Chateau Bellefont Belcier köpt av kines

Dela / gilla:

Chateau Bellefont Belcier är sålt, eller är på väg att säljas, till en kinesisk köpare. Det sägs vara det första ”klassificerade” slottet som säljs till en kines.

Priset är inte offentliggjort men uppgifter gör gällande att vingårdsmark för klassade slott i Saint Emilion ligger i nivån 1 till 2 miljoner euro per hektar. Det skulle innebära en prislapp på någonstans mellan 15 och 30 miljoner euro för Chateau Bellefont Belcier. Köparen är en industriman och investerare från Kina.

Fermentation tanks. Chateau Bellefont Belcier, Saint Emilion, Bordeaux, France
Fermentation tanks. Chateau Bellefont Belcier, Saint Emilion, Bordeaux, France, copyright BKWine Photography

Enligt Decanter Magazine återstår det ett antal administrativa hinder innan köpet är helt genomfört, bland annat att få det godkänt av franska myndigheter.

Chateau Bellefont Belcier ligger några kilometer öster ut från byn Saint Emilion i kommunen St Laurent des Combes. Det har 13 hektar vingård. Druvsorterna är framför allt merlot, med en del cabernet sauvignon och cabernet franc. Slottet har en ganska ovanligt jäsningshall (eller ”vineri”) i cirkulär design, byggt långt innan det blev på modet att bygga cirkulära vinkällare.

Det är ett av slotten som klassat som ”grand cru classé” i den nya klassifikationen i Saint Emilion.

Det är det senaste av runt ett halvdussin slott som sålts till köpare från Kina under senare år, filmstjärnor, livsmedelskonglomerat, industrialister mm.

[box type=”info”]Chateau Bellefont Belcier är ett av de slott som vi ibland besöker på våra vinresor till Bordeaux. Om du vill upptäck bordeauxslotten på nära hand, inklusive privata vinprovningar och gourmetmåltider, så ta en titt på BKWines vinresor![/box]

 

Chateau Bellefont Belcier, Saint Emilion, Bordeaux, France
Chateau Bellefont Belcier, Saint Emilion, Bordeaux, France, copyright BKWine Photography
Oak barrel in the aging and fermentation cellar. Chateau Bellefont Belcier, Saint Emilion, Bordeaux, France
Oak barrel in the aging and fermentation cellar. Chateau Bellefont Belcier, Saint Emilion, Bordeaux, France, copyright BKWine Photography

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?