, blaskig, bärig och rödfruktig, nu-1 år, 11 p -
204630 Vylyan Pinot Noir 201369 kr, 750 ml, 13,5%Vylyan Vineyard and Winery, Ungern, Villány, Vin Drumlin AB
Ung lätt kryddig doft med röda bär och hallon, medelfyllig smak med röda bär, hallon och en diskret fatton, 2-4 år, 14 p +
215563 Morgon Victor Berard 2013117 kr, 750 ml, 12,5%Victor Berard, Frankrike, Beaujolais, Fondberg
Ung doft med röda bär hallon, blommighet och skumbanan, smaken är medelfyllig, frisk, rödfruktig, med hallon och beska, 2-4 år, 13 p +
222407 Givry Premier Cru Clos Charlé 2012199 kr, 750 ml, 13,5%Domaine Mouton, Frankrike, Côte Chalonnaise, Concealed Wines AB
Rätt stor, rödfruktig, lätt rökig doft med inslag av rostade fat och skogshallon, smaken är ung, medelfyllig, rödfruktig med inslag av skogshallon och fat, 2-5 år, 14,5 p =
232863 Sonoma Hills Pinot Noir 2012119 kr, 750 ml, 14,5%Delicato, USA, North Coast, Hermansson & Co AB
Ung, lite syltig och bärig doft med inslag av hallon och plommon, smaken är ung, rödfruktig, syltig och lite klumpig, 1-2 år, 12,5 p -
242897 Pike & Joyce Rapide Pinot Noir 2013117 kr, 750 ml, 14%Pikes and Joyce, Australien, Adelaide Hills, Fondberg
Rätt stor rödfruktig doft med inslag av hallon och fat, smaken är medelfyllig, frisk, rödfruktig, med inslag av hallon och en viss syrlighet, 2-4 år, 13,5 p (=)
254632 Finca Antigua Tempranillo Organic 201375 kr, 750 ml, 14%Finca Antigua, Spanien, La Mancha, Amka Vinimport AB Ekologiskt
Intensiv syltig och lite syrlig doft med inslag av rödbetssaft, smaken är medelfyllig, bärig, något bränd med fat, syra och något hårda tanniner, 2-4 år, 12,5 p (=)
2612304 Rubico Lacrima Morro d'Alba 201380 kr, 750 ml, 13%Marotti Campi, Italien, Lacrima di Morro d'Alba, Theisvine AB
Rätt stor, mörkfruktig doft med inslag av violpastill, lakrits och godis, smaken är medelfyllig, ung, mörkfruktig med tanniner och fat, 2-5 år, 14 p =
273034 Casa Vinironia Palloncino Aglianico 201369 kr, 750 ml, 13%Megale Hellas srl, Italien, Puglia, Giertz Vinimport AB PET
Ung, bärig och syltig doft, med blommighet och fat, smaken är rätt fyllig, kryddig mrd grön paprika och fat, 2-5 år, 14 p +
283037 Irmaos Tinto 201299 kr, 750 ml, 13,5%R4 Vinhos Rafael Miranda, Portugal, Douro, Stragas-Gruppen AB
Medelstor mörkfruktig doft med inslag av plommon och sv vinbär, smaken är fyllig, mörkfruktig, syltig och lite bränd, 2-4 år, 13 p (=)
293305 Tbilvino Saperavi 201385 kr, 750 ml, 13%JSC Tibilvino, Georgien, Kakheti Region, Amka Vinimport AB
Medelstor, rödfruktig lätt parfymerad doft, smaken ä rung, lätt, rödfruktig med snälla tanniner och sötma, 1-2 år, 12,5 p (=)
302409 Château Moulin Caresse 201189 kr, 750 ml, 13,5%Château Moulin Caresse, Frankrike, Bergerac, People Wine AB
Medelstor kryddig, rödfruktig doft, med röda vinbär och lätt rostade fat, smaken är medelfyllig, rödfruktig med röda vinbär, lingon tanniner och längd, 2-3 år, 13,5 p +
312699 Côtes-du-Rhône Village Cairanne 201299 kr, 750 ml, 14%Domaine Berthet-Rayne, Frankrike, Côtes du Rhône, Domaine Wines Sweden AB Ekologiskt
Rätt stor aromatisk mörkfruktig doft med chark och violpastiller, smaken är rätt fyllig, ung, stram, mörkfruktig med torra tanniner, 2-4 år, 14 p (+)
323027 Ribera 1 One 201289 kr, 750 ml, 14,5%Bodegas Aster, Spanien, Ribera del Duero, Winepartners Nordic AB
Rätt stor intensiv, mörkfruktig doft, med sv vinbär, rostade fat och menthol, smaken är rätt fyllig, mörkfruktig, med sv vinbär, rostade fat, kryddighet och med balanserade tanniner, 2-5 år, 15,5 p ++
3332158 Brunus Blend 2011119 kr, 750 ml, 15%Portal del Montsant, Spanien, Montsant, Grapestyle Scandinavia
Rätt stor mörkfruktig doft, med mognadstoner och svarta vinbär, smaken är fylig, mörkfruktig, god, stram, med tanniner, sv vinbär och fat, 2-5 år, 15 p +
342071 La Fleurde Haut-Bages Liberal 2010279 kr, 750 ml, 13%Passion des Terroirs, Frankrike, Haut-Médoc, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Rätt stor ung mörkfruktig doft, med inslag av stall, sv vinbär och sötlakrits, smaken är rätt fyllig, mörkfruktig och mjuk, med inslag av sv vinbär, mörk choklad och fat, lång, 2-8 år, 16 p +
352156 Anakena Syrah 201359 kr, 750 ml, 13%Anakena, Chile, Valle Central, Theisvine AB
Stor bärig och syltig doft, smaken är ung, frisk och bärig, nu-1 år, 12,5 p +
362111 Finca La Escondida Reserve Malbec Torrontés 201370 kr, 750 ml, 13,5%Bodegas La Rosa, Argentina,, Sigva AB
Medelstor, ung, rödfruktig och bärig doft med hallonton, smaken är medelfyllig, ung, rödfruktig och publik, nu-2 år, 13,5 p +
373198 Kleine Zalze Vineyard Selection Pinotage 201379 kr, 750 ml, 14%Kleine Zalze, Sydafrika, Western Cape, Winemarket Nordic AB
Medelstor rödfruktig doft, lite syrlig med inslag av hallon och fat, smaken är medelfyllig, rödfruktig, med frisk syra, tanniner och längd, 2-4 år, 13,5 p =
385397 LA Cetto Petite Sirah 201295 kr, 750 ml, 13,5%Vinicola LA Cetto, Mexiko, Baja California, Liquorama AB
Medelstor, rödfruktig doft, med inslag av grön paprika, gräsighet och lingon, smaken är rätt fyllig, rödfruktig med paprika och fat, 2-4 år, 13 p =
393144 Santa Carolina Specialities Mourvèdre 201199 kr, 750 ml, 14,5%Viña Santa Carolina, Chile, Cachapoal, Chris-Wine AB
Rätt stor, rödfruktig lätt parfymerad doft med inslag av brandrök och rostade fat, smaken är rätt, fyllig, mjuk, med inslag av rostade fat och kokos, lång, 2-5 år, 14 p +
403176 Bellingham Old Orchards Malbec Mourvédre Tannat 201399 kr, 750 ml, 14%Douglas Green Bellingham, Sydafrika, Coastal Region, Fondberg
Rätt stor stallig doft med inslag av rödbeta och örter, smaken är rätt fyllig, stram, rödfruktig med stallighet och fruktsyra, 2-5 år, 13,5 P =
415568 Matua Hawkes Bay Syrah 2013119 kr, 750 ml, 13,5%Matua Valley Wines, Nya Zeeland, Hawke's Bay, Treasury Wine Estates Sweden AB
Rätt stor mörkfruktig lätt parfymerad doft med inslag av körsbär, sötlakrits och örter, smaken är medelfyllig, mjuk, mörkfruktig och balanserad med inslag av sötlakrits och fat, 2-5 år, 14,5 p +
422431 Lourensford Estate Cabernet Sauvignon Merlot 2013129 kr, 750 ml, 14%Lourensford, Sydafrika, Coastal Region, Modern Wines Sweden AB
Rätt stor, mörkfruktig, pepprig doft med inslag av röda och sv vinbär, smaken är rätt fyllig med inslag av sv vinbär, rostade fat, balanserade tanniner, längd, 2-5 år, 15 p +
432257 Hawk Crest Cabernet Sauvignon 2007149 kr, 750 ml, 13,5%Stag's Leap Wine Cellars, USA, Kalifornien, Vinunic AB
