Engelska upplagan av vår bok om ekologiskt vin har anlänt!

Dela / gilla:

Den är äntligen här. Vår nya bok om ekologiska, biodynamiska och naturliga viner, och om alla andra aspekter av vin och miljö- och resurshushållning inom vinodling och vinframställning.

Vi fick precis det första exemplaret med posten igår. Det är tidigt tryck och huvudupplagan kommer – och finns i en bokhandel nära dig! – om ett par veckor. Du kan redan nu förbeställa den!

Den fullständiga titeln på boken är: “Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture“. Den är publicerad av Floris Books i Storbritannien. Det är en översättning av vår bok Vinet och miljön, ekologiskt, biodynamiskt och naturligt.

Läs mer om boken på den engelska sidan om boken om ekologiska viner!

Här är en video som visar hur boken ser ut och även visar dig lite av innehållet.

Syftet med boken är att förklara vad dessa olika typer av vinframställning handlar om, ekologiskt, biodynamiskt, naturligt, hållbart etc. Vad är tillåtet. Vad är inte tillåtet. Hur det fungerar. Vilka är fördelarna. Och vilka är nackdelarna.

Den största delen av boken handlar om ekologisk vinframställning. Och även biodynamisk, liksom ”naturlig” vinframställning, vilka behandlas som specialfall. Vi pekar också på alla andra aspekter av vin och dess miljöpåverkan: ”hållbara” metoder, som ofta kallas culture raisonnée på franska, vatten- och skogsresurser etc.

I slutet av boken har vi ett avsnitt om vinproducenter som vi rekommenderar och vilka arbetar enligt dessa principer.

För den ursprungliga svenska utgåvan vann vi utmärkelsen som Bästa Vinbok för professionella i Sverige. Och vi blev tvåa, i Gourmand World Cookbook Awards, i kategorin World’s Best Educational Wine Book.

Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.
Biodynamic, organic and natural winemaking. Sustainable viticulture and viniculture.

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?