”Det här är boken som ger mig klappen på axeln”

Dela / gilla:

När man gjort en bok som man lagt ner massor med tid och energi på, kanske inte riktigt lagt ner hela sin själ, men nästan, då är man ganska nyfiken på att få veta vad andra tycker om den. Vi t.ex. är nyfikna på vad läsarna tycker om Ett vin blir till. Prisjurys tyckte uppenbarligen om den eftersom den vann två priser, men läsarna då? Inte nödvändigtvis samma sak…

Ett vin blir till, omslag / The Creation of a Wine, cover
Ett vin blir till, omslag / The Creation of a Wine, cover

Då är det roligt att läsa sånt här:

Ska medge att jag först var lite skeptisk, skulle jag tröttna på val av klon, jordens läge, bladens inverkan, grön skörd, val av ståltråd, skalhattar och inblandning av fat? Det enkla svaret är nej. Nog för att det finns gott om fakta. Men allt samlas i en skön blandning av ren faktatext, kommentarer från odlare, massor med informativa förklarande bilder och allt skrivet genom författarnas egna insiktsfulla glasögon. Texten är skriven på ett initierat men ändå lättsamt sätt.

Och vidare:

Det här är boken som ger mig en klapp på axeln i lätt samförstånd samtidigt som den ger svar på frågor jag inte visste att jag hade. En bok att sträckläsa och/eller ta upp i rena faktasammanhang.

Och slutligen:

Det enda som fattas är att själv få smaka av druvmognad, känna mistralens pust och insupa källarsvala aromer. Den här boken tar dig så nära du kan utan att verkligen vara på plats i vintillverkningens epicentrum.

Det här var skrivet av bloggaren Svenssonsmakaren (David Lindén) i sitt inlägg Ett vin blir till – av Per och Britt Karlsson. (Som vi för övrigt skrivit om tidigare)

Mer:

[box type=”info”]Om man verkligen är sugen på ”att själv få smaka av druvmognad, känna mistralens pust och insupa källarsvala aromer” så kan man ju följa med på en av våra vinresor! [/box]

Svenssonsmakare logotyp

Välj ditt språk. Läs artikeln på:

Skribent:

Skribent:

Dela / gilla:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Subscribe to comments:

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

Mer på samma tema:

Mer att upptäcka med BKWine:

Prenumerera på nyhetsbrevet!

25 000 prenumeranter får vinnyheter varje månad. Du också?