Stor rätt mogen och stallig doft, med inslag av sv vinbär, björnbär och fat, smaken är medelfyllig, mörkfruktig, med sv vinbär, mognadstoner, mörk choklad och med balanserade syror, 2-5 år, 15,5 p +
445578 Atalon Cabernet Sauvignon 2011199 kr, 750 ml, 13,5%Jackson Family Wines, USA, North Coast, Fondberg
Medelstor, ung, lätt gräsig doft med inslag av grön paprika, sv vinbär och rostade fat, smaken är rätt fyllig, mörkfruktig, med inslag av grön paprika, sv vinbär och rostade fat, 2-5 år, 15 p +
453309 Ferngrove Cabernet Sauvignon 201399 kr, 750 ml, 14%Ferngrove Wines, Australien, Margaret River, Modern Wines Sweden AB
Ung, mörkfruktig doft med inslag av mörk choklad, sv vinbärssylt och brandrök, smaken är rätt fyllig, gräsig med inslag av gräsighet, sv vinbär och fat, 2-5 år, 14 p =
463020 Etchart Arnaldo B. 2012149 kr, 750 ml, 14,5%Pernod Ricard Argentina, Argentina, Salta, Pernod Ricard Sweden AB
Stor, mörk sötfruktig doft med inslag av plommonsylt, smaken är mjuk, fyllig, mörkfruktig med lite brända toner, lång, 1-3 år, 14 p (=)
473030 Pieropan Amarone della Valpolicella 2011349 kr, 750 ml, 16,5%Pieropan, Italien, Valpolicella, Hjo Grosshandel AB Ekologiskt
Medelstor, ung, lite sluten med inslag av torkad frukt och lingon, smaken är fyllig, mjuk, mörkfruktig, med inslag av torkad frukt, russin och längd, bör lagras 2-8 år, 16 p =
488364 Portal Dry White Porto85 kr, 375 ml, 20%Quinta do Portal, Portugal, Porto, Haugen-Gruppen AB
Mogen doft, med inslag av äpplen, bokna äpplen, vita russin och fat, smaken är rätt fyllig, nästan halvsöt med äppelfrukt och saffran, nu-2 år, 14,5 p (=)
4940008 Imkergut Mjöd Honungsvin69 kr, 375 ml, 11%Cum Natura GmbH, Tyskland,, Vinfabriken Sverige AB
Stor söt parfymerad doft som påminner om tvålaffär, vanilj och honung, smaken är söt, saftig, parfymerad med honung och vanilj, nu, 11 p -
501569 Primátor Unfiltered Lager12,9 kr, 330 ml, 4,7%Primátor, Tjeckien,, Bibendum
Stor frisk doft av malt och säd, smaken är rätt fyllig, frisk med bra beska, nu, 13,5 p +
511581 Zatec Premium Organic Lager15,9 kr, 330 ml, 4,8%Zatecky Pivovar, Tjeckien,, Cask Sweden AB Ekologiskt
Medelstor neutral sädesdoft, smaken är rätt fyllig och brödig, nu, 12,5 p =
521586 Saison Bocq54,9 kr, 750 ml, 6,4%Brasserie du Bocq, Belgien,, Heba Food & Beverages AB
Stor syrlig doft av alkohol och jäst, smaken är fyllig, syrlig, jästig och maltig, nu, 13 p (=)
531545 Brassin d'Hiver Brasserie du Mont Blanc59,9 kr, 750 ml, 7,2%Brasserie du Mont Blanc, Frankrike,, Vin Champagne Produits de France AB
Stor maltig, fruktig och bärig doft, smaken är fyllig, maltig lite rostad men saknar friskhet, nu, 13 p (=)
541436 Vlaamsche Zotten16,9 kr, 330 ml, 5%Brouwerij Sint Jozef, Belgien,, Servaali Sweden AB
Stor kryddig doft med inslag av vete, bröd och koriander, smaken är mjuk och fyllig med inslag av vete, bröd och koriander, nu, 13,5 p =
552170 Hilliards Amber Ale20,9 kr, 355 ml, 5,5%Spendrups, USA,, Spendrups Bryggeri AB PET
Stor kryddig humledriven doft med insklag av grapefrukt och kandisocker, smaken är fyllig, stram, jättebesk, med humle och grape, kan lagras, 14,5 p +
562110 Innis & Gunn Bourbon Cask Dark Ale24,9 kr, 330 ml, 7,4%Innis & Gunn, Storbritannien, Skottland, TOMP Beer Wine & Spirits AB
Stor maltig lätt söt doft med inslag av vanilj och fat, smaken är fyllig, med inslag av lagrad ost, sötma, vanilj och fat, nu, 15 p +
571268 Slottskällans Rökporter25,5 kr, 330 ml, 6%Gamla Slottskällans Bryggeri, Sverige,, Gamla Slottskällans Bryggeri AB
Stor, rostad, bränd och syrlig doft, smaken är fyllig, helt torr, bränd rökig och besk, kan lagras, 14p =
581001 Anchor Old Foghorn29,9 kr, 355 ml, 9,4%Anchor Brewing Company, USA,, Cask Sweden AB
Stor vinös doft med doft av torkad frukt och alcohol, smaken är fyllig, vinös, karamellig och fruktig, kan lagras, 12,5 p -
593001 Sigtuna inspired by IPA Mixpack Session IPA DIPA, Red IPA, Black IPA99,6 kr, 1320 ml, 6,1%Sigtuna Brygghus, Sverige,, Brygghuset i Sigtuna AB
Fyra helt olika öl men goda och välgjorda, 15 p +
601936 Briska Candy Apple13,9 kr, 330 ml, 4,5%Hellefors Bryggeri, Sverige,, Spendrups Bryggeri AB PET
Tuttifrutti och godis, med klistrig energi-drycksmak, 10 p -
611767 Bacardi Breezer Strawberry19,9 kr, 275 ml, 4%Bacardi, Internationellt märke,, Bacardi AB
Relativt frisk doft av gelehallon, smaken är mycket söt och bärig, 10 p -
62623 Baileys Caramel Flavour199 kr, 700 ml, 17%Diageo Plc, Irland,, Diageo Sweden AB
Stor söt doft av knäck, karameller, alcohol och grädde, smaken är fyllig, söt och gräddig med inslag av karamell och kaffe, lång, 13 p =
63538 Doorly's XO Fine Old Barbados Rum389 kr, 700 ml, 40%R L Seale & Company Ltd, Barbados,, Renbjer & Magnusson AB
Stor kryddig doft med insklag av torkad frukt, kokos och arrak, smaken är fyllig, bränd och knäckig med inslag av svart banan, torkad frukt och fat, 16 p +
64427 Nikka All Malt349 kr, 700 ml, 40%The Nikka Whisky Distilling Co, Japan,, Symposion International AB
Stor doft av torkad frukt, tropisk frukt och malt, smaken är fyllig och mjuk med inslag av torkad frukt, sherry och fat, lång, 16,5 p +
65480 Tullamore DEW Phoenix489 kr, 700 ml, 55%William Grant & Sons, Irland,, Nigab
Medelstor, något sluten päronfruktig doft, smaken är rätt fyllig, päronfruktig med en lätt vaniljton, 15 p -
66402 Singleton Spey Cascade329 kr, 700 ml, 40%Diageo plc, Storbritannien, Skottland, Diageo Sweden AB
Ung rätt stor maltig doft med inslag av citrus, ljunghonung och fat, smaken är rätt fyllig och maltig med en liten sherrytouch och fat, 16 p +
67421 Glengoyne 12 Years399 kr, 700 ml, 43%Ian Macleod, Storbritannien, Highlands, Cask Sweden AB
Stor maltig doft med inslag av ljunghonung, torkad frukt och ängsblommor, smaken är rätt fyllig fräsch, fruktig med inslag av fat och citrus, 16,5 p +
68490 Glen Scotia Legends of Scotia459 kr, 700 ml, 50%Loch Lomond Group, Storbritannien,, Stellan Kramer AB
Stor rätt rökig doft med inslag av malt och mandelmassa, smaken är fyllig, lätt rökig med torkad frukt och salmiak, 16 p (=)
69416 The Glenlivet Tasting Experience459 kr, 600 ml, 41%Chivas Brother's, Storbritannien, Skottland, Pernod Ricard Sweden AB
3 st flaskor á 20 cl med 12, 15 och 18 år gammal whiskey. Elegant fruktig och lätt men de äldre är mer komplexa, kul att jämföra, 16,5 p +

Tillfälligt sortiment av lokala produkter

OBS: Markering ”varudepå” innebär att produkten kan beställas i hela landet.

Tillfälligt sortiment av lokala produkter (Markering "Varudepå" kan beställas i hela landet)
130091 Köpingsberg Blanc de Blancs Vintage Brut 2010430 kr, 750 ml, 12%Köpingsbergs Gård AB, Sverige, Ystads kommun, Köpingsbergs Gård AB
Betyg: 15,0p - Doft, utvecklad, något kantig, bröd och aning gummi, oxidativ, smak utvecklad och torr med bröd och balans, fruktig med lite lime och aning nötter, hyfsat slut, 2-4år
230103 Sav Sparkling 2009330 kr, 750 ml, 12,5%Björksavsprodukter i Åre AB, Sverige, Östersunds kommun, Wine Brothers & Co, Varudepå
Betyg: 11,0p -- Doft floral, aning aromatisk, gummi, udda, kuvertklister, smak kartig och lätt, kort slut, gles, lim, nu-1år
330088 Croix Fleurie Solaris 2013165 kr, 500 ml, 13,5%Domän Sånana, Sverige, Simrishamns kommun, Percy Månsson Domän Sånana, Varudepå
Betyg: 13,0p -- Doft stor, ung, floral med fläder, smak saftig, fläder och krusbär, oxidativ, aning gummi, nu-1år
430098 Under Ölands Sol Rött238 kr, 750 ml, 11,5%Håks Gård, Sverige, Mörbylånga kommun, Håks Gård
Betyg: 13,5p -- Doft floral, lite jordig, stor och ung, våt cement, smak kantig, fruktig, syrlig frukt, lite bittert slut, aning svavel?, blodsaft, obalanserad, lagras 2-5år?
530099 Balders Blod 2013259 kr, 750 ml, 12,5%Vingården i Klagshamn, Sverige, Malmö kommun, Sofrakis Murat, Varudepå
Betyg: 14,5p - Doft ung och fruktig, lite godis, söt frukt, röda bär, hallon, smak söt ung frukt, hallon, koncentrerad, lite syltig, kartig syra, 2-5år?
630096 8.90 San Mal 2011175 kr, 750 ml, 14%Högberga Vinfabrik AB, Sverige, Lidingö stad, Högberga Vinfabrik AB Varudepå
Betyg: 10,0p --- Doft utvecklad, oxidativ med mycket äpple, kartig, oren, smak äpplig och övermogen, syltig frukt, kort, nu-1år
730095 8.90 San Mal Superiore 2011198 kr, 750 ml, 14%Högberga Vinfabrik AB, Sverige, Lidingö stad, Högberga Vinfabrik AB Varudepå
Betyg: 14,5p (=) Doft ung, fat och aning animalisk ton, korv, smak saftig, ung, fruktig, chark, lite syrlig och alkoholvass, lätt oxidativ stil, 4-6år
830092 ÖlandsPorten Rött Starkvin290 kr, 500 ml, 19%Wannborga på Öland AB, Sverige, Borgholms kommun, Wannborga på Öland AB Varudepå
Betyg:15,0p (=) stor, oxiderad och russininslag, röda bär, mognad, mint, smak söt med halspastill och vass syrlighet, alkoholrik i slutet, minttoner, nu-10år
930094 Dalakoral Mjöd 2013238 kr, 750 ml, 12,2%Mjödhamnen AB, Sverige, Hedemora kommun, Mjödhamnen AB Varudepå
Betyg: 12,0p --- Möjligen intressant men gravt överprissatt, ht, ren
1030093 Dubbelt Dessertmjöd 2012216 kr, 750 ml, 13%Mjödhamnen AB, Sverige, Kristinehamns kommun, Mjödhamnen AB Varudepå
Betyg: 15,0p - honung, botrytis!?, söt
1130082 Roslags Äppelglögg Stark140 kr, 500 ml, 14,5%Norrtelje Brenneri AB, Sverige, Norrtälje kommun, Norrtelje Brenneri AB Varudepå
Betyg: 11,0p - sliskvarning med kanel
1230090 Vistakulle Starkglögg Äpple145 kr, 500 ml, 14,5%Vistakulle Fruktodling, Sverige, Jönköpings kommun, Per Knutsson Vistakullefruktodling, Varudepå
Betyg: 13,5p (=) koncentrerad
1396462 Snälleröds Starkvinsglögg Röd89 kr, 750 ml, 15%Snälleröds Ångbränneri, Sverige, Klippans kommun, Berntson Brands AB Ekologiskt, Varudepå
Betyg: 12,0p (=) kantig, mint
1430089 Bergslagens Gin239 kr, 500 ml, 38%Bergslagens Destilleri AB, Sverige, Nora kommun, Bergslagens Destilleri AB Varudepå
Betyg: 14,5p ren och ok
1530083 Nils Oscar Tärnö Gin268 kr, 700 ml, 41,5%Nils Oscar Company, Sverige, Nyköpings kommun, The Nils Oscar Company AB Ekologiskt, Varudepå
Betyg: 15,0p =
1630081 Sav Snaps269 kr, 400 ml, 38%Björksavsprodukter i Åre AB, Sverige, Östersunds kommun, Wine Brothers & Co, Varudepå
Betyg: 11,0p -
1730081 Sav Snaps269 kr, 500 ml, 38%Björksavsprodukter i Åre AB, Sverige, Östersunds kommun, Wine Brothers & Co, Varudepå
Betyg: 11,0p 11,0p -
1830080 Sommarström Yttervala Kummin226 kr, 500 ml, 38%Viness, Sverige, Gnesta kommun, Viness AB Ekologiskt Varudepå
Betyg: 12,0p -- enkel, inget djup i slutet
1930084 Valkyria Midvinterblot299 kr, 500 ml, 50%Sankta Annas Bränneri, Sverige, Lindesbergs kommun, Sankta Annas Bränneri AB Varudepå
Betyg: 14,0p - anis, pastis
2030087 Hernö Blackcurrant315 kr, 500 ml, 28%Hernö Gin AB, Sverige, Härnösands kommun, Hernö Gin AB Varudepå
Betyg: 14,5p (-) kantig, tät, syrlig
2130086 Dragon Blood285 kr, 500 ml, 50%W&B of Sweden AB, Sverige, Stockholms stad, W&B of Sweden AB Varudepå
Betyg: 12,0p -- hallon och ingefära, vass och eldig, söt

Till Fasta Sortimentet från Beställningssortimentet december 2014

Till Fasta Sortimentet från Beställningssortimentet dec 2014
12102 La Robinia Valdobbiadene Extra Dry99 kr, 750 ml, 11%Antonini Ceresa, Italien, Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene, Philipson Söderberg AB
Betyg: 13,5p = ung, fruktig, anonym, fruktig med torrt lite bittert slut, 1-2år
274349 Les Enfosques Brut Nature100 kr, 750 ml, 11,5%MBSVL, Spanien, Cava, Sophronie AB
Betyg: 14,0p + Doft stor och utvecklad med aning ros och majs, torr, stram och syrlig med lite glest slut, kartig, 2-3år
37639 Graham Beck Brut Pinot Noir Chardonnay109 kr, 750 ml, 12%Graham Beck, Sydafrika, Western Cape, Prime Wine Sweden AB
Betyg: 14,5p +(+) Doft utvecklad med aning bröd och nötter, smak relativt tät, syrlig och fruktig med aning äpple, 2-5år
477262 Philippe De Nantheuil Brut159 kr, 750 ml, 12%CVC NF, Frankrike, Champagne, Bevco AB
Betyg: 14,5p (+) Ung, fruktig, aromatisk med päron, smak ung, saftig och fruktig, lite gles och kort, bröd och nötter i bakgrunden, 2-4år
572474 Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2003275 kr, 750 ml, 12%Beaumont des Crayères, Frankrike, Champagne, Hermansson & Co AB
Betyg: 16,0p (+) Doft utvecklad med lime, frukt, nötter och lite rosor, smak utvecklad och brödig med lite gula äpplen och långt slut, 1-5år
67791 Amadeus61 kr, 750 ml, 11%Åkesson Vin AB, Sverige, Simrishamns kommun, Kiviks Musteri AB
Betyg: 10,0p - söt
777888 Blossom Hill Winemaker's Reserve Zinfandel Sparkling Rosé79 kr, 750 ml, 10,5%Blossom Hill Winery, Italien,, Chris-Wine AB
Betyg: 11,0p - hs
86601 Grace Koshu 2012149 kr, 750 ml, 12%Grace Wine, Japan,, The WineAgency Sweden AB
Betyg: 11,0p -- Doft stum, aning mineral, citrus, stram, smak kartig och obalanserad med grov syrlighet och kartigt slut, nu-2år
973067 Sauvignon de Seguin 201379 kr, 750 ml, 12%Château de Seguin, Frankrike,, Chris-Wine AB
Betyg: 13,0p (=)
1071259 The Per Gessle Selection Sommartider Vitt75 kr, 750 ml, 12%François Lurton, Frankrike,, The WineAgency Sweden AB
Betyg: 13,5p (=)
1170081 Mureda Blanco 201359 kr, 750 ml, 12%Bodegas Mureda, Spanien, VdlT Castilla, janake wine group AB Ekologiskt
Betyg: 10,0p = klen, korrekt
1278378 Bio Bio Bio Vino Chardonnay Organic 201359 kr, 750 ml, 12%Ciello e Terra S.p.A, Italien,, janake wine group AB Ekologiskt
Betyg: 10,5p = oxidativ
132068 Pulpit Rock Chenin Blanc Sauvignon Blanc 201380 kr, 750 ml, 13,5%Pulpit Rock Winery, Sydafrika, Western Cape, Vinovum AB PET
Betyg: 13,5p (+)
1472974 Bellingham Ulf Wagner Chenin Blanc 201299 kr, 750 ml, 14%Douglas Green Bellingham, Sydafrika, Coastal Region, Fondberg
Betyg: 14,0p = arrak
1588981 Vouvray Vieilles Vignes la Coulée d'Argent Sec 2013129 kr, 750 ml, 13%Bourillon Dorléans, Frankrike, Vouvray, janake wine group AB
Betyg: 14,5p = Utvecklad med arrak, lite gräddighet, äpple och floral överton, smak saftig och fruktig, stram syra och kompakt slut, druvtypisk (CB), 3-10år
1681401 Jean Biecher Pinot Gris 201399 kr, 750 ml, 13%Jean Biecher, Frankrike, Alsace, The Wine Team, Ekologiskt
Betyg: 14,5p (+) ht
175923 Dr Faust Rivaner 201377 kr, 750 ml, 8,5%Weinkellerei Nahetal, Tyskland, Nahe, Granqvist Beverage House AB
Betyg: 12,5p - oxidativ
187203 Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese 2013109 kr, 750 ml, 7,5%Dr Loosen, Tyskland, Mosel, Vinunic AB
Betyg: 14,5p + Ung, R-typisk frukt och lime med krusbär och lite bivax, smak hs med ung frukt, aprikos och syra, mycket R, 3-7år
1975286 Grande Recolte 201399 kr, 750 ml, 12,5%Château de Berne, Frankrike, Côtes de Provence, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Betyg: 12,0p - rosé
206357 Adobe Reserva Rosé 201477 kr, 750 ml, 12%Viñedos Emiliana, Chile, Rapel, Concha y Toro Sweden AB Ekologiskt/Fairtrade
Betyg: 11,0p -
2122335 Candidato Tempranillo 2013159 kr, 3000 ml, 13%Cosecheros y Criadores, Spanien, VdlT Castilla, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, Ekologiskt
Betyg: 10,0p =
2275008 Smart Dog Syrah 2013199 kr, 3000 ml, 14%João Portugal Ramos, Portugal, Alentejano, Hermansson & Co AB
Betyg: 10,5p =
2375263 Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir 2012349 kr, 750 ml, 14%Hamilton Russell Vineyards, Sydafrika,, Hemel-en-Aarde Valley, Hjo Grosshandel AB
Betyg: 15,0p - Doft stor och bränd med chark och fruktig PN, SA-typisk, smak eldig och vass, med alkoholstörd sötma, bränd, tät och lång, kantig idag, 2-5år
2475292 Tommasi Surani Ares 201299 kr, 750 ml, 13%Tommasi Viticoltori, Italien, Apulien, Hermansson & Co AB
Betyg: 14,0p (+)
2575560 Rendola 201399 kr, 750 ml, 13,5%Rendola S.R.L Montalcino, Italien, Toscana, The Wine Team, Ekologiskt
Betyg: 13,5p =
2671062 Fonterutoli No10 2012119 kr, 750 ml, 13,5%Marchesi Mazzei, Italien, Toscana, The WineAgency Sweden AB
Betyg: 14,5p (+) Doft stor och ung med röda bär, kirsch och lakrits, smak saftig men med kärv tanninstruktur och långt fruktigt slut, 4-7år
2775501 Brancaia Tre 2012129 kr, 750 ml, 13,5%Brancaia, Italien, Toscana, Johan Lidby Vinhandel AB
Betyg: 15,0p + Doft utvecklad, aning läder, fikon och röda bär, smak saftig och ung med balans fat och frukt, lättare stil, 2-5år
2874142 Sierva 2011129 kr, 750 ml, 14,5%Bodegas Carchelo, Spanien, Jumilla, Intermondi AB
Betyg: 15,0p + stor fruktig vaniljdoft med björnbär och liten syltighet, smak tät och tanninrik med bittert litet chokladslut, obalanserad idag, 4-7år
2981603 Vinistella 201379 kr, 750 ml, 13,5%ViniMundi, Italien, Sicilien, The Wine Team, Ekologiskt
Betyg: 13,5p +
3071786 Zensa Nero d'Avola 201389 kr, 750 ml, 13,5%Orion Wines, Italien, Sicilien, WineWorld AB Ekologiskt
Betyg: 13,5p =
3175416 Barone Montalto Nero d'Avola Appassimento 201381 kr, 750 ml, 14%Barone Montalto, Italien, Sicilien, Rewine AB
Betyg: 13,0p = halvsöt
3270526 Côtes-du-Rhône Saint-Francois 201381 kr, 750 ml, 13,5%Gabriel Meffre, Frankrike, Côtes du Rhône, The Wine Team, Ekologiskt
Betyg: 14,0p + 3-5år
332360 The Big Zin Zinfandel Old Wines 201375 kr, 750 ml, 13,5%ViniMundi, Italien, Apulien, The Wine Team
Betyg: 11,5p - syltig, ht
3480419 Heartwood Organic Wine Zinfandel 201389 kr, 750 ml, 13,5%Icon Wines, Italien, Puglia, The Wine Team, Ekologiskt
Betyg: 14,0p (+) kärv, 4-6år
3578236 Gran Maestro Appassimento 201369 kr, 750 ml, 14,5%Maestro Italiano S.p.A, Italien, Puglia, janake wine group AB
Betyg: 13,0p + 3-5år
362388 Zenato Veneto Rosso Parziale Appasimento 2012103 kr, 750 ml, 13,5%Zenato, Italien, Venetien, Hjo Grosshandel AB
Betyg: 14,5p = ht
3774328 Casa Vinironia Ripasso Valpolicella Superiore 201299 kr, 750 ml, 13,5%Casa Vinironia, Italien, Valpolicella, Giertz Vinimport AB
Betyg: 13,5p =
3876308 Villa Righetti Ripasso 2011109 kr, 750 ml, 14%Luigi Righetti, Italien, Valpolicella, janake wine group AB
Betyg: 14,5p (+) 4-6år
3989303 Brunello di Montalcino Villa al Cortile 2009199 kr, 750 ml, 14%Gestioni Piccini, Italien, Brunello di Montalcino, Enjoy Wine & Spirits AB
Betyg: 14,5p (-) Mycket stor doft med florala inslag, oxidativ, mognad, dill och tomat, smak kantig och med mognad, lite kokt och tomatjuice, kraftlös, nu-2år
4070506 Mouton Cadet Vintage Edition 2012130 kr, 750 ml, 13,5%Baron Philippe de Rothschild, Frankrike, Bordeaux, Ward Wines AB
Betyg: 14,5p = Doft ung med lite blyerts och ceder, fruktig, smak saftig och ung med fat och ek, tanniner och ointegrerad frukt, enklare stil, 4-8år
413147 Clarendelle Rouge 2009134 kr, 750 ml, 13%Clarence Dillon Wines, Frankrike, Bordeaux, Hjo Grosshandel AB
Betyg: 15,0p (+) utvecklad med sluten doft, mörka bär och ceder samt lite vaniljfat, smak utvecklad med fat och CS, lång med avrundade tanniner men för påtaglig fatighet, 2-5år
422518 Mount Hermon Red 2012116 kr, 750 ml, 14%Golan Heights Winery, Övriga ursprung, Golanhöjderna, Amka Vinimport AB
Betyg: 12,0p - syltig
4372534 Amazin' Zinfandel 201279 kr, 750 ml, 13,5%PrimeWine Sweden AB, USA, Kalifornien, Prime Wine Sweden AB
Betyg: 11,5p - vaniljfrossa!!
4474087 Lynx Petite Sirah 201289 kr, 750 ml, 13,5%House of Big Wines, USA, Kalifornien, The Wine Team
Betyg: 12,5p (-) syltig
4522350 Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2008628 kr, 1500 ml, 15%Tommasi Viticoltori, Italien, Valpolicella, Hermansson & Co AB
Betyg: 16,0p = utvecklad, nypon, citron och oxidativt äpple, smak med mognad, tanninrik med söt och alkoholrik frukt, äpple, syrlighet i botten, 5-15år
4673821 Campo Leòn Amarone Della Valpolicella 2009299 kr, 750 ml, 16,5%Latium Morini, Italien, Valpolicella, Vinupplevelser i Sverige AB
Betyg: 15,5p (=) mognad, oxidativ, dillfat, vinägerstick?, smak tät och fyllig med mognad, eldig och lite alkoholvass, mer kraft än elegans, 4-9år
4772802 Massimago Amarone della Valpolicella 2010558 kr, 750 ml, 16,5%Massimago, Italien, Valpolicella, Wine Group Sweden AB
Betyg: 16,5 (=) Doft utvecklad med russin, röda bär och aning äpple, balans med tydlig corvina, smak mycket tät och fyllig med söt frukt, alkohol och oxiderad stil, russin och fikon, 3-15år
4874924 Monte Ca'Bianca Amarone della Valpolicella 2008624 kr, 750 ml, 16%Begali Lorenzo, Italien, Amarone della Valpolicella Classico, Wine Group Sweden AB
Betyg: 17,0p = Utvecklad med äpple, alkohol och läder, balanserad fat, russin, smak koncentrerad, elegant och balanserad med djup, oxidativ men harmonisk, russin och röda bär, utvecklad, 6-17år
4976109 Dos Cortados Palo Cortado 20 Years239 kr, 750 ml, 20,5%Williams & Humbert, Spanien, Jerez, Philipson Söderberg AB
Betyg: 16,0p (+) Stor och brand doft med nötter, mycket oxidativ stil och apple, RX-lim, smak torr och mogen, mycket smakrik med nötter och boket apple, vass I slutet med gamla fat, nu-10
5081425 Three Hearts Premium Lager11 kr, 500 ml, 5,2%Krönleins, Sverige, Halmstads kommun, Krönleins
Betyg: 11,5p = gles
5188626 Raggar ÖL12,5 kr, 330 ml, 4,7%Aktiebolaget Eleganten Öl och Sprit, Sverige, Dalarnas län, AB Eleganten Öl & Sprit
Betyg: 12,0p =
521434 Grebbestad Lager18,3 kr, 330 ml, 5%Grebbestads Bryggeri, Sverige, Tanums kommun, Grebbestad Bryggeri AB
Betyg: 13,0p (=)
5389257 Wisby Mörk Det Sjunde Gomseglet18,2 kr, 330 ml, 5,4%Gotlands Bryggeri, Sverige, Gotland, Spendrups Bryggeri AB
Betyg: 13,5p =
541686 Adnams Southwold Bitter19,7 kr, 500 ml, 4,1%Adnams Brewery, Storbritannien, England, Cask Sweden AB
Betyg: 14,0p =
5589607 Lagunitas IPA22,3 kr, 355 ml, 6,2%Lagunitas Brewing Company, USA,, Galatea Spirits AB
Betyg: 15,0p +
5689589 Wisby Stout20,2 kr, 330 ml, 5%Gotlands Bryggeri, Sverige, Gotland, Spendrups Bryggeri AB
Betyg: 14,5p (+)
5788887 Bulmers Original Cider29,3 kr, 568 ml, 4,5%H P Bulmer, Storbritannien, England, Brewery International Sweden AB
Betyg: 14,0p =
5886704 ABK6 VSOP Grand Cru Single Estate409 kr, 700 ml, 40%SNC du Maine Drilhon, Frankrike, Cognac, TOMP Beer Wine & Spirits AB
Betyg: 15,5p =
59252 Calvados du Pays d'Auge Vénérable799 kr, 700 ml, 41%Roger Groult, Frankrike, Calvados du Pays d'Auge, Hjo Grosshandel AB
Betyg: 17,0p (+) elegant, komplex
6085160 Havana Club Añejo 3 años129 kr, 350 ml, 40%Havana Club International, Kuba,, Pernod Ricard Sweden AB
Betyg: 14,0p = neutral
61449 Hälge The Famous Moose139 kr, 350 ml, 40%Stockholm WineLab, Storbritannien, Skottland, Stockholm WineLab AB
Betyg: 14,0p - vass
6287449 Ratatosk Äpple & Kanellikör249 kr, 500 ml, 30%Sankta Annas Bränneri, Sverige, Lindesbergs kommun, Sankta Annas Bränneri AB
Betyg: 15,5 + balanserad, god
6386573 Jägermeister Spice Cinnamon & Vanilla Blend259 kr, 700 ml, 25%W Mast, Tyskland,, Berntson Brands AB
Betyg: 14,0p - söt, fadd
Till FS från Beställningssortimentet december 2014, sent inkomna prover
174942 Whitehaven Sauvignon Blanc 201399 kr, 750 ml, 13%Whitehaven Wine Company Ltd, Nya Zeeland, Marlborough, Winepartners Nordic AB
Betyg: 14,0p (+) 2-4år
285684 Brunello di Montalcino 2009339 kr, 750 ml, 14%Castello Banfi, Italien, Brunello di Montalcino, Winepartners Nordic AB
Betyg: 16,0p = Knuten i sin utveckling, läder och mörka bär, lite torkade fikon, smak fruktig och utvecklad, balanserad och avrundad, aning kort slut, balanserad, 3-5år
376778 Zupreme Zinfandel 201259 kr, 750 ml, 13%Brandpartners AB, USA, Kalifornien, Brandpartners AB
Betyg: 8,0p --- syltig, obra, hur kunde detta vin få köpare?

Nya årgångar i november 2014

Nya årgångar i november 2014
16595 Jeanneret Gewürztraminer Riesling 2014219 kr, 3000 ml, 11,5%Jeanneret Wines, Australien, South Eastern Australia, Multibev AB
Betyg: 10,5p = hs
26344 KWV Chenin Blanc Muscat d'Alexandrie 2014189 kr, 3000 ml, 12%KWV, Sydafrika, Western Cape, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Betyg: 9,0p - hs
32201 Les Remparts des Ceps Dorés Sauvignon 201348 kr, 375 ml, 12%Vignerons de Oisly et Thésée, Frankrike, Touraine, Moestue Grape Selections AB
Betyg: 11,0p - oxiderad
45334 Menetou-Salon Les Thureaux 201399 kr, 750 ml, 12,5%Joseph Mellot, Frankrike, Menetou-Salon, Bornicon & Salming
Betyg: 14,5p +
52245 Sancerre Les Belles Dames 2013149 kr, 750 ml, 12,5%Gitton Père et Fils, Frankrike, Sancerre, Vinunic AB
Betyg: 14,5p = Helt ung med mycket frukt, krusbär och lite fläder, smak saftig, syrlig och ung, med visst djup, tydlig SB, 3-6år
67623 Gato Negro Sauvignon Blanc 201428 kr, 250 ml, 12%Viña San Pedro, Chile, Valle Central, Pernod Ricard Sweden AB
Betyg: 12,0p =
76004 Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bright Light 201489 kr, 750 ml, 9,5%Saint Clair Family Estate, Nya Zeeland, Marlborough, Sigva AB
Betyg: 12,0p (=) gles, mest SB
82028 Running Duck Sauvignon Blanc Semillon 201475 kr, 750 ml, 13%Stellar Winery, Sydafrika, Western Cape, Giertz Vinimport AB Ekologiskt / Fair for Life
Betyg: 13,5p =
96367 Boulder Bank Sauvignon Blanc 201489 kr, 750 ml, 13%Goldschmidt Vineyards, Nya Zeeland, Marlborough, BGS Wine Import
Betyg: 14,0p (+)
1012000 Vicar's Choice Sauvignon Blanc 201489 kr, 750 ml, 13%Saint Clair Family Estate, Nya Zeeland, Marlborough, Sigva AB
Betyg: 12,5p (=)
1174463 Helderberg Sauvignon Blanc 201479 kr, 750 ml, 13%Helderberg Winery, Sydafrika, Stellenbosch, Prime Wine Sweden AB
Betyg: 12,0p (-)
123577 Saint Clair Pioneer SB Block 3 2014139 kr, 750 ml, 13%Saint Clair Family Estate, Nya Zeeland, Marlborough, Sigva AB
Betyg: 14,5p = Stor, druvtypisk och ung med massiv floral ton med fläder och kattlåda, smak saftig, mycket ung, frisk och saftig, liten fetma och långt aromatiskt slut, 3-6år
1379393 Von Winning Riesling 2013111 kr, 750 ml, 12%Von Winning, Tyskland, Pfalz, Intermondi AB
Betyg: 13,5p - Dov riesling med sluten frukt, lite honung och aning ros, hs, lätt aromatik och frukt, gles med kort slut, 3-4år
145375 Künstler Riesling Qba Trocken 2013109 kr, 750 ml, 12,5%Künstler, Tyskland, Rheingau, Nigab
Betyg: 14,5p (+) Aning gummi, stram med citronskal och lime, smak ung, fruktig och lite aromatisk, saftig, 4-5år
1512284 Biecher Riesling 201379 kr, 750 ml, 12%Jean Biecher, Frankrike, Alsace, The Wine Team, Ekologiskt
Betyg: 13,0p =
162198 Biecher Riesling Réserve 201387 kr, 750 ml, 12%Jean Biecher, Frankrike, Alsace, The Wine Team
Betyg: 14,0p (+)
172639 Trimbach Riesling 2012125 kr, 750 ml, 12,5%Trimbach, Frankrike, Alsace, Ward Wines AB
Betyg: 14,5p = Utvecklad, stram och oxidativ med lite gummi, hustypisk, smak saftig, ung och lite syrlig med oxidativ stil och hyfsat slut, kantig idag, 5-8år
182108 Hugel Gentil 2013104 kr, 750 ml, 12,5%Hugel, Frankrike, Alsace, Hjo Grosshandel AB
Betyg: 14,0p (+) Druvren och fruktig med lite citrus och kiwi, smak ung och saftig, druvtypisk, lättare stil med balans, 3-5år
192332 Amedeo 201389 kr, 750 ml, 13,5%Cavalchina di Piona Giulietto, Italien, Custoza Superiore, Mero Wines AB
Betyg: 13,0p - oxiderad
202459 Torres Gran Viña Sol Chardonnay 201376 kr, 750 ml, 13,5%Miguel Torres, Spanien, Penedès, Miguel Torres
Betyg: 13,0p =
217143 Chablis Saint Martin Laroche 2013159 kr, 750 ml, 12,5%Laroche, Frankrike, Chablis, Prime Wine Sweden AB
Betyg: 15,0p = Ung och druvren med citrus och aning mineral, smak fet och vaxig med smörig chardonnay och aning lime på slutet, ung, 3-5år
222756 Pouilly-Fuissé 2013179 kr, 750 ml, 13%Georges Burrier, Frankrike, Mâconnais, Concealed Wines AB
Betyg: 15,5p (+) aromatisk, fruktig, balanserad med uns citrus, smak saftig, fruktig och relativt tät, druvren, balanserad och bra syrlighet, 4-6år
235387 Ladoix Le Clou d'Orge Domaine Gagey Louis Jadot 2012199 kr, 750 ml, 13,5%Louis Jadot, Frankrike, Côte de Beaune, Vinunic AB
Betyg: 15,5p = Utvecklad med fat och rostade toner, lime och brynt smör, smak tät och intensiv med ung frukt, ekfat och lime, ointegrerad idag, 3-6år
242812 Montagny Premier Cru Les Coères Feuillat-Juillot 2012151 kr, 750 ml, 13%Feuillat-Juillot, Frankrike, Côte Chalonnaise, Terrific Wines AB
Betyg: 14,5p = Ung, knuten och druvren med mycket frukt, smak samkrik med uns oxidativ ton och märkbar syra, 2-5år
2512411 Dunavár Pinot Grigio 201359 kr, 750 ml, 11,5%Danúbiana, Ungern, Mátra, Fondberg
Betyg: 10,0p =
266587 Vida Orgánica Torrontés 201469 kr, 750 ml, 13%Familia Zuccardi, Argentina, Mendoza, Fondberg, Ekologiskt
Betyg: 11,0p -
272079 Indomita Varietal Chardonnay 201459 kr, 750 ml, 13,5%Viña Indomita, Chile, Valle Central, Prime Wine Sweden AB
Betyg: 11,0p (+)
286803 Spring Village Chardonnay 201366 kr, 750 ml, 12,5%Spendrups, USA, Kalifornien, Spendrups Bryggeri AB PET
Betyg: 10,0p - fat
292701 Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout 201379 kr, 750 ml, 13%Mulderbosch Vineyards, Sydafrika, Stellenbosch, Vinunic AB
Betyg: 13,0p =
306600 Cono Sur Chardonnay 201489 kr, 750 ml, 13,5%Viña Cono Sur, Chile, San Antonio, Spendrups Bryggeri AB Ekologiskt
Betyg: 13,5p =
316522 Cono Sur Single Vineyard Chardonnay 201392 kr, 750 ml, 13,5%Viña Cono Sur, Chile, Casablanca, Spendrups Bryggeri AB
Betyg: 14,0p (+)
322301 Tahbilk The Tower Chardonnay Viognier 201391 kr, 750 ml, 13,5%Tahbilk, Australien, Victoria, Spendrups Bryggeri AB
Betyg: 14,0p (+)
332171 Leeuwenjacht Viognier, Chenin blanc, Grenache blanc 2014 79 kr, 750 ml, 13,5%The Fairview Wine Company, Sydafrika, Coastal Region, Sundance Wines AB Fairtrade
Betyg: 12,5p =
346340 The Hermit Crab 201399 kr, 750 ml, 13%d'Arenberg, Australien, McLaren Vale, Vinovum AB
Betyg: 13,5p (=)
356059 Zuccardi Viognier 201480 kr, 750 ml, 13%Familia Zuccardi, Argentina, Mendoza, Fondberg, Ekologiskt
Betyg: 13,0p -
3622228 Clay Station Viognier 201399 kr, 750 ml, 13,5%Delicato, USA, Central Valley, Hermansson & Co AB
Betyg: 13,5p (=)
372899 Pinot Gris Réserve 201389 kr, 750 ml, 13%Bestheim, Frankrike, Alsace, Giertz Vinimport AB
Betyg: 13,0p (=)
386680 Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer 201375 kr, 750 ml, 13,5%Viña Cono Sur, Chile, Valle del Bío-Bío, Spendrups Bryggeri AB
Betyg: 13,0p =
392187 Comtes d'Isenbourg Gewurztraminer 2013115 kr, 750 ml, 13,5%Comtes d'Isenbourg, Frankrike, Alsace, Domaine Wines Sweden AB
Betyg: 14,0p = ht, nu-5år
406027 Cape Ink Rosé 2014179 kr, 3000 ml, 12,5%Erasmus Wines, Sydafrika, Coastal Region, Modern Wines Sweden AB
Betyg: 9,5p =
416921 Santa Ana Organic Cabernet Sauvignon Rosé 201472 kr, 750 ml, 13%Sierra Pie de Palo, Argentina,, Chris-Wine AB Ekologiskt
Betyg: 11,5p (-)
426291 Lord Zinclair White Zinfandel 201355 kr, 750 ml, 10%Enjoy Wine & Spirits, USA, Kalifornien, Enjoy Wine & Spirits AB
Betyg: 8,0p - hs
432735 Casillero del Diablo Late Harvest Sauvignon Blanc 201259 kr, 375 ml, 12,5%Concha y Toro, Chile, Maule, Concha y Toro Sweden AB
Betyg: 14,5p (+)
442154 Château Baulac Dodijos 201299 kr, 375 ml, 14%Château Baulac, Frankrike, Sauternes, BGS Wine Import
Betyg: 15,5p (+) söt, klassisk, honung, botrytis, 5-15år
452928 St Stephan's Crown Tokaji Aszú 3 Puttonyos 2008129 kr, 500 ml, 11%Kövágó Estate, Ungern, Tokaj, Henkell & Co Sverige AB
Betyg: 15,5p (+) nu-10år
466605 Trapiche Oak Cask Pinot Noir 201382 kr, 750 ml, 14%Bodegas Trapiche, Argentina, Mendoza, Spendrups Bryggeri AB
Betyg: 12,5p =
4774944 Grand Sud Merlot 201367 kr, 1000 ml, 13%Les Grands Chais de France, Frankrike, Pays d'Oc, Fondberg, PET
Betyg: 11,5p - (BOX-typ)
482620 La Revedere Merlot 201359 kr, 750 ml, 13%Altia, Rumänien, Colinele Dobrogei, Altia Sweden AB
Betyg: 8,0p - hs
492344 Fantini Farnese Sangiovese 201369 kr, 750 ml, 12,5%Farnese, Italien, Terre di Chieti, WineWorld AB Ekologiskt
Betyg: 11,5p - vanilj
506090 Tajano Rosso Piceno 201379 kr, 750 ml, 13%Umani Ronchi, Italien, Rosso Piceno, Enjoy Wine & Spirits AB Ekologiskt
Betyg: 13,5p +
5122951 Mezzacorona Lagrein 201269 kr, 750 ml, 13%Mezzacorona, Italien, Trentino, Enjoy Wine & Spirits AB
Betyg: 13,0p (+)
5222382 Corte Giara Corvina Veronese 201369 kr, 750 ml, 13%Corte Giara, Italien, Veronese, The WineAgency Sweden AB
Betyg: 12,5p =
532325 Bolgarello Rosso Sangiovese 201279 kr, 750 ml, 13,5%Poggio al Tesoro, Italien, Toscana, The WineAgency Sweden AB
Betyg: 13,5p (+) 4-6år
5422679 Señorío de los Llanos Gran Reserva 200769 kr, 750 ml, 13%Bodegas Vinartis, Spanien, Valdepeñas, Prime Wine Sweden AB
Betyg: 13,0p + nu-5år
5532410 Primicia 201369 kr, 750 ml, 13,5%Bodegas Primicia, Spanien, Rioja, Oenoforos AB
Betyg: 12,5p =
562708 Azabache Crianza 201179 kr, 750 ml, 14%Viñedos de Aldeanueva, Spanien, Rioja, Chris-Wine AB Ekologiskt
Betyg: 13,5p + 4-8år
572686 Torres Gran Sangre de Toro Reserva 201086 kr, 750 ml, 14%Miguel Torres, Spanien, Catalunya, Miguel Torres
Betyg: 13,5p (+)
582744 Torres 5G Garnacha 201369 kr, 750 ml, 14%Miguel Torres, Spanien, Campo de Borja, Miguel Torres
Betyg: 11,0p = syrlig
592717 Gratena 201292 kr, 750 ml, 13,5%Fattoria di Gratena, Italien, Chianti, Moestue Grape Selections AB Ekologiskt
Betyg: 12,0p -
6079635 Ernst Kirchsteigers Utvalda Från Toscana 201399 kr, 750 ml, 13,5%Domaine Wines, Italien, Toscana, Domaine Wines Sweden AB
Betyg: 13,5p = 4-6år
6112697 Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva 201099 kr, 750 ml, 14%Miguel Torres, Spanien, Penedès, Miguel Torres
Betyg: 14,0p (+) 3-7år
622710 Marqués de Arienzo Reserva 201098 kr, 750 ml, 14%Bodegas Domecq, Spanien, Rioja, Nigab
Betyg: 14,5p + dill, 4-10år
636712 Viña Pomal Reserva 2009119 kr, 750 ml, 14%Bodegas Bilbaìnas, Spanien, Rioja, Bibendum
Betyg 14,5p (+) Ung och klassisk med idag mycket frukt, röda bär och dillfat, smak ung, dill, fat, tempranillo, röda bär och lite floral hyacint, 8-15år
642316 Montefalco Rosso Antonelli 2011127 kr, 750 ml, 14%Antonelli San Marco, Italien, Montefalco, Fondberg
Betyg: 15,0p + Läder, russin och röda bär med aning körsbär, druvtypsik, utvecklad, smak ung, bärig och fruktig, röda bär, aning kirsch, 4-6år
652567 Siro Fifty 2013105 kr, 750 ml, 14%Fattoria di Gratena, Italien, Toscana, Moestue Grape Selections AB Ekologiskt
Betyg: 14,0p = Läder, russin och röda bär, smak kantig och lite grov med syrlighet och aning citrus, 3-5år
662393 Musella Valpolicella Superiore 201299 kr, 750 ml, 13%Musella, Italien, Valpolicella, Enjoy Wine & Spirits AB
Betyg: 13,5p -
672597 Campogiovanni Rosso di Montalcino 2012121 kr, 750 ml, 14%San Felice, Italien, Rosso di Montalcino, Bibendum
Betyg: 14,5p (+) Utvecklad, fikon och lite läder, björnbär, smak tät och saftig med röda bär och torkade fikon samt lite russin, syltig, 3-5år
682884 Vino Nobile di Montepulciano Cecchi 2011139 kr, 750 ml, 13,5%Cecchi, Italien, Vino Nobile di Montepulciano, Vinunic AB
Betyg: Utvecklad, stram, gummitoner med aning läder, våt cement, smak utvecklad med saftiga mörka bär, lite fat och fylligt aning syltigt slut, 14,5p =
6912357 Brunello di Montalcino 2009150 kr, 375 ml, 14%Col d'Orcia, Italien, Brunello di Montalcino, Carovin AB
Betyg: 16,0p + Doft utvecklad och balanserad med lite bonvax, fikon och läder, elegant, smak balanserad och relativt tät med långt slut, söt frukt, fikon, körsbär, 2-5år
7042302 Brunello di Montalcino Val di Suga 2009254 kr, 750 ml, 15%Tenimenti Angelini, Italien, Brunello di Montalcino, Oenoforos AB
Betyg: 15,0p - Utvecklad, brända toner, röda bär, fikon, smak, aning kantig, bränd, oxidativ, fikon, 2-4år
712300 Villa Antinori 2011139 kr, 750 ml, 13,5%Marchesi Antinori, Italien, Toscana, Sigva AB
Betyg: 15,0p + Läder, sötlakrits och fat, smak saftig, tät och söt frukt, tanninrik, utvecklad, 4-6år
7232229 Fonterutoli 2012149 kr, 750 ml, 13,5%Marchesi Mazzei, Italien, Chianti, The WineAgency Sweden AB
Betyg: 15,0p (+) Knuten, mörka bär, russin och läder, smak syrlig, fruktig, vasst slut, ung, 5-7år
7332156 Coste Della Sesia Nebbiolo 201299 kr, 750 ml, 13,5%Travaglini Giancarlo S.A., Italien, Coste Della Sesia, Amka Vinimport AB
Betyg: 13,5p = utvecklad, 2-3år
746470 Mas Louise 201395 kr, 750 ml, 13,5%Duseigneur, Frankrike, Côtes du Rhône, Arvid Nordquist Vin och Sprithandel, Ekologiskt
Betyg: 14,0p (+) 4-6år
752151 Xavier Grenache Vielles Vignes 201187 kr, 750 ml, 14,5%Xavier Vins, Frankrike, Côtes du Rhône, Vinovativa AB
Betyg: 14,0p + 4-7år
762815 Crozes Hermitage Cave de Tain 201199 kr, 750 ml, 12,5%Cave de Tain, Frankrike, Côtes du Rhône, Tryffelsvinet AB
Betyg: 14,5p + 4-7år
772800 Crozes-Hermitage Les Launes 2012139 kr, 750 ml, 13%Delas, Frankrike, Côtes du Rhône, Ward Wines AB
Betyg: 15,5p + Korv och rökt, syrahtypisk, ung, köttig, smak saftig och ung, druvtypisk, falukorv, 6-10år
782575 Crasto Superior 2012141 kr, 750 ml, 14,5%Quinta do Crasto, Portugal, Douro, Vinobele AB
Betyg: 14,5p = Äpplig och floral, ung, röda bär, smak tät och saftig, ung, fat med vanilj, alkoholsöt, 3-5år
792737 Finca el Puig 2009195 kr, 750 ml, 14,5%Cellers Fuentes, Spanien, Priorat, Vinunic AB
Betyg: 15,0p = Stor, köttig med fat och vanilj samt krondill, smak ung och saftig med röda bär och fat, lite vass i kanten, 2-3år
802479 Château L'Ermitage 2011121 kr, 750 ml, 13,5%Vignobles Thomas, Frankrike, Haut-Médoc, Pernod Ricard Sweden AB
Betyg: 15,0p + Ung, CS och ceder med lite blyertspenna, smak tanniner och blyerts med saftig ung CS, lättare stil, 4-6år
813024 Château d'Arsac 2011219 kr, 750 ml, 13,5%Bordeauxslott, Frankrike, Haut-Médoc, janake wine group AB
Betyg: 15,0p = Sluten, bärig och fruktig med björnbär och fat, smak skarp och fatrik med kantighet idag, glesa tanniner vass i slutet, överfatad, 5-9år
8272526 Governo Rosso Toscano 201399 kr, 750 ml, 14%Domaine Wines, Italien, Toscana, Domaine Wines Sweden AB
Betyg: 14,0p (+) ht
8371002 Casa Capriolo Governo 201389 kr, 750 ml, 14%Casa Capriolo, Italien, Toscana, The Wine Team
Betyg: 14,0p +
845328 Monti Garbi Ripasso 2012105 kr, 750 ml, 14%Tenuta Sant' Antonio, Italien, Valpolicella, Johan Lidby Vinhandel AB
Betyg: 14,5p (+) 4-6år
8522409 i Castei Ripasso 2012119 kr, 750 ml, 14%Castellani, Italien, Valpolicella, Chris-Wine AB
Betyg: 15,0p (+)
866711 Spring Village Merlot 201366 kr, 750 ml, 13%Spendrups, USA, Kalifornien, Spendrups Bryggeri AB PET
Betyg: 11,0p -
876581 Cameleon Selection Malbec 201479 kr, 750 ml, 14,5%Domaine Bousquet, Argentina, Mendoza, Vinia Sweden AB Ekologiskt
Betyg: 13,0p =
886577 Casillero del Diablo Carmenère 201377 kr, 750 ml, 13,5%Concha y Toro, Chile, Rapel, Concha y Toro Sweden AB
Betyg: 12,5p =
892018 Flat Roof Manor Shiraz Mourvèdre Viognier 201249 kr, 375 ml, 14,5%Flat Roof Manor, Sydafrika, Western Cape, janake wine group AB
Betyg: 13,0p - plastdoft
902094 The Apprentice Shiraz Mourvedre Grenache 201489 kr, 750 ml, 14,5%Home of Origin Wine, Sydafrika, Western Cape, Sundance Wines AB Fairtrade
Betyg: 12,5p (-)
912194 Fox Creek Red Baron Shiraz 2013109 kr, 750 ml, 14,5%Fox Creek Wines, Australien, McLaren Vale, Stellan Kramer AB
Betyg: 14,0p = 5-10år
926327 Basilisk Shiraz Mourvedre 201389 kr, 750 ml, 14%McPherson Wines, Australien, Central Victoria, Spendrups Bryggeri AB
Betyg: 13,0p =
932732 Kajsa loves Virgin Earth Shiraz Mourvedre Grenache 201389 kr, 750 ml, 14,5%Du Plesseis Family Wines Virgin Earth, Sydafrika,, Western Cape Kajsa Wines AB Fairtrade
Betyg: 11,5p -
942074 Texas Longhorn Charcoal Shiraz 201389 kr, 750 ml, 14,5%Fine Cape Wine, Sydafrika, Coastal Region, Stockholm WineLab AB
Betyg: 12,5p =
954624 Gemtree Cinnabar GSM 2014119 kr, 750 ml, 15%Gemtree Vineyards, Australien, McLaren Vale, Winemarket Nordic AB Ekologiskt
Betyg: 14,0p =
9616301 Innocent Bystander Syrah 2013139 kr, 750 ml, 13,5%Innocent Bystander, Australien, Yarra Valley, Domaine Wines Sweden AB
Betyg: 15,0p + Fruktig S med charktoner och möra bär, örter kan anas, knuten, smak ung och fatig med köttig frukt och korv, knuten idag, 4-6år
9722095 Stellenzicht Golden Triangle Shiraz 2011105 kr, 750 ml, 14%Stellenzicht, Sydafrika, Stellenbosch, janake wine group AB
Betyg: 14,0p = 3-7år
986261 Brazin Old Vine Zinfandel 2012129 kr, 750 ml, 15%Brazin Cellars, USA, Lodi, Hermansson & Co AB
Betyg: 14,5p =
996312 Elvis The King Cabernet Sauvignon 2013109 kr, 750 ml, 13%Elvis Presley Wine Cellars, USA, Kalifornien, Hermansson & Co AB
Betyg: 10,5p -- syltig och fladdrig, 50 kronor för etiketten
1002061 The Grand Western Cabernet Sauvignon 201389 kr, 750 ml, 14,5%Rosabrook Estate, Australien, Western Australia, The Wine Team
Betyg: 12,5p =
1012039 Helderberg Cabernet Sauvignon 201399 kr, 750 ml, 14,5%Helderberg Winery, Sydafrika, Stellenbosch, Prime Wine Sweden AB
Betyg: 13,5p (=)
1022352 Soprasasso Amarone Della Valpolicella 2011159 kr, 750 ml, 15%MGM Mondo del Vino, Italien, Valpolicella, Mondo Wine Sweden AB
Betyg: 15,0p (+) utvecklad, sluten, brända toner, bakelit, smak bränd, utvecklad med söt frukt och balanserat slut, lite gles för stilen, 2-5år
1032740 Amarone della Valpolicella 2011179 kr, 750 ml, 15%Luigi Righetti, Italien, Valpolicella, janake wine group AB
Betyg: 15,5p + utvecklad, björnklister, vanilj och fat, smak saftig, ung, fat och söt frukt, tanniner, 5-10år
10412366 Capitel de'Roari Amarone 2011189 kr, 750 ml, 15%Luigi Righetti, Italien, Valpolicella, janake wine group AB
Betyg: 15,5p (+) Röda bär, rostade fat och utvecklad frukt, dill, smak, tät och fruktig med fat och tanniner, bränd i slutet, 7-11år
1052345 Masi Amarone Costasera 2010285 kr, 750 ml, 15%Masi, Italien, Valpolicella, Philipson Söderberg AB
Betyg: 16,0p = sluten, mandel, oxidativ, apelsin, fruktig, stilren, smak saftig och ung, fruktig med balanserade tanniner och fin oxidation, 7-15år
1068016 Churchill's Late Bottled Vintage 200999 kr, 375 ml, 19,5%Churchill, Portugal, Porto, Bibendum
Betyg: 16,0p + Ung, bärig, mint och frukt, oxidativ med aning äpple, smak ung, söt och lite obalanserad, alkohol på ytan, tät, långt mintigt slut, 10-20år
10732900 Grythyttan Jakt 2013107 kr, 750 ml, 14%Grythyttan Vin AB, Sverige, Hällefors kommun, Grythyttan Vin
Betyg: 8,0p -- gles, glöggstil, undvik

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Senaste nytt om vin

Prenumerera på BKWine Brief

Gillar du vår nyhetsrapportering? Prenumerera på vårt nyhetsbrev, BKWine Brief, så får du nyheterna direkt hem i din brevlåda.

Alla nyheter på Systembolaget, mer om vin, och om vinresor.

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?